Mládež v akcii (9.9. - 15.9.)

Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 37. kalendárnom týždni roku 2024.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


streda 11.9.

Ženy: GFC regionálna akadémia - MŠK Žilina 3:7 (0:5) Góly MŠK: Čelková 3, Cvešperová, Michalcová, Časnochová, Bazgerová | 1. kolo Slovenského pohára Žien

Stanislav Ceniga, tréner MŠK Žilina ženy: "Do stavu 5:0 sme predviedli výborný výkon. Do druhého polčasu sme vstúpili veľmi zle, čoho výsledkom boli hrubé chyby a tri góly v našej sieti. Zápas sme si tak sami zdramatizovali vlastnou neaktivitou. Z druhého dejstva sa musíme poučiť, lebo toto sa nám nesmie stávať."


U12: MŠK Fomat Martin U13 - MŠK Žilina 1:3 (0:1) Góly MŠK: Buček, Oravec, Jaroš | 3. kolo I. LMŽ

Mário Ferjanec, tréner MŠK Žilina U12: "V zápase s výborným súperom sa hral od začiatku pekný kombinačný futbal. V prvom polčase sme diktovali tempo hry a hrali sme veľmi pekný futbal podporený výbornými kombináciami. Výborne sme otáčali ťažisko hry a aj vďaka tomu sme si vypracovali výborné príležitosti. V druhom polčase sme mali na začiatku “hluchú fázu”, kde sme dostali aj gól. Postupne sme sa však do hry znova dostali a vo výbornej hre sme pokračovali až do konca. S dnešným predvedeným výkonom som veľmi spokojný. Chlapcov chcem pochváliť za výborný tímový výkon podporený výbornými individuálnymi výkonmi."

U11: MŠK Fomat Martin U12 - MŠK Žilina 19:1 Gól MŠK: Bielik | 3. kolo I. LMŽ

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U11: "V zápase nás súper predčil v aktivite a v práci s loptou. Z našej strany sme urobili veľa nesprávnych rozhodnutí. Veľa sme pretláčali a strácali kopec lôpt. Prehrávali sme osobné súboje, v ktorých bol súper dôrazný. Nič iné nám neostáva, len zlepšiť sa v tréningovom procese s presunom aj do zápasov."


štvrtok 12.9.

U15: FK Železiarne Podbrezová - MŠK Žilina 2:2 (2:0) Góly MŠK: Charamza, Štefanatný | 4. kolo I. LSŽ

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U15: "Prvý polčas z našej strany bol zlý, chýbal nám pohyb bez lopty a hrali sme pomaly s loptou. Súper bol dôrazný, vyhrával osobné súboje, zatiaľ čo nám chýbala emócia. V druhom polčase sme sa zlepšili, vyrovnali sme a v závere nám chýbal pokoj, aby sme zápas zvládli. Sme sklamaní z prvopolčasového výkonu a samozrejme aj z výsledku."

U14: FK Železiarne Podbrezová - MŠK Žilina 2:2 (1:1) Góly MŠK: Herkeľ, Krempaský | 4. kolo I. LSŽ

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U14: "V prvom polčase sme hrali dobre, vytvorili sme si veľa zaujímavých situácií, ktorými sme mali zápas rozhodnúť. Vo finálnej fáze sme ale boli nepresní a nedôrazní. Súper bol raz pri našej bráne a dal nám gól. V druhom polčase sme robili veľké individuálne chyby, ktorými sme im prihrali na šance i gól. V závere sme mali veľký tlak, ale, bohužiaľ, dnes nám to vo finálnej fáze nešlo. Pre nás určite strata dvoch bodov."


piatok 13.9.

"B": FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble - MŠK Žilina 4:0 (2:0) | 7. kolo MONACObet ligy


sobota 14.9.

Ženy: MŠK Žilina - FC Tatran Prešov 0:4 (0:3) | 6. kolo Demišport ligy Žien

Stanislav Ceniga, tréner MŠK Žilina ženy: "V prvom polčase sme ako keby ani nechceli hrať. V druhom sme sa síce zlepšili, ale bohužiaľ. svoje šance sme nepremenili."

U19: MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava 4:1 (2:1) Góly MŠK: Baleja, Tichý, Klaučo (PK), Gučik | 5. kolo I. LSD

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U19: "Dnes sme mali veľmi dobrý vstup do zápasu, prvých 25 minút patrilo nám. Hrali sme rýchlo a presne, čomu pomohol aj rýchly terén a často sme sa dostávali k súperovej bráne. Výsledkom tejto prevahy bolo dvojgólové vedenie. Druhá polovica prvého polčasu už nebola taká aktívna, keďže sme upustili od tej hry zo začiatku stretnutia. Druhý polčas bol v našej réžii, no súper bol stále nebezpečný po zisku lopty a rýchlom protiútoku. Tretí gól nás upokojil a doviedli sme duel do víťazného konca. Chalanom patrí pochvala a gratulácia za dnešný výkon."


U17: ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina (Bratislava, 11:00) | 5. kolo I. LMD – ODLOŽENÉ KVÔLI NEPRIAZNIVÉMU POČASIU

U16: ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina (Bratislava, 13:15) | 5. kolo I. LMD – ODLOŽENÉ KVÔLI NEPRIAZNIVÉMU POČASIU


U12: MŠK Púchov - MŠK Žilina 0:14 Góly MŠK: Buček 4, Minárik 3, Maslík 2, Klus, Vojtek, Sedliaček, Bučák, Jaroš | prípravný zápas

Mário Ferjanec, tréner MŠK Žilina U14: "V zápase sme boli lepším družstvom, súper sa však snažil hrať kombinačný futbal. Výborne sme dostupovali súpera pri ich bráne, kde sme často aj získavali lopty. Vytvorili sme si veľa šancí po pekných kombinačných akciách a často sme sa presadzovali 1 na 1. Chlapcov chválim za výkon a gratulujem im k víťazstvu."

U10: Turnaj (Most pri Bratislave) – ZRUŠENÉ KVÔLI NEPRIAZNIVÉMU POČASIU


nedeľa 15.9.

WU19: MŠK Žilina - AS Trenčín 6:1 (2:0) Góly MŠK: Satinová 2, Ďatková 2, Šinalová, Slivová (PK) | 4. kolo I. LD

Peter Krištín, tréner MŠK Žilina WU19: "Z našej strany dobrý výkon. Hrali sme kolmo, hráčky sa snažili zaujať čo najskôr útočné postavenie, lepšie sme už pracovali so šírkou ihriska, hrali sme odvážne v hre 1 na 1 aj 1 na 2, nábehy za obranu aj ťah na bránu boli dobré. V hre sme využívali aj jednoduché kombinácie, častejšie sa objavovala výmena pozícií. Zlepšiť treba fungovanie a spoluprácu obrannej štvorice najmä v defenzíve, častejšie menenie ťažiska hry, umiestnenie streľby, i keď tu už nastalo zlepšenie."

WU15: MŠK Žilina - AS Trenčín 5:3 (2:2) Góly MŠK: Poliaková 2, Bíziková 2, Maráková | 4. kolo I. LŽ

Michal Petrík, tréner MŠK Žilina WU15: "Tak ako som dievčatá v posledných zápasoch chválil za úvody zápasov, tentokrát to nebude. Od začiatku sme boli nedôrazní, všade sme boli neskoro, žiadne nasadenie, absentovala chuť získať loptu, do toho prišli individuálne chyby a to sa premietlo aj do skóre. V 20. minúte sme prehrávali už 0:2. Našťastie, dievčatá od 30. minúty prepli o stupeň vyššie a hneď to bolo vidieť, ešte do polčasu sme zrovnali skóre. Do druhého polčasu už nastúpilo iné družstvo, súpera sme k ničomu nepustili, diktovali sme tempo hry a vytvárali si množstvo šancí. Jedine negatívum bolo premieňanie šancí, síce sme dokázali dať päť gólov, ale pokojne sme mohli aj desať. Dievčatám ďakujem za výkon, veľkú pochvalu majú za druhý polčas a gratulujem k víťazstvu!"


Facebook