Mládež v akcii (7.10. - 13.10.)

Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 41. kalendárnom týždni roku 2024.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


streda 9.10.

U17: RSC Hamsik Academy - MŠK Žilina 1:3 (0:0) Góly MŠK: Vrábel, Koribský, Hoferica | 3. kolo I. LMD

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U17: "Prakticky počas celého zápasu sme herne dominovali. V prvom polčase sme si vypracovali tri vyložené šance, ktoré sme nepremenili a súper hrozil z protiútokov a štandardných situácií. V druhom polčase sa obraz hry nezmenil, strelili sme gól, avšak po nedôslednosti v defenzíve sme inkasovali. Našťastie sme veľmi dobre zareagovali ďalším gólom a keď sme strelili tretí, vyzeralo to, že je po zápase. Avšak v závere sme si to zbytočne komplikovali ľahkými stratami, z čoho mal súper niekoľko nebezpečných kontier. Pri našich šanciach podržal domácich brankár. Víťazstvo absolútne zaslúžené, ale musíme pracovať na nedostatkoch v defenzíve."

U16: RSC Hamsik Academy - MŠK Žilina 4:3 (1:2) Góly MŠK: Kubiš 2, Kopecký | 3. kolo I. LMD

Viktor Pečovský, tréner MŠK Žilina U16: "Typický mládežnícky zápas, v ktorom si obidve družstvá vytvorili veľa gólových šancí. Bohužiaľ, opäť so zlým koncom pre nás. Musime sa naučiť zvládať takéto stretnutia do víťazného konca. Myslím si, že remíza by bola spravodlivejšia. Musíme dať hlavy hore a pracovať aj v tréningu ešte dôslednejšie."


U11: FC Spartak Trnava - MŠK Žilina 31:7 Góly MŠK: Ďurica 5, Danišek, Myškár | prípravný zápas

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U11: "Dnes mali hráči možnosť zahrať si zápas na hlavnom štadióne v Trnave spojený s pekným sprievodným programom. Za túto možnosť chceme poďakovať domácim. Čo sa týka samotného duelu, tak sme s Trnavou držali ako-tak krok prvý polčas. V druhom polčase nás súper prevýšil vo všetkých činnostiach a zaslúžene zvíťazil."


sobota 12.10.

Ženy: MFK Ružomberok - MŠK Žilina 2:1 (1:1) Gól MŠK: Ďurišová | 10. kolo Demišport ligy Žien

Stanislav Ceniga, tréner MŠK Žilina ženy: „Napriek početnej maródke sme odohrali dobrý zápas, mrzia najmä nevyužité šance na konci stretnutia.“


U15: MŠK Žilina - MŠK Kysucké Nové Mesto (Strážov, 10:00) | 8. kolo I. LSŽ - ODLOŽENÉ NA 23.10.

U14: MŠK Žilina - MŠK Kysucké Nové Mesto (Strážov, 12:00) | 8. kolo I. LSŽ - ODLOŽENÉ NA 23.10.


U13: MŠK Žilina - FC Baník Ostrava 0:2 (0:0) | prípravný zápas

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "Ku kvalite zápasu prispeli svojou hernosťou a dôrazom aj hostia. Útoky sa striedali na oboch stranách. V prvom polčase sa nám darilo po hermej stránke, v druhom polčase mali o niečo navrch hostia. Počas celého duelu sme sa snažili o zakladanie útokov, konštruktívnu rozohrávku aj pod časovým a priestorovým tlakom. Dôležitá je väčšia aktivita - pohyb bez lopty, vnímanie voľného priestoru a presnosť prihrávok. Hráči sa dokázali presadzovať v hre 1 na 1, ukázali odvahu, ťah na bránku a viacero technických prvkov. V obrannej fáze hráči výborne prepínali a zvladali aj osobné súboje. V poslednej tretine ihriska je potrebná väčšia kvalita v práci s loptou, herná inteligencia a presnosť finálnych prihrávok. Vyzdvihujeme u hráčov časté zakončenie aj spoza pokutového územia, húževnatosť, úsilie a nasadenie až do konca stretnutia."

U13: MŠK Žilina - 1. FC Slovácko 6:2 (1:1) Góly MŠK: Kozák 2, Helbich, Kučera, Elmusrati, Valkovič (PK) | prípravný zápas

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "V zápase proti kvalitnému súperovi sa útoky striedali na oboch stranách. V druhom polčase sa nám vďaka zvýšenej aktivite podarilo získať hernú prevahu. V rozohrávke sme boli odvážni a snažili sa využívať kolmé prihrávky, prípadne postupným útokom dostať na súperovu polovicu. V medzihre je dôležité častejšie meniť ťažisko hry a mať presnejšie prihrávky. Po strate lopty hráči výborne prepínali a často konštruktívne odoberali loptu. Viacero hráčov ukázalo ochotu, dôraz, dôslednosť a zdravú agresivitu v osobných súbojoch. Vďaka kolmým prihrávkam, jednoduchým a rýchlym herným kombináciách, prípadne individuálnym prienikom sme sa dostavali k častému zakončeniu. Postupne sme si vypracovali viacero gólových príležitostí. Pri samotnej realizácii zakončenia je potrebné zachovať väčší pokoj a rozvahu. Pri rozohrávke, najmä v druhom polčase, svojím napádaním sme súpera donútili k viacerým nepresnostiam a dokázali to aj využiť na strelenie dvoch gólov. Vyzdvihneme energiu, nasadenie, vzájomnú komunikáciu a vo viacerých úsekoch hry aj kvalitu našej hry či jednotlivcov."


nedeľa 13.10.

WU19: MŠK Fomat Martin - MŠK Žilina 1:4 (0:2) Góly MŠK: Slivová 2, Ďatková (PK), Peclerová | 7. kolo I. LD

Peter Krištín, tréner MŠK Žilina WU19: "Dnes sme sa herne trápili, zatiaľ čo súper bol dôrazný a išiel až na hranicu svojich možností. My sme si sami komplikovali hru najmä častým driblingom do hráčok súpera, kedy je dôležité hľadať voľný priestor, prípadne ísť do spolupráce hráčok. V stretnutí sme výborne vyriešili gólové situácie umiestnením streľby a pri poslednom góle sa nám vyplatila dôslednosť."

WU15: MŠK Fomat Martin - MŠK Žilina 1:3 (0:2) Góly MŠK: Poliaková 2, Holáková | 7. kolo I. LŽ

Michal Petrík, tréner MŠK Žilina WU15: "Do zápasu sme išli s tým, že chceme vyhrať toto regionálne derby. Na náročnom teréne sme sa dokázali hneď v úvode presadiť zásluhou Poliakovej. Súper nám však na ihrisku nič nedaroval, viackrát hral až za hranou fair-play, čo sa odrazilo na koncentrácii dievčat. Počas celého zápasu nám chýbal dôraz, v obrannej fáze sme robili priveľa chýb, ktoré nás mohli stať góly. V útočnej fáze sme často volili zlé rozhodnutia, absentovali finálne prihrávky, tým pádom sme držali súpera stále v nádeji, že môže duel otočiť. Derby sme zvládli, ale do budúcna sa musíme poučiť a takéto vyhrotené stretnutia psychicky lepšie zvládať. Dievčatám ďakujem za výkon a gratulujem ku trom bodom."


U12: MŠK Kysucké Nové Mesto U13 - MŠK Žilina 0:2 (0:1) Góly MŠK: Majer, Sedliaček | 8. kolo I. LMŽ

Mário Ferjanec, tréner MŠK Žilina U12: "V prvom polčase sme nehrali dobre. Náš výkon bol bez života, boli sme nepresní, situácie sme riešili veľmi pomaly. Do druhého polčasu sme vstúpili s väčším životom, naša hra sa zlepšila, súper však stále hrozil nebezpečnými útokmi. Gratulujem chlapcom k víťazstvu, očakávam však od nich oveľa viac."

U11: MŠK Kysucké Nové Mesto U12 - MŠK Žilina 2:14 Góly MŠK: Brand 3, Magoč 3, Olejkár, Červený, Bučák, A. Hubočan, Ďurica, Lilge, Danišek, Hrobárik | 8. kolo I. LMŽ

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U11: "V zápase sme boli futbalovejšie družstvo. Súper viac hrozil z protiútokov po strate lopty. Mrzieť nás môže veľký počet nevyužitých šancí, pri ktorých sme boli často zbrklí a nefutbaloví. Chceme, aby boli chalani viac futbaloví a odvážni v hre s loptou. Určite musíme hrať vo vyššom tempe s väčšou ochotou, či do útočenia, ale aj do bránenia. Chlapci si však zaslúžia pochvalu aj za pekné futbalové momenty."


Facebook