Mládež v akcii (19.8. - 25.8.)

Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 34. kalendárnom týždni roku 2024.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


piatok 23.8.

"B": MŠK Púchov - MŠK Žilina 3:0 (3:0) | 5. kolo MONACObet ligy


sobota 24.8.

Ženy: MŠK Žilina - Spartak Myjava 1:8 (0:5) Gól MŠK: Čelková | 3. kolo Demišport ligy Žien

Stanislav Ceniga, tréner MŠK Žilina ženy: "Baby dnes bojovali a dreli zo všetkých síl, ale na lepší výsledok to proti silnej Myjave, bohužiaľ, nestačilo."

U19: FC Košice - MŠK Žilina 0:0 | 2. kolo I. LSD

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U19: "V prvom polčase sme si vypracovali tri gólové príležitosti, ktoré sme, žiaľ, nepremenili, no ani súpera sme do žiadnej šance nepustili. V druhom polčase to bolo viac o bojovnosti, lebo aj kvalita terénu veľmi nenahrávala kombinačnému futbalu. Aj po zmene strán sme si vytvorili šance, ale dnes nám chýbala efektivita. Súper bol taktiež v druhom dejstve nebezpečnejší, najmä po štandardných situáciách. Chalanom nemôžeme uprieť snahu, že chceli byť úspešní a zvíťaziť, ale dnes absentoval väčší pokoj v zakončení."


U17: MŠK Žilina - FC Košice 2:1 (1:0) Góly MŠK: Vrábel, Pecsuk | 2. kolo I. LMD

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U17: "V dnešnom zápase nám lepšie vyšiel úvod a prvý polčas. V úvodných minútach sme strelili gól a z ďalších možností sme vyťažili ešte trafenú konštrukciu brány. Druhý polčas sme strácali zbytočne lopty, z čoho pramenili možnosti súpera, pri ktorých nás však podržal výbornými zákrokmi brankár. Keď sme pred koncom strelili gól, vyzeralo to na uzavretý duel, avšak nepozornosťou v bránení sme ešte inkasovali. Záver sme si však postrážili a stretnutie dotiahli do víťazného konca. Za túžbu zvíťaziť a výkon v prvom polčase chcem chalanov pochváliť. Na nedostatkoch budeme pracovať v tréningovom procese."

U16: MŠK Žilina - FC Košice 0:1 (0:1) | 2. kolo I. LMD

Viktor Pečovský, tréner MŠK Žilina U16: "Prvý polčas sme nezachytili hneď úvod, kedy sme po našom nedôraze v bránení inkasovali gól. To súperovi vyhovovalo, pričom z dôslednej obrany čakal na protiútoky. My sme sa v útočnej fáze ťažšie presadzovali a boli málo nebezpeční. Cely druhý polčas súper kúskoval hru, zdržiaval a my sme s pribúdajúcim časom začali hrať nervózne i rozhárane. Neboli sme trpezliví v prechodovej fáze a nedokázali využiť našu prevahu do vyrovnávajúceho gólu."


U15: MŠK Žilina - RSC Hamsik Academy 3:1 (1:1) Góly MŠK: Králik, Turian, Dikoš (PK) | 1. kolo I. LSŽ

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U15: "Dnes sme odohrali výborný mládežnícky zápas, k čomu prispel aj súper. V stretnutí sme mali hernú prevahu, no súper hrozil z rýchlych protiútokov, na čo sme si museli dávať pozor počas celého duelu. V závere sa nám podarilo zápas zlomiť na našu stranu, chlapci si zaslúžia pochvalu."

U14: MŠK Žilina - RSC Hamsik Academy 2:3 (0:1) Góly MŠK: Krempaský 2 (1 z PK) | 1. kolo I. LSŽ

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U14: "Počas celého zápasu sme pôsobili, že to všetko príde samo. V stretnutí sme robili príliš veľa jednoduchých chýb. Dnes sme vôbec nevyzerali ako hráči MŠK Žilina. Súper šiel viac za víťazstvom a zaslúžene vyhral."


U12: RSC Hamsik Academy U13 - MŠK Žilina 4:0 (2:0) | 1. kolo I. LMŽ

Mário Ferjanec, tréner MŠK Žilina U12: "V prvom zápase na veľkom ihrisku sme do duelu nastúpili veľmi dobre. Vedeli sme sa presadiť v súbojoch 1 na 1, dostávali sme sa postupnými akciami do zakončenia, hrali sme presne a v tempe. V prvom polčase sme si vypracovali množstvo obrovských šancí, ktoré sme nedokázali využiť. Súper v prvom polčase hrozil dlhými loptami za obranu, vypracovali si dve šance a obe dokázali využiť. V prvom polčase sme hrali veľmi dobre. Do druhého polčasu sme vstúpili veľmi zle, hneď na začiatku sme dostali dva góly. Bohužiaľ, v dnešnom stretnutí sme znovu nevyužili obrovské množstvo výborných príležitostí, kvôli čomu sme nestrelili ani gól."

U11: RSC Hamsik Academy U12 - MŠK Žilina 12:11 Góly MŠK: Ďuriník 3, Buček 2, Brand, Masný, Bielik, Myškár, Kľúčik, Červený | 1. kolo I. LMŽ

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U11: "Výborný zápas, v ktorom sme dominovali v hre s loptou a súper bojovnosťou. Chalanov chválim za ofenzívu, ale čo sa týka defenzívy, máme veľké nedostatky. Počas celého stretnutia sme si vytvorili množstvo šancí, ktoré sme nedokázali zakončiť gólom. Čo ma najviac potešilo, je, že chalani hrali odvážne a nebáli sa hrať 1 na 1."


U9: Turnaj (Ostrava/Česko)


nedeľa 25.8.

WU19: MŠK Žilina - MFK Ružomberok 7:0 (1:0) Góly MŠK: Satinová 2, Högerová 2, Ďatková, Peclerová, Káčerová | 1. kolo I. LD

Peter Krištín, tréner MŠK Žilina WU19: "Prvý polčas sme rýchlo skórovali, čím prišlo isté uspokojenie. Súper nám dával v našej obrannej a stredovej zóne dosť priestoru, no výborne zatváral okolie pokutového územia, kde sme mali problém sa presadzovať. Nevyužívali sme šírku ihriska, všetko sme tlačili stredom a boli sme najmä nepresní v predfinálnej i finálnej fáze. Problém sme mali aj s niektorými brejkovými situáciami súpera, pri ktorých sme nemali ideálne pozičné postavenie a nie ideálne sme aj riešili herné situácie. Druhý polčas sme hru zlepšili, oživenie priniesli aj striedajúce hráčky, viac sme využívali aj krídelné priestory, čím sa nám viac otvoril stred ihriska a súpera sme dokázali ľahšie prekonávať. Vyzdvihujem rôzne spôsoby zakončenia pri strelených góloch, kreativitu, odvahu, hru 1 na 1 v útočnej fáze, množstvo vyhratých osobných súbojov. Zlepšiť treba organizáciu hry, pozičné postavenie, presnosť a prudkosť prihrávok."

WU15: MŠK Žilina - MFK Ružomberok 2:3 (2:1) Góly MŠK: Maráková, Bíziková | 1. kolo I. LŽ

Michal Petrík, tréner MŠK Žilina WU15: "Prvý majstrovský zápas pre nás vôbec nezačal dobre, keď sme hneď v 1. minúte dostali gól po smolnej malej domov. Dievčatá však sa nevzdali a po krásnych akciách sme sa dostali do vedenia. Po polčase sme chceli navýšiť vedenie, čo sa nám ale nepodarilo a nakoniec sme za to pykali. Ďalšie dva smolné góly nás stali tri body. Potešili ma výkony niektorých dievčat, naopak, niektoré aj sklamali. V stretnutí dostali príležitosť aj viaceré hračky z prípravky, ktoré získavajú skúsenosti. Hosťom gratulujem ku trom bodom."


Facebook