Kristián Vallo do Poľska na polročné hosťovanie s opciou
Hoci sa na Slovensku zimné prestupové obdobie už skončilo, v Poľsku naďalej pokračuje. Práve do Ekstraklasy odchádza náš 22-ročný obranca Kristián Vallo. Vedenie šošonov sa dohodlo s Wislou Plock na hosťovaní do konca aktuálnej sezóny s následnou opciou.

Odchovanec Akadémie MŠK Žilina, ktorý je okrem kapitána Jakuba Paura najdlhšie pôsobiacim futbalistom v "A"-tíme šošonov, odohral v žltozelenom drese za šesť sezón 90 stretnutí s bilanciou 6 gólov a 16 asistencií.


pozíciu pravého obrancu máme pokrytú

Počas jarnej časti bude Kristián Vallo pôsobiť u účastníka Ekstraklasy - aktuálne 9. tímu tabuľky, vo Wisle Plock. Viac o odchode obrancu do Poľska prezrádza športový manažér šošonov Karol Belaník

"Kristián bol v "A"-tíme žltozelených od sezóny 2015/2016, dokonca bol teraz v prvom jarnom domácom zápase proti Moravciam aj kapitánom. My sme si to spolu odkonzultovali, spýtali sme sa na jeho pohľad. Prišlo to trochu v nevhodnom období po príprave, kedy už začala liga. Kristián to napriek tomu chcel vyskúšať, preto sme sa dohodli na hosťovaní s Wislou Plock do leta s opciou. Poľská liga má svoju kvalitu, preto to Kiko vníma ako šancu. Po sezóne sa následne budeme rozhodovať čo ďalej."

Ako sa to prejaví v kádri šošonov na pravom kraji obrany?

"Máme tam alternatívy s Bensonom Anangom, resp. Matúšom Rusnákom. Tento post teda máme zastrešený. Túžba hráča, ktorý tu odohral veľa a odviedol kvalitné služby, bola veľká, cítili sme z neho, že by chcel vyskúšať novú výzvu. Dohodli sme sa teda, že to akceptujeme. Prajeme mu v najbližších mesiacoch veľa šťastia," dodáva športový manažér šošonov na margo žilinskej "15"-tky.

Facebook