Ďalšia otočka, ďalšia domáca výhra
Niké liga,
sobota 14. 9. 2024 od 18:00
Štadión MŠK Žilina
3:2(1:1)
MŠK Žilina - MFK Skalica
Góly: 54. a 66. Kaprálik, 45. Alijagić - 44. Podhorin (PK), 72. Matejov
ŽK: 43. Hubočan, 69. Gidi - 45. Mášik, 90. Černek
ČK: 78. Krčík (MFK Skalica)
Diváci: 1399
Rozhodca: Micheľ - Štrbo, Straka (VAR: Smolák)
ŠTATISTIKY

Očakávané góly (xG): 2,12 - 1,28

Držanie lopty: 65% - 35%

Strely/na bránu: 19:8 / 5:2

Rohy: 4:6

Ofsajdy: 1:0

Priame kopy: 2:2

Fauly: 8:16

ZOSTAVY
MŠK Žilina
Belko - Minárik, Hubočan, Ndjeungoue - Hranica (85. Kopásek), Gidi, Káčer (C) (90. Sauer), Bari (85. Badjie) - Kaprálik, Alijagić (67. Bile), Ďuriš (67. Iľko)

MFK Skalica
Junas – Krčík, Hradecký, Podhorin (C), Černek – Mášik (80. Yao), M. Nagy (45. Kopas) – Gaži (55. Jibril), Alves (55. Leginus), Matejov (80. Hollý) – Fábry
Zápasové menu

Po reprezentačnej prestávke býva rozbeh vždy o čosi náročnejší, tentoraz sa k tomu pridal dážď a kvalitný defenzívny súper. Znova sa tak opakoval scenár z posledného domáceho zápasu - súper sa dostal do vedenia a my sme museli otáčať. Aj tentokrát to však malo šťastný, žltozelený koniec s tromi bodmi. Ešte do prestávky totiž vyrovnal Alijagić a po zmene strán zavelil k tretej výhre pod Dubňom dvojgólový Kaprálik, oslavújúci svoj okrúhly stý ligový štart. Hostia skorigovali, no našej tretej domácej výhre nezabránili. 

Šošoni tak v tabuľke odskočili ostatným prenasledovateľom. Najbližsie cestujeme do Košíc, potom sa na vás tešíme znova pod Dubňom - v nedeľu 29. septembra privítame nováčika z Komárna.

Vstupenky na Komárno v predaji.


ZOSTRIH ZÁPASU


Aj po repre prestávke ostal tréner Michal Ščasný verný menám z predošlých kôl. Do základu sa vrátil reprezentant Dávid Ďuriš a vôbec premiérovo v úvodnej jedenástke figuroval Denis Alijagić, ktorý na hrote nahradil Erica Bileho.

Ešte pred samotným výkonom sme oceňovali ďalších našich "stovkárov" - menovite spomínaného Dávida Ďuriša a Adriána Kaprálika. Prvý si 100 ligových štartov pripísal už dávnejšie, pre druhého to bol práve dnes jubilejný stý ligový zárez. Obaja si prebrali od vedenia pamätné zarámované dresy.

A práve oceňovaní krídelníci to rozprúdili aj po úvodnom hvizde. Prvý pálil v 5. minúte Kaprálik, no po spätnej prihrávke Hranicu napol iba bočnú sieť. Toľko omieľaný dážď začal tesne po začiatku, dlho však netrval. Hostia sa spoliehali na štandardky a nakopávané lopty, po ktorých hrozili vo vzdušných súbojoch. Po jednom takom hlavičkoval do tyče Fábry, ktorý predtým uštedril tržnú ranu Ndjeungouemu. Ako ustál dážď, ustáli aj naše ofenzívne výpady. Na náš domáci vkus ich bolo málo, viac sa bojovalo v strede a hra sa prerušovala po fauloch. Jedna z mála tutoviek prišla po polhodine, Bari vysunul do nájazdu Kaprálika, ktorý sa pri zakončení pošmykol. Akcia pokračovala, no skoro skončila po ďalšom nevydarenom zakončení. Vysoko nad mieril v páde Alijagić. Tržná rana, pre ktorú sa znova dlhšie nehralo, prišla ku koncu polčasu aj na druhej stranu. A nielen to, Nagy musel striedať a VAR navyše prisúdil hosťom penaltu. Tú premenil kapitán Skaličanov Podhorin. Odpovedať sme mohli po štandardke, odrazená lopta si našla na hranici vápna Ďuriša, ktorý mal čas, no nemal dobrú mušku. Ešte do prestávky sme sa však radovali, Ďuriš mal oveľa presnejšiu mušku ako asistent, keď to pripravil Alijagićovi a bolo vyrovnané - 1:1.

Druhý polčas odštartoval našou aktivitou, a nielen to. Ďuriš si aj zo šatne priniesol presne prihrávajúce kopačky, keď to pri brejku nabil Kapovi a obaja sa mohli tešiť z gólu pri svojom jubilejnom stretnutí - 2:1. Gól nás pochopiteľne uvoľnil a rozviazal nám aj kombinačné chute. Jednu z akcií ocenili fanúšikovia žltozelených potleskom, chýbal tomu ale gól. Konečná strela Hranicu mierila iba do náručia pripraveného Junasa. Mohlo byť však vyrovnané, na trávnik sa dostal po Adamovi Kopasovi aj ďalší ex-Žilinčan Taofiq Jibril, ktorý hlavičkoval "koníčkom" tesne nad. Strelnica však bola na druhej strane, pálil Alijagić, Ďuriš i Hranica. Napokon však prišla lahôdka. A bola to lahôdka iná. Čo za prihrávku vymyslel Ján Minárik, ktorý oklamal prakticky všetkých a ponúkol ako na zlatom podnose Kapovi druhý gól. Tomu len na hranici päťky stačilo nastaviť správne nohu a už sa len tešiť - 3:1. Ešte však nebolo "vymaľované", chybu pri rozohrávke potrestali hostia kontaktným gólom. Matejov to trafil do protipohybu Belka nechytateľne. Ihneď sme mohli odskočiť znova o dva góly, vybehnutého Junasa neprekonal Hranica, keď netrafil prázdnu bránu. Výhoda prišla v 78. minúte, kedy Krčík nebezpečne dohral striedajúceho Bileho a VAR tentokrát pomohol nám. Dodatočne totiž udelil Krčíkovi červenú kartu. Minárikovi chutili nielen prihrávky, ale aj strely. Tej ďalekonosnej z 83. minúte chýbal snáď meter. Náboj tak nechýbal ani v záverečných minútach. Kaprálik sa darmo dožadoval faulu po zapnutí motorov v 88. minúte, Bile z otočky neprestrelil presilu v bielo-zelenom pred ním. Posledné sekundy to lietalo pred našu šestnástku, Šošoni na čele s Hubočanom to uskákali. 

Aj do tretice sme tak doma bodovali naplno a udržali sa v tabuľke na najvyšších miestach. Ďalšie kolo cestujú žltozelení do metropoly východu - do Košíc.  Potom vás čakáme znova na tribúnach nášho štadióna proti Komárnu. Vstupenky sú už v predaji.


HLASY PO ZÁPASE
Michal Ščasný, tréner MŠK Žilina
"Úvod stretnutia a prvý polčas celkovo nebol z našej strany ani zďaleka ideálny. Skalica síce dobre bránila v bloku, no z predchádzajúcich stretnutí vieme, že nám to nerobilo problémy. Bolo to skôr o našom pohybe, o našich nepresnostiach. O to viac teší, že sme to nakoniec v druhom polčase zvládli. Cez prestávku sme zachovali pokoj, vedeli sme, že máme na viac a takisto to vedeli aj hráči. Bolo otázkou času, kedy sa dostaneme do tempa. Zlepšili sme aj otáčanie ťažiska hry či nábehy za obranu v rýchlosti. Dôležité bolo určite aj vyrovnanie pred prestávkou, ale ja som družstvu po celý čas veril, že to dnes otočíme. Toto robí silné tímy silnými, aj keď sa im niekedy nedarí, dokážu stretnutia otočiť ako my dnes. Treba vedieť vyhrávať za každých okolností a udržať víťaznú mentalitu. Na druhej strane, mrzí ma, že dnes si na štadión nenašlo cestu viac ľudí. Rozumiem, že nebolo ideálne počasie a pršalo, no nebolo to také strašné. Chalani hrajú pre ľudí, pre divákov a k tomu podľa mňa atraktívny futbal. Som z toho sklamaný, pretože by nám podpora z tribún určite pomohla ešte výraznejšie. V aktuálnej situácii určite neriešime tabuľku, zameriavame sa stále na seba, aby sme boli ešte lepší, či už v ofenzíve alebo defenzíve. Tabuľka je podstatná až na konci súťaže. Od zajtra sa už pripravujeme na Košice, lebo každý zápas je pre nás dôležitý."
David Oulehla, tréner MFK Skalica
"Samozrejme, nie sme spokojní, aj keď sme vedeli, že Žilina má kvalitný tím, ktorý má na Slovensku zvuk. Žilina má kvalitu, techniku, hrá systém, ktorý je nepríjemný. Myslím si však, že sme sa na súpera pripravili dobre, v prvom polčase sme hrali z veľmi dobrého bloku a Žilina mala problémy. Z penalty sme dali gól a bola chyba, že sme polčas nedokázali dohrať za takého stavu. V druhom polčase sme boli málo nebezpeční, čakal som od mojich hráčov väčšiu aktivitu do prechodu, stratili sme veľa lôpt. Dostali sme gól na 2:1, Jibril tam nevyrovnal, prišiel tretí gól, dokázali sme ešte znížiť stav, ale vylúčenie nám ublížilo. Hráčom nemôžem vyčítať, že by nebojovali, ale odchádzame bez bodu a teda nespokojní."
Dávid Ďuriš, krídelník MŠK Žilina

"Som rád, že som dnes mohol pomôcť k víťazstvu. Dve asistencie ma tešia, ale k ideálu za mňa osobne chýbal aspoň jeden gólik. Teším sa však, že sa nám darí ako tímu a zbierame výhry. Bol to o čosi ťažší štart do zápasu, po reprezentačnej prestávke to tak býva. Prvý polčas nám herne nevyšiel podľa predstáv, ťažko sa nám presadzovalo do ich zhustenej obrany. Veľmi nám pomohol vyrovnávajúci gól tesne pred prestávkou. Vzpružilo nás to, upokojili sme sa a do druhého dejstva vstúpili lepšie, čo sa odzrkadlilo aj na skóre. Začali sme viac kombinovať, hrali sme rýchlejšie a viac otáčali hru zo strany na stranu. S tým prišli aj góly. Verím, že na to nadviažeme aj v ďalších dueloch, keďže už strávime spolu aj viac času v tréningu. Je super, že sme to dnes dokázali opäť otočiť a ostali verní futbalu, ktorý vieme hrať. Na tabuľku momentálne nepozeráme, chceme naďalej predvádzať dobré výkony a vyhrávať všetky zápasy."


TLAČOVÁ KONFERENCIA


Niké liga,
sobota 14. 9. 2024 od 18:00
Štadión MŠK Žilina
3:2(1:1)
MŠK Žilina - MFK Skalica
Góly: 54. a 66. Kaprálik, 45. Alijagić - 44. Podhorin (PK), 72. Matejov
ŽK: 43. Hubočan, 69. Gidi - 45. Mášik, 90. Černek
ČK: 78. Krčík (MFK Skalica)
Diváci: 1399
Rozhodca: Micheľ - Štrbo, Straka (VAR: Smolák)
ŠTATISTIKY

Očakávané góly (xG): 2,12 - 1,28

Držanie lopty: 65% - 35%

Strely/na bránu: 19:8 / 5:2

Rohy: 4:6

Ofsajdy: 1:0

Priame kopy: 2:2

Fauly: 8:16

ZOSTAVY
MŠK Žilina
Belko - Minárik, Hubočan, Ndjeungoue - Hranica (85. Kopásek), Gidi, Káčer (C) (90. Sauer), Bari (85. Badjie) - Kaprálik, Alijagić (67. Bile), Ďuriš (67. Iľko)

MFK Skalica
Junas – Krčík, Hradecký, Podhorin (C), Černek – Mášik (80. Yao), M. Nagy (45. Kopas) – Gaži (55. Jibril), Alves (55. Leginus), Matejov (80. Hollý) – Fábry
SÚVISIACE ČLÁNKY
15.09.2024Výhra, stý štart, dva góly
12.09.2024Po repre pauze štartujeme na domácom trávniku proti Skalici

Facebook