Bezgólová deľba bodov na Spartaku
Niké liga,
nedeľa 18. 8. 2024 od 18:00
ŠAM - City Aréna
0:0
FC Spartak Trnava - MŠK Žilina
ŽK: 89. Kratochvíl - 35. Kopásek, 44. Sauer, 68. Ndjeungoue, 90.+ Minárik
Diváci: 3919
Rozhodca: Glova - Zemko, Kmec
ŠTATISTIKY

Očakávané góly (xG): 1,58 - 0,9

Držanie lopty: 51% - 49%

Strely/na bránu: 15:11 / 2:2

Rohy: 3:0

Ofsajdy: 1:1

Priame kopy: 3:0

Fauly: 14:13

ZOSTAVY
FC Spartak Trnava
Frelih - Holík, Kóša (84. Sabo), Ujlaky, Mikovič (C) - Kubista (46. Zeljković), Kratochvíl - Ahl (46. Daniel), Corryn (68. Ďuriš), Azango (68. Pich) - Paur

MŠK Žilina
Belko - Minárik (C), Hubočan, Ndjeungoue - Kopásek (46. Hranica), Gidi, Sauer (46. Káčer), Bari - Kaprálik (75. Iľko), Bile (71. Alijagić), Ďuriš (71. Kóša)
Zápasové menu

Futbalisti MŠK Žilina sa v rámci 4. kola Niké ligy predstavili na rozpálenom trávniku trnavského Spartaka. Teplo akoby obom tímom výrazne uberalo zo síl, keďže v prvom dejstve sme videli iba nevýrazné výkony bez gólov i väčších šancí, nad ktorými prevládali nepresnosti. V rovnakom štýle to však pokračovalo aj po prestávke, príliš to neoživilo ochladenie ani striedania. Unavenú Trnavu sme nedokázali prekonať, a tak aj v druhom tohtosezónnom zápase Šošonov na ihriskách súperov sa zrodil bezgólový výsledok 0:0.


ZOSTRIH ZÁPASU


Tréner Michal Ščasný nemal dôvod na výmeny v základnej zostave oproti Michalovciam, a tak v Malom Ríme nastúpila identická základná jedenástka ako pri domácej víťaznej premiére.

Vo veľkom teple sa na Štadióne Antona Malatinského prvým pokusom prezentovali v 3. minúte domáci. Ex-Šošon Paur v sklze nedočiahol loptu ideálne a poslal ju nad. O ďalšie tri minúty sme takmer zatopili obrane Spartaka my, po akcii zľava ale pred číhajúcim Kaprálikom odvrátil Mikovič. Nenápadný, ale o to nebezpečnejší bol rohový kop z kopačky Ďuriša, ktorý akrobaticky zakončil produktívny Bile a Freliha skoro prekvapil. Akcie oboch tímov brzdili príliš veľa nepresností, ktoré nás napríklad stáli sľubné protiútoky. Hlavne stred poľa pôsobil na prvý pohľad zbrklo na oboch stranách. V 28. minúte to aspoň z diaľky vyskúšal Sauer, ale gólman bol v strehu. V nevýraznom prvom polčase mal najvýraznejšiu šancu na zmenu skóre Kaprálik. Kiko Bari vyhral bežecký súboj na ľavej strane, poslal loptu cez šestnástku až na nabiehajúceho Kapa, toho však opäť v poslednej chvíli zablokoval Mikovič. Ten bol v centre diania aj po faule na neho, za ktorý bol ohodnotený žltou kartou Kopásek. Úmyselné kopnutie domáceho kapitána nebolo povšimnuté ani pri asistencii VAR-u. Na druhej strane nám pred prestávkou zase mohol streliť gól do kabíny Holík, jeho hlavička, našťastie, tesne minule tri žrde. Bileho snahu pre zmenu zastavil sklzom posledný Trnavčan Kóša.

Dve zmeny po prestávke na našej strane, konkrétne príchody Mira Káčera a Tima Hranicu, ktorí vystriedali žltou kartou potrestaných chalanov, mali za cieľ zmeniť aj ukazovateľ skóre. Docieliť sme to mohli v 58. minúte vďaka Kaprálikovi, a to keď domáci trestuhodne stratili loptu, no Kapo vo výbornej pozícii, azda najväčšej v celom zápase, v šestnástke poslal svoj pokus iba nad. Nedáš-dostaneš našťastie neplatilo vzápätí, keď Azango vyzvŕtal našu obranu, svoju obaľovačku dobre skryl, avšak nemieril presne. Futbal sa oproti prvému dejstvu nezmenil, síce to bolo zo strany na stranu, ale bez výraznejšieho ofenzívneho "korenia". A tak prišli ďalšie dve zmeny, tentokrát do ofenzívy, keď šancu dostal Alijagić a mladík Kóša. Vyzeralo, že to dnes bude o jednom góle, ktorý takmer prišiel z kopačky striedajúceho Picha. Ten v tutovke absolútne minul loptu a následnú dorážku poslal vedľa. Nechceli sme sa zmieriť s remízou, bomba Hranicu po rohovom kope ale neprešla cez hradbu tiel. Stretnutie sa chýlilo k bezgólovému koncu, ktorý nezmenil sľubným prienikom náš Kóša či strieľajúci Trnavčan Pich. Kameň zo srdca nám však spadol v nadstavení, keď striedajúci Ďuriš v sklze už prekonal Belka, ale zachránila nás žrď. Body sme si tak v Trnave podelili po remíze 0:0, keď sme priemerným výkonom dali šancu unavenej Trnave stíhať s našimi chalanmi.

Šošoni sa budúci víkend predstavia znova doma na trávniku pod Dubňom. Posledný letný víkend bude patriť večernému zápasu Šošonov proti Trenčínu v sobotu od 20:30 hod. Vstupenky sú už v predaji.


HLASY PO ZÁPASE
Michal Gašparík, tréner FC Spartak Trnava
"Bol to celkovo vyrovnaný zápas, ale škoda remízy, lebo bolo cítiť z mužstva, že napriek únave chce zvíťaziť, išlo do poslednej sekundy, vydalo sa. Bránili sme vo vysokom pressingu, nebolo ľahké ubrániť žilinský kvalitný útočný trojzáprah. Chalani si s tým ale poradili. Často nás stál pressing množstvo síl. Bol som v očakávaní, ako sa bude zápas vyvíjať po 45. a 60. minúte, lebo mám s tým skúsenosti aj z minulého roku, že Žilina je najbehavejšie mužstvo a potom nás fyzicky zlomili. Dnes sa ale chalani nepoddali, dokonca tí, čo mali pred troma dňami 14 nabehaných kilometrov, tak to vydržali celých 90 minút. Ľudia by v prvom rade mali oceniť, že chalani si siahli až za dno síl, samozrejme, neboli sme ani v ľahkej psychickej situácii. Bolo cítiť, že sme viac chceli v tomto zápase vyhrať a myslím, že Žilina bola spokojnejšia s bodom. Nakoniec je to ďalšia bezgólová remíza, ale teraz si už konečne odpočinieme, môžeme trénovať aj sa pripravovať ako potrebujeme. Verím, že začneme v lige bodovať aj naplno."
Michal Ščasný, tréner MŠK Žilina
"Dnes sme chceli využiť okolnosti, ktoré hrali pred zápasom v náš prospech. Nevstúpili sme však do stretnutia dobre, nebolo tam z našej strany tempo, intenzita. Nič, čo by nám pomohlo a Trnavu dostalo tam, kam sme chceli. Hrali sme pomaly, prekáža mi, že sme neukázali to, čo v nás je. Veľa nepresných lôpt, v ofenzíve sme sa nepresadili. Striedania to oživili, no celkovo som z nášho výkonu sklamaný. Stratené body tak musíme znova vynahradiť v sobotu proti Trenčínu fanúšikom lepšou hrou i výsledkom."
Miroslav Káčer, stredopoliar MŠK Žilina

"Bezgólová remíza je pre nás napokon fajn, pretože sme chceli využiť program i emóciu Trnavy po vypadnutí. Spravili sme však presný opak, v zápase sme neukázali to, čo vieme a čo sme chceli. Vidíme, že keď nerobíme veci naplno, tak nás to vyfacká. A to bol dnes kameň úrazu. Prišli sme bez toho, aby sme sa zrážali v súbojoch, aby sme šprintovali. Potom sa hrá v Trnave veľmi ťažko. Sám seba hodnotiť nechcem, som rád za väčšiu minutáž. Dnes sme toho ukázali málo, aby sme bodovali naplno. Malo to jednoducho vyzerať inak od všetkých. Doma proti Trenčínu pred našimi fanúšikmi to musí byť odlišné, oveľa lepšie."


Niké liga,
nedeľa 18. 8. 2024 od 18:00
ŠAM - City Aréna
0:0
FC Spartak Trnava - MŠK Žilina
ŽK: 89. Kratochvíl - 35. Kopásek, 44. Sauer, 68. Ndjeungoue, 90.+ Minárik
Diváci: 3919
Rozhodca: Glova - Zemko, Kmec
ŠTATISTIKY

Očakávané góly (xG): 1,58 - 0,9

Držanie lopty: 51% - 49%

Strely/na bránu: 15:11 / 2:2

Rohy: 3:0

Ofsajdy: 1:1

Priame kopy: 3:0

Fauly: 14:13

ZOSTAVY
FC Spartak Trnava
Frelih - Holík, Kóša (84. Sabo), Ujlaky, Mikovič (C) - Kubista (46. Zeljković), Kratochvíl - Ahl (46. Daniel), Corryn (68. Ďuriš), Azango (68. Pich) - Paur

MŠK Žilina
Belko - Minárik (C), Hubočan, Ndjeungoue - Kopásek (46. Hranica), Gidi, Sauer (46. Káčer), Bari - Kaprálik (75. Iľko), Bile (71. Alijagić), Ďuriš (71. Kóša)
SÚVISIACE ČLÁNKY
19.08.2024Chýbali väčšie emócie
16.08.2024V nedeľu do Trnavy

Facebook