V nedeľu do Trnavy

Liga pokračuje a v závere víkendu nás čaká záverečný zápas 4. kola Niké ligy bude patriť Šošonom. Tí si po Podbrezovej a Michalovciach zmerajú sily s ašpirantom na titul. Navyše na jeho pôde. Vieme, aké náročné je tam uspieť. A ako zvíťaziť na lavičke MŠK nad Spartakom, vie aj tréner Michal Ščasný. 

Televízny Voyo zápas týždňa, ktorý má v Trnave výkop v nedeľu o 18:00 hod., povedie ako hlavný arbiter Filip Glova.


VSTUPENKY NA TRENČÍN V PREDAJI


novinky u súpera

Trnava po štvrtku už nie je európska. Nenapodobní tak skupinovú fázu Konferenčnej ligy spred roka, keďže vo štvrtok nezvládla odvetný duel v Poľsku. Najskôr prišla o dvojgólový náskok z domáceho prostredia, v predĺžení síce na chvíľu ožila, no o jej vypadnutí rozhodol penaltový rozstrel. Poľský druholigista z Wisly tak vystavil stopku Spartakovcom, ktorý sa tak po Dunajskej Strede rovnako predčasne môžu sústrediť už len na ligu.

Trnava už tradične nezaháľa počas prestupového obdobia a do kádra priviedla brankára Žigu Freliha z Michaloviec za odídeného Dominika Takáča. Obranu vystužila Čechmi Liborom Holíkom a Filipom Twardzikom, Česi doplnili aj stred poľa, menovite Miloš Kratochvíl z Jablonca a Vojtech Kubista z Mladej Boleslavi. Z Trnavy odišiel okrem iných aj náš bývalý hráč Ján Bernát, v Slovenskom Ríme ho nahradil ďalší Ex-šošon Róbert Pich, ktorý sa na Slovensko vrátil po dlhom pôsobení od severných susedov a naposledy z Cypru. Najväčším úlovkom však je nedávny príchod bývalého reprezentanta Erika Saba, ktorý naposledy pôsobil na Cypre.

V lige je Trnava zatiaľ remízová a dokonca bezgólová. Rovnako ako my má o zápas menej, pričom proti Trenčínu i Michalovciam brala bod za bezgólové remízy. 


historická bilancia

ŽILINA - TRNAVA | 144  56  37  51  193:172 


agresivita, ísť si svoje

Tréner Michal Ščasný vo štvrtok pochopiteľne sledoval stretnutie nášho najbližšieho súpera. Prekvapujúco skončilo vypadnutím Spartaka v Európe, ako to ovplyvní nedeľu?

"Náš výkon to nijako neovplyvní, v to verím. My sa pripravujeme rovnako a chceme duel zvládnuť. Samozrejme, po psychickej stránke to môže mať na súpera dopad, my tam však ideme s jasným zámerom a cieľom."

Predsa len, takáto nečakaná facka...

"Niečo podobné som zažil v Sparte, keď sme vypadli na penalty v predkole Ligy majstrov proti Dynamo Kyjev. Spartak bol krôčik od postupu, čiže určite vám to zoberie sily i emóciu. Avšak všetko toto sú ich veci a momentálne problémy. Na našom nastavení sa nič nemení. Aj keby nemali vo štvrtok zápas alebo by postúpili, my chceme hrať náš behavý, agresívny, rýchly futbal. Jednoducho si pôjdeme svoje, nechceme špekulovať. Sila nášho kádra je veľká a potrebujeme byť stopercentne pripravení. Potom nemám strach a obavu o výsledok."

Práve energiu a chcenie si chcú Šošoni preniesť z domáceho víťazného duelu proti Michalovciam.

"Nechcem, aby sme si zachovali túto hladinu chcenia, chcem to ešte zvýšiť. Boli tam super veci, no stále je na čom pracovať. Navyše proti Trnave, ktorá to má založené práve na agresivite, sa im musíme touto agresivitou vyrovnať. Potom sa ukáže aj naša futbalovosť. Jednoducho ešte viac energie, behavosti, nábehov. S týmito futbalistami, ktorých máme v kádri, sme maximálne odhodlaní do každého zápasu. Stále vieme vystupňovať tempo."

Tréner tak jednoznačne chce a potrebujeme ešte posunúť domáci výkon o level vyššie.

"S pokorou a všetkým rešpektom k Michalovciam, doma sme splnili povinnosť. Stále chceme viac. A proti Trnave potrebujeme ukázať viac. Tam bude kvalita i obetavosť, sklzy pred ich fanúšikmi, ktorým sa to páči. Nielen dopredu chceme hrať náš futbal, ale aj v defenzíve potrebujeme byť agresívni, aby sme boli úspešní. Nielen v nedeľu, ale celkovo v sezóne."

Aký je zdravotný stav družstva okrem dlhodobo zranených Xaviera Adanga a Nikitu Kelembeta?

"Zatiaľ je všetko rovnaké ako minulý týždeň. Domino Javorček i Vlado Vaľko sa zapájajú postupne do tréningu, nechceme však nič unáhliť."


sektor hostí

Predaj lístkov na meno na nedeľné ligové stretnutie Šošonov v Trnave do sektoru hostí bude prebiehať na tomto linku.

Viac info u nášho bezpečnostného manažéra Martina Ukropa (martin.ukrop@mskzilina.sk | 0911 421 492).

Cena vstupenky: 12 €.


rozhodcovia

Nedeľný duel 4. kola, ktorý štartuje v Trnave o 18:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Filip Glova. Na čiarach mu asistujú Matej Zemko a Patrik Kmec, za VAR-om bude sedieť Michal Smolák.


priamy prenos

Stretnutie proti Trnave budete môcť sledovať naživo iba na internetovej platforme VOYO.


Facebook