Víťazná domáca premiéra, MŠK – Zemplín 3:1
Niké liga,
sobota 10. 8. 2024 od 18:00
Štadión MŠK Žilina
3:1(1:0)
MŠK Žilina - MFK Zemplín Michalovce
Góly: 45.+ a 65. Bile (prvý z pok. kopu), 55. Sauer - 51. Taraduda
ŽK: 47. Bahi, 80. Zubairu (obaja Michalovce)
Diváci: 1686
Rozhodca: Smolák - Poláček, Juhos
ŠTATISTIKY

Očakávané góly (xG): 3,25 - 0,88

Držanie lopty: 63% - 37%

Strely/na bránu: 22:7 / 10:5

Rohy: 7:4

Ofsajdy: 1:2

Priame kopy: 1:2

Fauly: 13:15

ZOSTAVY
MŠK Žilina
Belko - Minárik (C), Hubočan, Ndjeungoue - Kopásek, Gidi, Sauer (73. Káčer), Bari (83. Badjie) - Kaprálik (83. Kóša), Bile (90. Alijagić), Ďuriš (73. Iľko)

MFK Zemplín Michalovce
Lukáč - Šimko, Taraduda, Bednár, Bahi - Žofčák (C) (54. Zubairu), Shimamura - Marcin (75. Musak), Arevalo (83. Ramos Linares), Issa (46. Petrík) - van Kessel (46. Pačinda)
Zápasové menu

Osem rokov, tri mesiace a osem dní. Presne po takom období sa na Štadióne MŠK Žilina odohral ligový duel na prírodnom trávniku. No a ten sme pokrstili podobne ako "B"-tím víťazne. Hoci sme sa dlho nevedeli presadiť, načali sme súpera z východe pred prestávkou a pokračovali aj po nej. Na víťazstve 3:1, ktoré bolo premiérové v novom ročníku i na novej tráve, sa podieľal dvomi gólmi Eric Bile. Víťazný presný zásah prišiel z kopačky Maja Sauera. So štyrmi bodmi a jedným zápasom k dobru stúpame tabuľkou hore. 


AUGUST ZAKONČÍME TRENČÍNOM


ZOSTRIH ZÁPASU


Tréner Michal Ščasný nemohol pri domácej premiére rátať s dlhodobo zraneným Nikitom Kelembetom a Xavierom Adangom, ku ktorým sa pridal aj Dominik Javorček. Naopak, oproti stretnutiu v Podbrezovej sa do zostavy vrátil Tomáš Hubočan, spomínaného Javora nahradil v základe Krisztián Bari.

No a nový trávnik sme od začiatku chceli pokrstiť aj gólmi, preto prúdili na Lukáča prakticky hneď v prvých minútach nebezpečné centre. Okrem nich aj strely, menovite Dávidovu Ďurišovu zblokovala obrana, múr v bielom odolal aj priamemu kopu Bariho. Na druhej strane Arevalo prvýkrát pozdravil Ľuba Belka v našej bráne. Následne prišli (nepresné) chvíle Erica Bileho. Náš hroťák najskôr netrafil z dobrého priestoru bránu a rovnako pochodil aj v ďalšej šanci, kedy sa pretlačil cez obrancu do zakončenia, pred Lukáčom znova namieril mimo troch žrdí. Michalovský brankár bol v permanencii aj po výpade Kaprálika, ten urobil až do zakončenia všetko správne. Unikol ofsajdu, zasekol si obrancu, no ľavačkou neprekvapil Lukáča, ktorému to namieril presne do náručia. Naďalej sme kombinovali, boli v strede "silní" na lopte, no nepretavili sme to do občerstvovaciej prestávky do zmeny skóre. Prvý ligový gól neprišiel ani po polhodine, kedy neodkilal naše suchoty Bari. Jeho prízemná ľavačka skončila na žrdi. Bari to skúšal aj o pár minút, Lukáč vyrazil jeho strelu nohou. Museli sme myslieť aj na zadné vrátka, to keď si Marcin šikovne hodil loptu, Belko bezpečne vyrazil. Vzdychli sme si aj v 45. minúte, kedy sa po tlaku neujala strela Kopáska. Opakovačky však správne odhalili ruku padajúceho hráča hostí, VAR s rozhodcom ukázal na biely bod. Prvý gól sezóny tak prišiel z penalty, strelu bezpečne premenil Eric Bile a poslal nás ešte pred prestávkou do vedenia - 1:0.

Druhý polčas začal striedaniami hostí a aj nečakaným vyrovnaním. Po rohu vyskočil najvyššie Taraduda, ktorého sme trestuhodne nechali osamoteného a zmazal náš náskok. Opäť sme tak museli hľadať cesty a spôsoby, aby sme sa dostali do vedenia. Našťastie to po zmene strán netrvalo tak dlho ako v prvom dejstve. Kapo to načapoval do druhej vlny na Maja Sauera a náš "streďák" to umiestnil po zemi presne k tyčke - 2:1. A mohlo byť ešte veselšie po akcii, ktorá zahriala všetkých žltozelených. Na jeden dotyk vykombinovala hostí dvojica Sauer a Ďuriš, druhý menovaný to však napálil iba do Lukáča. Strelecké preteky pokračovali v 65. minúte, Kapo sa predral do zakončenia, neuspel. Bojovnosťou však ešte získal loptu a naservíroval ju do prázdnej brány Bilemu, ktorý sa zapísal druhýkrát do streleckej listiny - 3:1. Potlesk si okrem akcií vyslúžilo aj striedanie Mira Káčera, ktorý sa dostal na trávnik v 73. minúte. Ten najprv postrašil našu obranu riskantnou malou domov, potom v brejku váhal, až preváhal ideálny moment na prihrávku. Kľučkami už nevyzrel na súpera. Premiéru v lige si v závere odbil aj Basirou Badjie. Domáca premiéra tak dopadla úspešne, v závere sa hra odohrávala poväčšine už len v strede ihriska, čo nám pri dvojgólovom náskoku neprekážalo. 

Šošoni, ďakujeme za podporu i návštevu novej Fanzóny MŠK. Žltozelených v ďalšom kole čaká európsky zástupca z Trnavy. Augustový program na Štadióne MŠK uzavrieme v sobotu 24. augusta o 20:30 hod. proti Trenčínu, vstupenky sú už v predaji.


HLASY PO ZÁPASE
Michal Ščasný, tréner MŠK Žilina
"Som rád za výhru, dnes sme si ju zaslúžili. Samozrejme, boli tam veci, ktoré nechceme vidieť, a tie si rozoberieme v týždni. Na druhej strane, vymysleli sme aj mnoho pekných akcií. Musíme sa do nich ale ešte viac tlačiť. Chcem, aby náš štýl hry strhol aj fanúšikov, ľudí na štadióne a nedržali sme iba "bezcieľne" loptu. Žilina je dlhodobo známa tým, že je silná na lopte, ale chcem k tomu pripojiť aj agresivitu po strate a aktivitu bez nej. Chceme tým vzbudiť emócie vo fanúšikoch, ktorí nimi následne pomôžu aj nám. V prvom polčase dnes mohlo byť vybavené, ale to je futbal. Bránka bola pre nás akási zakliata, ale našťastie, zlomilo sme to ešte do prestávky. Išli sme za tým a nepripúšťali sme nič iné ako tri body. Eric Bile dal dva góly, ale ťažil z práce celého tímu. Chválime aj trávnikárov za skvelo pripravený trávnik a sme radi, že sme ho pokrstili víťazne. Okrem troch bodov nás teší, že nastúpili aj dvaja mladíci, ktorí nás zaujali v príprave. Smerom k Trnave chceme opäť vyhrať, to je náš cieľ. Nepozeráme sa na to, či hrajú Európu alebo majú zranených hráčov. Náš tím má momentálne veľkú silu a chceme ju potvrdiť aj v Trnave."
Anton Šoltis, tréner MFK Zemplín Michalovce
"My sme v prvom polčase hrali odovzdaný futbal, súper dominoval, zle sme riešili veci, čo sa mi nepáčilo. Do druhého polčasu sme chceli od hráčov dôraz, sebavedomie. Išli sme do vyrovnania, ale uleteli sme si a súper sa rýchlo dostal do vedenia. So zápasom sme chceli ešte niečo urobiť, ale Žilina si to dnes uhrala a zaslúžene vyhrala."
Eric Bile, útočník MŠK Žilina

"Myslím, že sme dnes odohrali celkom dobrý zápas. V prvom dejstve sme sa ešte akosi pomalšie rozbiehali, ale penalta pred polčasom nám pomohla. Po zmene strán sme hru zlepšili, čo prinieslo aj góly. Vyhralo, takže z tohto pohľadu sme spokojní. Som rád, že okrem toho sa mi dvakrát podarilo gólovo presadiť. Je to moja robota, ale útočníkovi to vždy zdvihne sebavedomie. Teším sa. Musím vyzdvihnúť aj kvalitu nášho nového trávnika, ktorá bola skvelá. Verím, že víťazne budeme pokračovať aj o týždeň v Trnave."


TLAČOVÁ KONFERENCIA


Niké liga,
sobota 10. 8. 2024 od 18:00
Štadión MŠK Žilina
3:1(1:0)
MŠK Žilina - MFK Zemplín Michalovce
Góly: 45.+ a 65. Bile (prvý z pok. kopu), 55. Sauer - 51. Taraduda
ŽK: 47. Bahi, 80. Zubairu (obaja Michalovce)
Diváci: 1686
Rozhodca: Smolák - Poláček, Juhos
ŠTATISTIKY

Očakávané góly (xG): 3,25 - 0,88

Držanie lopty: 63% - 37%

Strely/na bránu: 22:7 / 10:5

Rohy: 7:4

Ofsajdy: 1:2

Priame kopy: 1:2

Fauly: 13:15

ZOSTAVY
MŠK Žilina
Belko - Minárik (C), Hubočan, Ndjeungoue - Kopásek, Gidi, Sauer (73. Káčer), Bari (83. Badjie) - Kaprálik (83. Kóša), Bile (90. Alijagić), Ďuriš (73. Iľko)

MFK Zemplín Michalovce
Lukáč - Šimko, Taraduda, Bednár, Bahi - Žofčák (C) (54. Zubairu), Shimamura - Marcin (75. Musak), Arevalo (83. Ramos Linares), Issa (46. Petrík) - van Kessel (46. Pačinda)
SÚVISIACE ČLÁNKY
12.08.2024S touto kvalitou na to máme
12.08.2024Výhercovia z polčasovej súťaže hláste sa!
08.08.2024Pred Michalovcami | Fanzóna, veľká súťaž a hlavne futbal!

Facebook