So Sigmou prehra 0:2 po dvoch chybách v rozohrávke
Prípravné zápasy,
sobota 6. 7. 2024 od 11:00
Slatinice
2:0(1:0)
SK Sigma Olomouc - MŠK Žilina
Góly: 25. Spáčil, 81. Navrátil
ZOSTAVY
SK Sigma Olomouc
Stoppen - Hadaš (70. Zifčák), Dohnálek, Elbel (46. Matys), Sláma (70. Elbel) - Breite (C) (70. Pospíšil), Spáčil - Mikulenka (70. Šíp), Zorvan (70. Fiala), Šíp (46. Navrátil) - Kliment (70. Juliš)

MŠK Žilina
Belko (46. Badžgoň) - Minárik (C) (62. Leitner), Stojchevski (46. Kelembet), Ndjeungoue (62. Jaššo) - Kopásek (62. Hranica), Gidi (78. Drame), Sauer (78. Vaľko), Bari (46. D. Javorček) - Kaprálik (62. Ďatko), Bile (62. Adang), Badjie (62. S. Javorček)
Zápasové menu

V poradí štvrtý prípravný zápas a druhý za riekou Moravou sme tentokrát absolvovali proti Sigme Olomouc. Na rovnakom trávniku ako pred dvomi rokmi sme takisto ako vtedy inkasovali prví, no odpoveď sme, žiaľ, nenašli. Naopak, po zmene strán sme dostali aj druhý gól ako cez "kopirák". Chyba v rozohrávke a gólová dorážka domácich. Zo Slatiníc si tak vezieme prehru 0:2. Už v stredu cestujeme na sústredenie do Rakúska, kde budú pokračovať naše prípravné merania síl.


Trénerský štáb opäť zvolil do základnej zostavy v podstate to najsilnejšie, čo mal k dispozícii. Po zranení sa prvýkrát v príprave dostal na trávnik aj stopér James Ndjeungoue. Na krídle znovu dostal priestor sľubný africký mladík Basirou Badjie.

Úvodné minúty stretnutia boli z oboch strán v tempe, no nebezpečie neprichádzalo ani pri jednej z brán. O čosi viac aktivity ukazovali v ofenzíve domáci, išlo skôr o optickú prevahu, pretože do šancí sme ich nepúšťali. Museli sme to tak vziať do vlastných rúk my. Do úniku a súboja 1 na 1 sa dostal Eric Bile, ktorý ho aj zvládol, no jeho súper ešte stihol zblokovať strelu z kopačky útočníka z Pobrežia Slonoviny. Núkala sa aj možnosť posunúť loptu na nabiehajúceho Kaprálika, ktorý na ňu čakal len márne. V 25. minúte však prišla obrovská hrubka v našej rozohrávke, a zatiaľ čo Klimenta ešte Belko zázračne nohou vychytal, na lobovanú dorážku Spáčila už napriek veľkej snahe nárok nemal. Hráčom Sigmy to viditeľne pomohlo, už o päť minúte mohol zvýšiť ich vedenie Mikulenka, hlavičku na zadnej tyči ale umiestnil tesne nad. Chybu v obrane, konkrétnejšie brankára domácich, sme mohli využiť aj my. Adrián Kaprálik ale v tutovke netrafil bránu a nepridal svoj prvý gól v príprave. Gólovo vyzeral aj priamy kop Kika Bariho, ktorý po teči len tak-tak vytlačil mimo žrde Stoppen. No a vzápätí sme aj skórovali vďaka voleju Maja Sauera, pískal sa však ofsajd. Futbal sa nám v závere polčasu rozbehol, Sigma v 43. minúte poriadne ostreľovala našu bránu, všetko sme ale zblokovali. Do kabín sme tak šli s jednogólovým mankom.

Po zmene strán vybehli tímy s dvomi, resp. tromi zmenami. V žltozelenom tíme prišli na trávnik Jakub Badžgoň, Dominik Javorček a vôbec premiérovo čerstvá posila Nikita Kelembet. Náš druhý gólman už po pár minútach musel vyťahovať dobrý zákrok zoči-voči Mikulenkovi. Motory štartoval aj ďalší striedajúci - Javor, ktorého center a následne ani roh však adresátov nenašli. Sľubne to vyzeralo aj po úniku Kapa z druhej strany, opäť však nikoho v žltozelenom pred bránou nenašiel. V strehu musel neustále byť aj Badžgoň, v mikrosúboji s Mikulenkom opäť zvíťazil, no zakončenie nožničkami stálo za to. Po následnom prerušení prišla do hry čerstvá šestica Šošonov, pričom z pôvodnej jedenástky ostali na ihrisku iba "streďáci" Gidi a Sauer. Štvrťhodinu pred koncom mal na kopačke vyrovnanie Sauer, ďalšiu vydarenú strelu spoza šestnástky Stoppen vyrazil a takmer sa k dorážke dostal Ďatko. Vo veľkej šanci sa ocitol aj Šíp v modrom drese, obetavo mu ju ale zblokoval v poslednej chvíli Hranica. Aj druhý zásah domácich sme im doslova darovali, opäť veľká chyba, ktorú ešte Juliš strelou do žrde nepotrestal, ale dobiehajúci Navrátil už áno. Zvyšok stretnutia sa už dohrával, Šošoni si tak pripísali prehru 0:2.

Teraz už čaká Šošonov odchod na sústredenie do Rakúska, kde sa presunú v stredu. Najbližšie sa v príprave predstavíme priamo tam, o týždeň v sobotu 13. júla nás totiž preverí hneď dvojica súperov. V dvojzápase hráme od 13:00 s rakúskym SV Ried a od 16:00 s českou Slaviou Praha. 


HLASY PO ZÁPASE
Michal Ščasný, tréner MŠK Žilina
“Dnes tam vidím dve pozitíva. Že sa nik nezranil a že po tragédii v prvom polčase sme sa ako tak dokázali naštartovať a zlepšiť náš výkon. Každopádne v prvom dejstve sme mali zle nastavené hlavy, nefungovalo nám nič v defenzíve ani ofenzíve. Zlá komunikácia i tímovosť. Góly boli iba vyvrcholenie, ale viac ako tie chyby, po ktorých prišli, mi prekážajú vyššie zmienené veci. Výkon z prvého polčasu, hoci ide iba o prípravný duel, si nemožeme dovoliť vzhľadom ku značke MŠK. Do sústredenia si potrebujeme odkomunikovať viaceré veci a rozobrať si dnešné nedostatky."
James Ndjeungoue, obranca MŠK Žilina
“Po zranení to nebolo najhoršie, no budem ešte potrebovať niekoľko tréningov i zápasov, aby som sa cítil v top forme. Som však šťastný, že som opäť na trávniku a môžem napredovať. Chyby nás dnes stáli dobrý výsledok. V defenzíve potrebujeme byť zodpovednejší a kompaktnejší. Takto sme vyrovnaný zápas pustili súperovi práve kvôli našim hrúbkam vzadu. Čaká nás sústredenie, kde máme ideálnu možnosť makať, byť spolu a využiť to naplno k tomu, aby sme sa zžili jeden s druhým a boli ešte silnejší tím.”
Prípravné zápasy,
sobota 6. 7. 2024 od 11:00
Slatinice
2:0(1:0)
SK Sigma Olomouc - MŠK Žilina
Góly: 25. Spáčil, 81. Navrátil
ZOSTAVY
SK Sigma Olomouc
Stoppen - Hadaš (70. Zifčák), Dohnálek, Elbel (46. Matys), Sláma (70. Elbel) - Breite (C) (70. Pospíšil), Spáčil - Mikulenka (70. Šíp), Zorvan (70. Fiala), Šíp (46. Navrátil) - Kliment (70. Juliš)

MŠK Žilina
Belko (46. Badžgoň) - Minárik (C) (62. Leitner), Stojchevski (46. Kelembet), Ndjeungoue (62. Jaššo) - Kopásek (62. Hranica), Gidi (78. Drame), Sauer (78. Vaľko), Bari (46. D. Javorček) - Kaprálik (62. Ďatko), Bile (62. Adang), Badjie (62. S. Javorček)
SÚVISIACE ČLÁNKY
08.07.2024Nováčik Nikita Kelembet: "Výborný pocit z celého tímu."
05.07.2024So Sigmou v príprave znovu po dvoch rokoch

Facebook