Na Slovan napriek remíze s Brnom pozitívne naladení
Prípravné zápasy,
piatok 2. 2. 2024 od 15:00
Štadión MŠK Žilina
2:2(2:1)
MŠK Žilina - FC Zbrojovka Brno
Góly: 22. Ďatko, 25. Javorček - 5. Alijagić, 87. Řezníček
ŽK: 90. Javorček - 90. Řezníček
Rozhodca: Očenáš
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Belko - Leitner (64. Mensah), Jaššo, Ndjeungoue - Ďatko (46. Bari), Adang, Myslovič (64. Šnajder), Javorček - Kudlička (46. Sy), Bile, Jambor

FC Zbrojovka Brno
Sváček (46. Berkovec) - Koželuh (88. Vit), Pernica (58. Štěrba), Šural, Gyamfi - Hamza (78. Martinek), Endl - Kronus (46. Smejkal), Hellebrand (46. Potočný), Granečný (46. Řezníček) - Alijagić (61. Kronus)
Zápasové menu

Posledná previerka a môžeme ísť na to. Brno nám poukázalo na chyby či nedostatky, no a tréneri pri absencii viacerých stálych hráčov vyskúšali iných. Tí síce hneď od začiatku museli doťahovať manko na súpera, no dvomi gólmi v rýchlom slede sme ešte do polčasu otočili skóre. A keď už sa zdalo, že aj do pätice zaknihujeme v príprave víťazstvo, prišiel trest od Čechov v samom závere. Výhry sa však budú počítať a začnú meniť na body až od budúceho týždňa, tam potrebujeme zabrať.

Začíname zostra, po stredajšom šlágri UEFA Youth League nás čaká hneď v piatok ligový šláger proti Slovanu. Vstupenky sú v predaji.


Aj kvôli spomínaným chorobám či zraneniam sa zostava proti Brnu s istotou výrazne líšila oproti predošlej či tej budúcotýždňovej proti Slovanu. Vrátil sa do nej James Ndjeungoue, vpredu dostal príležitosť z "B"- tímu zas Timotej Kudlička.

A práve Kudličkovi sa črtala prvá príležitosť po centri Sama Ďatka, pred päťkou mal dostatok priestoru, hlavičkou v záklone však neohrozil Sváčeka v bráne Čechov. Na gól sme však dlho čakať nemuseli, hosťom vyšla rýchla kombinácia stredom ihriska, Hellebrandovu strelu ešte Belo vyrazil, Alijagić však z dorážky prestrelil nášho gólmana i pomáhajúcich obrancov na bránkovej čiare. No a Brňáci mohli vyhrávať v 11. minúte už dvojgólovým rozdielom, nenápadný lob Endla skončil na brvne. My sme sa prihlásili o slovo po akcii Tima Jambora, ktorý to skúšal ľavačkou, jeho obstrel natiahol Sváčeka. Netešili sme sa ani po priamom kope, kedy si Česi takmer strelili po nešťastnom odraze lopty vlastný gól. Dostávali sme sa do hry čoraz viac, Jambor sľubné prečíslenie nevyriešil ideálne. Vyšlo to až v 22. minúte Samovi Ďatkovi na dvakrát. Po peknej akcii žltozelených ešte prvý pokus zblokovala obrana v červenom, lopta sa mu však ideálne odrazila späť a Samo ju upratal popod Sváčeka do siete - 1:1. O tri minúty sme už viedli, dobrým napádaním dostal súpera pod tlak Domino Javorček, malá domov súperovi nevyšla, Javor predbehol brankára a svoju akciu zakončil gólom - 2:1. A radovali sme sa aj po polhodine hry, no predčasne. Dlhý nákop Ľuba Belka vybojoval a pripravil Eric Bile. Paťo Myslovič to mal ako na zlatom podnose, nechal však vyniknúť Sváčeka. Rovnako vyšiel víťazne brankár Zbrojovky aj pri zakončení Ndjeungoueho. 

Druhý polčas odštartoval delovkou hosťujúci Hamza, Belko vytiahol proti strele z druhého sledu pohotový zákrok. Podobnou ranou sa prezentoval na druhej strane po rohovom kope čerstvý Kristián Bari. Rovnako čerstvý gólman hostí Berkovec ju na dvakrát skryl. Ďalekonosné pokusy pokračovali, Potočný vystrašil zas Belka z priameho kopu. Berkovca technickou strelou neprekvapil Javorček. Keď už sa zdalo, že aj do pätice si pripíšeme v príprave výhru, prišla 87. minúta a dlhý center súpera, na ktorý dočiahol zabudnutý Řezníček. Ten stanovil konečné skóre na 2:2.

Päť prípravných stretnutí je za nami, zimná drina je minulosťou. Veríme, že priaznivé výsledky i atmosféru si prenesieme aj do ostrých jarných súbojov. Budúci týždeň začneme zostra, po stredajšom šlágri UEFA Youth League nás čaká hneď v piatok ligový šláger proti Slovanu. Vstupenky sú v predaji.


HLASY PO ZÁPASE
Jaroslav Hynek, tréner MŠK Žilina
„Vzhľadom na aktuálny stav kádra sme uhrali dobrý zápas. Možnosti so zostavou boli obmedzené, ale snažili sme sa všetkých hráčov vyťažiť primerane. Mladí chalani z rezervy nám ukázali svoj potenciál. S defenzívou sme spokojní až na individuálne zlyhanie pred vyrovnávajúcim gólom v závere. Dobre sme si poradili s prechodom cez stredné pásmo, ale boli sme príliš nepresní v poslednej tretine ihriska, a zbytočne sme sa tým pádom nabehali. Treba však zobrať do úvahy aj silu súpera v druhom polčase, kedy poslal na ihrisko oveľa skúsenejšiu zostavu. Mohli sme však premeniť dve šance, ktoré sme mali a bolo by to o inom. Nebolo ich síce toľko ako v predchádzajúcich dueloch, ale to ovplyvnili aj choroby v kabíne. Pripravujeme týchto hráčov, aby začali na pondelka naplno a nechceli sme to ešte dnes riskovať. Sme radi, že v rámci prípravy sme zvládli všetko, čo sme chceli. Verím, že sme teda pripravení na výzvu menom Slovan.“
Ľubomír Belko, brankár MŠK Žilina

„Myslím si, že dnes to z našej strany malo kvalitu aj napriek tomu, že máme v šatni problémy s virózou a menšími zraneniami. Vstup sme mali dobrý až na inkasovaný gól, ktorý nás však nerozladil a snažili sme sa hrať svoju hru. Odmenou boli dva góly, ktorými sme strhli vedenie na našu stranu. Zápas mal celkovo tempo, hralo sa hore-dole. V druhom polčase sme chceli pokračovať a výsledok ešte navýšiť. Mali sme aj nejaké šance, ale nakoniec nás pred koncom duelu súper potrestal, a prišli sme tak o víťazstvo. Máme za sebou intenzívnu prípravu, kedy sme najmä v úvode dostali zabrať. Do zápasov sme chodili z plného tréningu, no napriek tomu sme ich zvládli kvalitne. Musíme si efektivitu, ktorá nás zdobila, preniesť aj do ligy. Určite chceme vstúpiť do jari víťazne, máme dobrý a súdržný kolektív, takže v to všetci veríme. Slovan je krst ohňom, hneď najostrejšia skúška, zodpovedne sa pripravíme a snáď potvrdíme, že s nimi vieme uhrať kvalitný duel.“


Prípravné zápasy,
piatok 2. 2. 2024 od 15:00
Štadión MŠK Žilina
2:2(2:1)
MŠK Žilina - FC Zbrojovka Brno
Góly: 22. Ďatko, 25. Javorček - 5. Alijagić, 87. Řezníček
ŽK: 90. Javorček - 90. Řezníček
Rozhodca: Očenáš
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Belko - Leitner (64. Mensah), Jaššo, Ndjeungoue - Ďatko (46. Bari), Adang, Myslovič (64. Šnajder), Javorček - Kudlička (46. Sy), Bile, Jambor

FC Zbrojovka Brno
Sváček (46. Berkovec) - Koželuh (88. Vit), Pernica (58. Štěrba), Šural, Gyamfi - Hamza (78. Martinek), Endl - Kronus (46. Smejkal), Hellebrand (46. Potočný), Granečný (46. Řezníček) - Alijagić (61. Kronus)
SÚVISIACE ČLÁNKY
04.02.2024Verím, že sme si góly nechali aj na ligu
01.02.2024Pred Brnom | Udržať si štandard minulých zápasov

Facebook