Pred Brnom | Udržať si štandard minulých zápasov

Už len generálka a ideme na to. Je tu február, a to je nezlomný znak toho, že zimná príprava je minulosťou. Na vyskúšanie a otestovanie všetkého podstatného máme posledný "cvičný" pokus. Presne o týždeň totiž privítame Slovan. Brno bude v rámci prípravy naším posledným, piatym zrkadlom.

Piatkový duel na Štadióne MŠK Žilina má výkop o 15:00 hod. Vstup je voľný, otvorená bude iba západná tribúna. Súboj vám prinesieme aj online prostredníctvom MŠKŽilinaTV.

VSTUPENKY NA DORTMUND A SLOVAN STÁLE V PREDAJI.


posledná previerka

Tradičný český klub bude našou poslednou previerkou pred ostrým štartom ligy. Ten sa počas minulej sezóny porúčal z najvyššej českej súťaže späť do II. ligy, kde momentálne bojuje o opätovný návrat. Po jeseni mu patrí 5. priečka s iba minimálnou stratou na prípadnú baráž. Druhá najvyššia súťaž má štart naplánovaný až na začiatok marca, a tak sú Brňania v inej fáze prípravy. 

Doteraz majú za sebou zverenci trénera Tomáša Polácha rovnako štyri stretnutia. V nich prehrali proti našim ligovým konkurentom z Moraviec (0:2) a Skalice (2:6), vyhrali nad Zlínom (2:1) a zdolali aj treťoligový Hodonín (5:0).


aj napriek chorým ukázať kvalitu

Zdravotné výpadky a do toho aj odchody hráčov. Tieto témy rezonovali posledné dni najviac v kabíne trénera Jaroslava Hynka

"Aktuálne máme štyroch hráčov chorých, resp. zranených. Inak už od stredy naplno trénujeme. S ľahkými výpadkami zdravotného rázu si vieme poradiť, dlhodobo sú chalani dobre trénovaní a krátky výpadok ich, snáď, neovplyvní. Verím, že ich návrat bude rýchly, do ligy máme vyše týždňa, čo je fajn."

"Počas tohto týždňa pracujeme ešte na dokončení defenzívnych vecí. Hru máme ucelenú, ide o presnosť. S tým pôjdeme do piatkového zápasu. Vieme, kam smerujeme, kto si s kým rozumie na trávniku. Pôjde o posledný prípravný duel, kvôli spomínaným zdravotným problémom nebudeme v kompletnom zložení. Nevnímam to teda ako generálku, vnímame to skôr celistvo. Zároveň nás zasiahli aj odchody dvojice hráčov. Stále máme kvalitných stopérov, preto verím, že Tomáša dokážeme nahradiť. Rovnako tak vpredu máme silu a kvalitu, hoci vieme, že Dedo je reprezentant a bol náš najproduktívnejší hráč. Držíme im palce v zahraničí."

Čo potrebujeme pred ostrým jarným štartom vycibriť?

"Teraz intenzívne pracujeme na našej defenzíve - priamom bránení nášho "boxu". Sú tam detaily a situácie, kedy vychádzate na jednu stranu z kvalitnej kompaktnosti, ale zas pri rýchlej strate aj čítaní hry, predvídavosti. Chalani vedia, aké máme mechanizmy. Pri dobrej koncentrácii to vedia chalani preniesť aj do zápasu. Je to o nabudovávaní a skvalitňovaní mechanizmov. Ukázali sme si to aj na základe predošlých duelov."

Brno má za sebou prakticky iba polovicu zimnej prípravy, premiérovo sa s nimi stretneme v rámci prípravákov.

"Nevieme, v akom rozpoložení bude Brno. Budujú káder, chcú sa dostať späť do I. ligy, takže majú ambície. Budú však v inej fáze prípravy, keďže do ligy majú ešte dostatok času. Myslím si, že by sme si s nimi mali poradiť a ukázať našu kvalitu. Chceme si udržať štandard výkonnosti z minulých stretnutí. Aj napriek tomu, že máme chorých hráčov, naša kvalita sa musí ukázať."



vstup voľný, otvorená iba západná

Na piatkové stretnutie bude vstup voľný, otvorená bude iba západná tribúna. Sektory A – C budú prístupné cez VSTUP 2 pri Fanshope MŠK.


priamy prenos


Facebook