Po chudobnom víťazstve v Teplej postup do 3. kola Slovnaft Cupu
Slovenský pohár,
streda 23. 8. 2023 od 17:00
Liptovská Teplá
1:2(0:1)
OŠK Liptovská Teplá - MŠK Žilina
Góly: 61. Matula - 13. Addo, 63. Bile
Rozhodca: Batiz - Železňák, Gregorec
ZOSTAVY
OŠK Liptovská Teplá
Žiaran - Slovák, Šimo, Almaský, Kvasničák (C), M. Gejdoš (51. Foťko), Sališ (82. Bobek), Milan, T. Gejdoš, Eliaš (89. Chovanec), Matula

MŠK Žilina
Belaník - Leitner, M. Oravec, Ndjeungoue - Rusnák (46. Javorček), Myslovič (46. Chyla), Adang (64. Bari), Gomola - Kopásek, Addo (46. Bile), Essomba (46. Iľko)
Zápasové menu

Prajné prostredie, domáci fair-play výkon na hranici svojich možností, ideálne počasie a gólovo chudobnejšie stretnutie. Taký bol futbalový sviatok v Liptovskej Teplej, kde Šošoni vstúpili do bojov Slovenského pohára. V 2. kole sa futbalisti MŠK proti domácemu šiestoligistovi trápili v koncovke, čím bol duel otvorený až do konca stretnutia. Postup sme si napokon postrážili a do 3. kola sme postúpili po góloch Afričanov - Adda a Bileho.

V ňom sa stretneme v septembri po troch rokoch opäť s Oravským Veselým. V lige Šošonov čakajú už v sobotu Zlaté Moravce. Vstupenky sú v predaji.


Viaceré očakávané zmeny v pohárovom stretnutí sa premietli v zostave nasledovne: tréner Jaroslav Hynek nechal odpočívať viacerých futbalistov, pričom premiérový štart za "A"-tím si odbil odchovanec Martin Oravec na stopérskom poste. 

Plný areál štadióna na Liptove videl pomalší rozbeh hynkovcov, ktorým domáci v prvých minútach stíhali sekundovať. Gólman Teplej musel čeliť dvom priamym kopom, Patrik Myslovič, nastupujúci s kapitánskou páskou, v 5. minúte netrafil bránu. Samo Kopásek zas nechal vyniknúť domáceho gólmana Žiarana. Skóre sa tak menilo po centri a gólovej hlavičke Henryho Adda. Najlepší strelec ligy si v päťke našiel voľný priestor po centri Matúša Rusnáka a žltozelení sa prvým gólom upokojili - 0:1. Domáci fanúšikovia na chvíľu ožili pri drobnom zaváhaní našej obrany, Sališa však schladil pohotovým sklzom debutant Oravec. Dej sa tak vo veľkej miere odohrával na domácej polovici. Domáci čakali na štandardku, ktorá sa im naskytla v 20. minúte. Síce sa dostali k hlavičke, nevyťažili z nej ale viac ako rohový kop. Pri jednej z útočných snáh domácich sme takmer využili otvorenejší priestor, avšak Henry tentoraz neusmernil prihrávku spoluhráča medzi tri žrde. Afričan nepridal svoj druhý presný zásah ani po závare v 29. minúte, obetaví domáci sa mu vrhli do strely a zblokovali mu ju. Podobná situácia s rovnakým koncom nastala aj v 33. minúte, vybehnutého brankára v päťke zastúpila asi pätica hráčov v modrom. Aj vďaka jednogólovému náskoku mali domáci futbalisti ešte dostatok síl. Ich snahu mohol zúročiť a domácim priaznivcom sa odvďačiť Šimo, Belaník bol na jeho strelu pripravený. Do prestávky tak bolo na ukazovateli skóre chudobné skóre 0:1 aj kvôli tomu, že sme takmer vôbec nestrieľali.

Po zmene strán vybehla na trávnik štvorica čerstvých Šošonov, medzi nimi aj ďalší debutant - Vincent Chyla. Novic na trávniku zas načal druhý polčas nepresnou hlavičkou po rohovom kope žltozelených. Obraz hry sa pribúdajúcimi minútami nemenil, aktívny bol na ľavej strane Dominik Javorček, v zakončení nám stále chýbala streľba. Po takmer hodine hry to aspoň skúsil Xavier Adang, trafil však iba detské ihrisko ďaleko za bránou súpera. A tak prišlo prebudenie v podobe gólovej radosti domácich. Drobné zaváhanie, Matula ostal sám, preštrikoval sa do zakončenia a začínalo sa odznova. Našťastie netrvalo dlho a opäť sme viedli. Striedajúci Bile zavelil k postupu, keď nešpekuloval a krížnou strelou po priťuknutí od Sama Kopáska prestrelil Žiarana - 1:2. Upokojujúci gól neprišiel ani po až prehnaných kombináciách žltozelených, neskúsil to Kopásek ani Iľko, a tak prišiel rezolútny odkop Teplej. Domáci žili prakticky do konca aj vďaka Žiaranovi, ktorý vychytal Gomolu v 77. minúte efektným zákrokom. Absolútny záver bol vabankom domácich, priamy kop preletel len cez našu päťku mimo.

Dnes hrali duel 2. kola Slovnaft Cupu aj na Orave, presnejšie súboj Oravská Jasenica - Oravské Veselé, v ktorom sa zrodil ďalší súper Šošonov v pohári. Treťoligista z Veselého rovnako potvrdil úlohu favorita a postúpil. V septembri si tak zopakujeme po troch rokoch reprízu 3. kola Slovnaft Cupu. Ešte predtým nás však čakajú ligové povinnosti, najbližšie hneď v sobotu o 18:00 hod. na domácom trávniku stretnutie proti Zlatým Moravciam. Vstupenky sú už v predaji.



Záznam ZÁPASU


HLASY PO ZÁPASE
Jaroslav Hynek, tréner MŠK Žilina
"Dnes to bola "iná liga" so všetkým, čo k tomu patrí. Hrali sme so širším kádrom, v záťaži. Obrovským rozdielom a problémom bol terén, na ktorý sme sa mali v priebehu zápasu adaptovať oveľa lepšie a zahrať presnejší futbal. Niektorí to však nedokázali. Pre mladších hráčov, ktorí vedia, že musíte postúpiť, tam bol aj tlak. Nechcem ich ospravedlňovať, ale som rád, že to zažili. Maťo Oravec po zranení dlhšie nehral a verím, že dostane novú motiváciu premiérovým štartom. Vinco Chyla je perspektívny a chceli sme ho vidieť. Obaja podali aj v nervozite zápasu dobré výkony. Najdôležitejšie je, že sme to dnes zvládli. Chceli sme vyhrať vyšším rozdielom, ale postúpili sme ďalej. Výsledkom žil súper aj s fanúšikmi do konca zápasu. Domáci si to tak museli užiť, čo je ďalšia pridaná hodnota Slovnaft Cupu. Verím, že tento výkon nás posunie a budeme v ďalšom kole koncentrovanejší. V sobotu nás čaká Moravce, proti ktorým to bude veľmi náročné."
Henry Addo, útočník MŠK Žilina

"Prišli sme na Liptov dobre nastavení, no nepodali sme výkon, aký sme si predstavovali a chceli. Preto to bolo napokon vyrovnané stretnutie, v ktorom sme nepotvrdili jasnú úlohu favorita. Dôležité je však víťazstvo. Trápili sme sa s terénom, málo strieľali, neboli presní v prihrávkach, a domáci tak žili priaznivým výsledkom. Som rád, že som sa opäť presadil strelecky, Rusky ma výborne našiel. Teraz sa potrebujeme znova preorientovať na ligu a potvrdiť posledné dobré výsledky."


Slovenský pohár,
streda 23. 8. 2023 od 17:00
Liptovská Teplá
1:2(0:1)
OŠK Liptovská Teplá - MŠK Žilina
Góly: 61. Matula - 13. Addo, 63. Bile
Rozhodca: Batiz - Železňák, Gregorec
ZOSTAVY
OŠK Liptovská Teplá
Žiaran - Slovák, Šimo, Almaský, Kvasničák (C), M. Gejdoš (51. Foťko), Sališ (82. Bobek), Milan, T. Gejdoš, Eliaš (89. Chovanec), Matula

MŠK Žilina
Belaník - Leitner, M. Oravec, Ndjeungoue - Rusnák (46. Javorček), Myslovič (46. Chyla), Adang (64. Bari), Gomola - Kopásek, Addo (46. Bile), Essomba (46. Iľko)
SÚVISIACE ČLÁNKY
24.08.2023Debutant Martin Oravec: "Viac energie, živšie, s nábojom aj tlakom na nás."
21.08.2023Slovnaft Cup štartujeme v stredu na Liptove
14.08.2023Cestu Slovenským pohárom začneme na Liptove v stredu 23. augusta

Facebook