Slovnaft Cup štartujeme v stredu na Liptove

Futbalisti MŠK Žilina odštartujú Slovnaft Cup už tradične v 2. kole, ktoré má pre žltozelených výkop už v najbližších dňoch. V rámci 55. ročníka Slovenského pohára si na úvod zmeriame sily so šiestoligovou Liptovskou Teplou, ktorú vyzveme na jej pôde v stredu 23. augusta o 17:00 hod.

Pred vstupom do domácej pohárovej súťaže sme sa porozprávali s kormidelníkom MŠK o rotácii v zostave i jasnom cieli, po ktorý cestujeme na Liptov.

Pohárový duel sprostredkujeme tradične naživo aj vďaka MŠKŽilinaTV, ako hlavný rozhodca ho povedie Tomáš Batiz.


na liptove po šiestich rokoch

Žltozelení sa v rámci pohárovej súťaže predstavia na Liptove po šiestich rokoch. V sezóne 2017/2018 sme si v 3. kole poradili so Závažnou Porubou vysoko 11:0. Tentokrát cestujeme neďaleko Ružomberka s podobným gólovým zámerom a jasným cieľom. Proti nám bude stáť účastník 6. ligy, ktorý sa prebojoval do 2. kola Slovnaft Cupu po výhre nad neďalekým Strečnom, keď dokázal otočiť pod hradom stav v druhom polčase z 2:0 na 2:4. Z kádra súpera je známe ligovým priaznivcov predovšetkým jedno meno - Mário Almaský, ktorý si zahral v niekoľkých sezónach najvyššiu súťaž v drese Ružomberka.

Pre Liptovskú Teplú nejde o premiérovú účasť v pohári proti súperovi z najvyššej súťaže. Aj v uplynulom ročníku mužstvo z Liptova okúsilo Slovenský pohár, pričom sa mu podarilo prebojovať do 2. kola. V úvodnom kole Teplania zdolali v derby Liptovskú Štiavnicu 1:0, no a v 2. kole si podobne ako v stredu prišli na futbalový sviatok, keď privítali na vlastnom trávniku Ružomberok. Hráči Liptovskej Teplej dokázali byť favoritovi vyrovnaným súperom počas celého stretnutia, no napokon s ním prehrali 0:2. Po roku tak čaká Liptovskú Teplú ďalšia veľká športová udalosť, pričom sa očakáva znova plný futbalový areál priaznivcov.


žiadne "ale"

Tréner Jaroslav Hynek so svojimi zverencami znova zažije anglický týždeň. Po vyšvihnutí sa na čelo ligovej tabuľky vstupujú Šošoni do domácej pohárovej súťaže. Prvé kolá už tradične sľubujú zaujímavé súboje proti amatérskym tímom z menších obcí. O čom to bude na Liptove?

"Vždy je to o prístupe hráčov. Rozdiel v kvalite by mal byť jasný a zreteľný. Takéto zápasy sa hrajú aj preto, aby sa prepojil amatérsky futbal s profesionálnym, aby aj v obciach zažili futbalový sviatok, aby sa spropagoval ešte viac futbal samotný. A tam by sa mal zobraziť práve prístup a profesionalita našich hráčov. Nechceme pripustiť drámu. Bude to o tom, ako k tomu pristúpime my. V stredu jednoducho musíme a chceme vyhrať. Verím, že to takto zoberú všetci, pristúpia k tomu na maximum, zvládnu to a nedáme tomu žiadne "ale"."

Rotácia zostavy je očakávaná, tréner však nerád hovorí o akomsi druhom slede hráčov.

"Presne takéto zápasy slúžia k rotácii, no máme aj B-tím, aby sme mohli vyťažiť hráčov pravidelne. Aj teraz príde k obmene jedenástky oproti lige, no nastúpia hráči, ktorí môžu hrať v základe aj v ligových súbojoch. Verím, že za to potiahnu a nebudú to brať "za trest". Preto to takto nerozdeľujeme. Ide skôr o aktuálnu formu a súčinnosť mužstva. Určite však v Teplej nastúpia hráči, ktorí hrali menej. Dúfam, že predvedú kvalitný výkon a ukážu sa v dobrom svetle."


rozhodcovia

Stredajší súboj 2. kola Slovenského pohára rozhoduje ako hlavný arbiter Tomáš Batiz, na čiarach mu asistujú Michal Železňák a Matúš Gregorec.


priamy prenos

Facebook