Z Michaloviec bez bodu po prehre 2:3
Fortuna liga,
sobota 12. 11. 2022 od 15:00
Mestský futbalový štadión v Michalovciach
3:2(1:1)
MFK Zemplín Michalovce - MŠK Žilina
Góly: 10. a 53. Marcin, 47. Peña - 16. Bari, 73. Stojchevski
ŽK: 5. Kotula - 41. Myslovič, 66. Nemčík, 85. Stojchevski
Diváci: 808
Rozhodca: Kišš - Ferenc, Hrmo
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 44% - 56%

Strely/na bránu: 9:13 / 4:4

Úspešnosť prihrávok: 70% - 78%

Priame kopy: 15:7

Rohy: 10:5

Ofsajdy: 4:1

Fauly: 14:13

ZOSTAVY
MFK Zemplín Michalovce
Száraz – Magda, Jeřábek (30. Ranko), Kotula, Mendez – Begala (C), Njie, Perez - Peña (82. Shimamura) – Marcin, Kanu (64. Adler), Jánošík (82. Žofčák)

MŠK Žilina
Belko - Leitner, Stojchevski, Nemčík (C) - Anang (46. Rusnák), Myslovič (85. Gidi), Iľko, Bari (88. Kopas) - Galčík (60. Kaprálik), Jambor (60. Jibril), Ďuriš
Zápasové menu
Posledný jesenný súboj, v ktorom sa Šošoni predstavili na pôde Michaloviec, mal veľkú dôležitosť z pohľadu postavenia v tabuľke i pohody pred jarným záverom základnej časti. Aj preto mal šesťbodovú príchuť. V úvode začali lepšie domáci, ktorý to pretavili aj do gólu. My sme sa práve vyrovnávajúcim gólom chytili a dostali do zápasu. Prestávka nám zjavne uškodila, keďže sme v priebehu piatich minút dvakrát inkasovali. V závere sme zapli, no stačilo to už iba na kontaktný gól.

ZOSTRIH ZÁPASU


V jesennej derniére zvolil tréner Jaroslav Hynek opäť rozostavenie 3-4-3, pričom na lavičke nechal "víťazné duo" zo Slovana - Adriána Kaprálika a Matúša Rusnáka. Tých na pravej strane nahradil Roland Galčík a Benson Anang. 

Úvod nás poriadne preveril a najmä domáce útočné výpady. Hneď v prvej minúte musel zasahovať Belko po strele Kanua, zamestnaný bol aj po niekoľkých štandardkách a centroch domácich v žltých dresoch. Naša pasivita sa už prejavila v 10. minúte aj na ukazovateli skóre. Šošoni v typickej vonkajšej zelenej kombinácii sa iba prizerali zohratému signálu po rohovom kope, na konci ktorého bola presná strela Marcina. Našťastie však prišla na túto nevýraznú pasáž najlepšia odpoveď, aká mohla. Prakticky prvú akciu sme premenili na vyrovnávajúci gól. Ten bol z kopačky Kristiána Bariho jeho premiérový v lige. Výrazný podiel má na ňom Patrik Iľko, ktorý v zovretí protihráčov vysunul Kika po ľavej strane a ten z ostrého uhla k bližšej žrdi prekvapil Száraza - 1:1. Gól nám výrazne pomohol sa upokojiť, a naopak, tlak domácich relatívne otupiť. Mohlo byť ešte veselšie, priamy kop Galčíka spred veľkého vápna ale skončil iba na početnom múre zloženom z domácich futbalistov. Predčasný hvizd rozhodcu nás obral o veľkú šancu v 25. minúte, kedy sa do zakončenia už-už dostával Anang s Galčíkom. Predchádzala tomu ale nepríjemná zrážka hlavami, po ktorej musel byť domáci obranca vystriedaný. Práve africký obranca nás mohol rozveseliť v 36. minúte pri našom výraznom prečíslení. Kľučkou sa zbavil obrancu, no pri jeho zakončení nevedno špecifikovať, či chcel strieľať alebo prihrávať. Na našu škodu však skončilo bez želaného efektu. Aj v 44. minúte mohol byť na konci rýchlej akcie Ghančan, no pri ťažkej ploche sa prvým dotykom obral o možnosť ohroziť michalovskú bránu. Lopta sa mu síce odrazila späť, ale následná strela ľavačkou už Száraza neprekvapila. Do kabín sa tak šlo za zmierlivého stavu.

Neplatilo to však dlho, aj úvod druhého dejstva totiž patril gólovej radosti domácich. Kanu zo zdanlivo neriešiteľnej situácie spravil výhodu, keď vycvičil našu defenzívu pri čiare a pred prázdnu bránu ponúkol loptu Peñovi. Znova sme tak museli doťahovať, a to hneď dvojgólové manko. Prešlo totiž iba päť minút, aktívny Kanu zamestnal Stojchevskeho, ktorý tiesnený v súboji pristavil loptu pre Marcina a ten prestrelil Belka aj druhýkrát v zápase. Museli sme reagovať, dvojité striedanie prinieslo na trávnik Adriána Kaprálika s Taofiqom Jibrilom. Neprinieslo ale aktivitu na naše kopačky ako v prvej polovici stretnutia. Až v 72. minúte to prišlo. Najskôr nevyužil tutovku vyššie zmienený Kaprálik, nasledoval však roh, odrazená lopta, po ktorej hlavičkou našiel Patrik Iľko ideálne Andreja Stojchevskeho a naše nádeje na aspoň bod ožili - 3:2. Domáci mohli definitívne pochovať naše nádeje v 78. minúte, strela Jánošíka smerovala iba do brvna a Marcinovi zobral hetrik dobrým zákrokom Nemčík. Mali sme tak o čo bojovať až do konca stretnutia. V 84. minúte dostal dobrú loptu za obranu Jibril, namiesto strely si však zvolil ešte vylepšenie pozície a súper mu v prečíslení dokázal loptu vziať. Záver sa zmenil na naťahovanie času domácimi a náš tlak. V ňom prišli centre a iba nepresné zakončenia, ktoré nás napokon na východe obrali o možnosť bodovať.

Jesenná časť sa skončila, Šošonov čaká prechodné obdobie počas novembra a decembra, počas ktorého zohrajú aj niekoľko prípravných zápasov. O súperoch i termínoch vás budeme čoskoro informovať. 


HLASY PO ZÁPASE
Norbert Hrnčár, tréner MFK Michalovce
"Zápas mal podľa mňa vynikajúcu úroveň a tempo, jazdilo sa hore-dole. Chceli sme hrať aktívne, pressingovo a agresívne, čo sa nám aj darilo počas veľkej časti zápasu. Z toho nám vychádzali aj super akcie. Som pyšný na svoje mužstvo, pretože podalo jeden fantastický výkon. Samozrejme, boli tam aj fázy, kedy mala Žilina lepšie držanie lopty a museli sme viac brániť a byť kompaktní, ale celkovo náš výkon hodnotím veľmi vysoko. Som veľmi rád, že sme zdolali veľmi nepríjemného súpera s množstvom reprezentantov. Môžem len pochváliť svoje mužstvo, boli sme dobre pripravení a v niektorých fázach sme Žilinčanov prekvapili."
Jaroslav Hynek, tréner MŠK Žilina
"Nemali sme dobré vstupy do oboch polčasov. Nechcem ospravedlňovať tím za slabý začiatok, no čakali sme, ako zareagujeme na terén a s tým spojené dianie na trávniku. Bolo tam zopár veľmi nepresných prihrávok, ktorými sme domácim ponúkali možnosť kontier. Síce z toho nepadli góly, ale boli z toho štandardné situácie, súper si tým vytvoril počiatočný tlak. Navyše, na našich hráčov to prenieslo neistotu. Išlo o to, či to úspešne prečkáme a zápas sa upokojí, alebo nie. Inkasovali sme gól, no potom sme sa do zápasu dostali späť rovnako gólom na našej strane. Hoci bolo dnes ihrisko naozaj zlé, tak sme na ňom vedeli nájsť priestory a Benson sa ocitol aj v dvoch dobrých šanciach. To bola naša najdominantnejšia pasáž zápasu, ktorú sme však nepretavili do gólu. Je ťažké povedať, ako by to vyzeralo, keby sme skórovali a pretočili vedenie na našu stranu. Nepodarilo sa nám to, osud nás v tom skúša a dáva nám impulzy, ako v takýchto dueloch hrať a reagovať. Keby sme dnes zvíťazili, tak sa nám počas zimy trénuje oveľa lepšie. Na druhej strane, mám skúsenosti aj s tým, keď sme na jeseň nezískali veľa bodov a potom celý tím pracoval cez zimu oveľa usilovnejšie. Na jar sa to zlepšilo a nakoniec sme vystúpili tabuľkou vyššie. Nikdy neviete, čo nám to prinesie. Okolo Kaprálika bol po Slovane mediálny kolotoč. Navyše vo štvrtok schytal na tréningu koniara, preto sme kvôli jeho zdravotnému stavu zvažovali jeho možné nasadenie. Galčík ho zastúpil slušne, vytváral tam priestory na šance. Kapo po svojom príchode rovnako ukázal kvalitu. Máme zdravý tím, ktorý chce pracovať. Vzhľadom na podmienky trávnika mám pocit, že sme to dnes herne zvládali vcelku dobre. Akurát sme to následne nedokázali dotiahnuť až do zakončenia, kde nás zabrzdil spomínaný terén, zlé rozhodnutie, nedostatok hráčov či málo dôrazu. To sú veci, ktoré si vyhodnotíme na videu. Teraz nám neostáva nič iné iba byť trpezliví, makať, trénovať a uvidíme, čo to prinesie na jar vo vyrovnanej tabuľke.“
Tomáš Nemčík, obranca MŠK Žilina

"Zlý vstup do zápasu, z ktorého sme sa však rýchlo otriasli a vyrovnali stav. Do konca prvého polčasu sme si vytvorili aj ďalšie šance a k ničomu ich nepustili. Škoda, že sme nepridali druhý gól. Mohli sme to zlomiť na našu stranu. Na začiatku druhého dejstva sme potom inkasovali hlúpe dva góly, pri ktorých sme si to mohli a mali postrážiť. Keď dostaneme v úvode polčasov rýchle góly, tak už sa následne ťažko naháňajú body. Táto prehra nám určite nepomohla ani pri situácii v tabuľke. Po zimnej prestávke na nás teda budú čakať veľmi ťažké posledné štyri kolá základnej časti. Budeme sa musieť poučiť z týchto nevydarených duelov, čo najlepšie sa na to cez zimu pripraviť a zabojovať ešte o prvú šestku."


TLAČOVÁ KONFERENCIA


Fortuna liga,
sobota 12. 11. 2022 od 15:00
Mestský futbalový štadión v Michalovciach
3:2(1:1)
MFK Zemplín Michalovce - MŠK Žilina
Góly: 10. a 53. Marcin, 47. Peña - 16. Bari, 73. Stojchevski
ŽK: 5. Kotula - 41. Myslovič, 66. Nemčík, 85. Stojchevski
Diváci: 808
Rozhodca: Kišš - Ferenc, Hrmo
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 44% - 56%

Strely/na bránu: 9:13 / 4:4

Úspešnosť prihrávok: 70% - 78%

Priame kopy: 15:7

Rohy: 10:5

Ofsajdy: 4:1

Fauly: 14:13

ZOSTAVY
MFK Zemplín Michalovce
Száraz – Magda, Jeřábek (30. Ranko), Kotula, Mendez – Begala (C), Njie, Perez - Peña (82. Shimamura) – Marcin, Kanu (64. Adler), Jánošík (82. Žofčák)

MŠK Žilina
Belko - Leitner, Stojchevski, Nemčík (C) - Anang (46. Rusnák), Myslovič (85. Gidi), Iľko, Bari (88. Kopas) - Galčík (60. Kaprálik), Jambor (60. Jibril), Ďuriš
SÚVISIACE ČLÁNKY
14.11.2022Tie začiatky oboch polčasov...
10.11.2022Využiť emóciu zo Slovana aj v jesennom finiši na východe

Facebook