Úvod a nepriestrelný Chovan znamenajú prvú prehru v ročníku
Fortuna liga,
nedeľa 21. 8. 2022 od 20:30
NFŠ - Tehelné pole
3:1(2:0)
ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina
Góly: 2. a 4. Čavrić, 72. Zmrhal - 48. Ďuriš
Diváci: 3548
Rozhodca: Glova - Bednár, Poláček
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 41% - 59%

Strely/na bránu: 11:30 / 5:13

Priame kopy: 8:14

Rohy: 3:9

Ofsajdy: 5:1

Fauly: 10:16

ZOSTAVY
ŠK Slovan Bratislava
Chovan – Hrnčár (76. Chakvetadze), Križan (64. Medveděv), Abena, Voet – Čavrić (76. Green), Mustafić (64. Kankava), Kucka (C), Lovat – Ramírez (84. Barseghyan), Zmrhal

MŠK Žilina
Belko - Rusnák, Leitner, Nemčík (C), Bari (82. Sluka) - Myslovič, Kopas (82. Stojchevski), Gidi - Kaprálik, Jambor (67. Galčík), Ďuriš
Zápasové menu
Hororový úvod... Inak sa nedajú popísať prvé štyri minúty duelu 6. kola na Slovane, kedy sme sa poriadne nedotkli lopty a prehrávali sme o dva góly. Až táto facka nás nakopla k aktivite a šanciam, ktoré prišli a pokojne mohli znamenať zmazanie dvojgólového manka už do prestávky. Z gólu sme sa predsa len radovali po zmene strán, no množstvo streleckých pokusov nevyústilo do vyrovnania. Naopak, domáci poistili svoju výhru tretím gólom, čo znamená prvú prehru v aktuálnom ročníku pre žltozelených.

ZOSTRIH ZÁPASU


V záverečnom zápase 6. kola nasadil tréner Jaroslav Hynek očakávané mená. Do zostavy sa vrátil po chorobe Patrik Leitner, naspäť v základe bol aj Kristián Bari na ľavom kraji obrany a na hrote dostal premiérovo šancu Timotej Jambor na úkor Taofiqa Jibrila.

Slovan začal zostra, hneď prvé zakončenie smrdelo gólom, keď Lovat napol iba bočnú sieť. Nedali sme si pozor a okamžite v 2. minúte sme už pykali inkasovaným gólom. Zbytočná strata lopty vyústila do voľného priestoru pre Hrnčára, ktorý nabil Čavrićovi a domáci viedli. Úvodná nervozita nás stála ďalší inkasovaný gól už prakticky o pár sekúnd. Ako cez kopirák dostali belasí priestor na pravej strane, center na dvakrát našiel Čavrića a my sme boli doslova pokropení ľadovou sprchou. Až následne sme sa ako tak dostali pred Chovana, zakončenie Dávida Ďuriša bolo ofsajdové, rovnako tak na druhej strane strela Zmrhala a jeho predčasná radosť. Zníženie mohlo prísť v 12. minúte po rýchlom prečíslení Šošonov, nik zo žltozelených na seba nezobral zodpovednosť strelou. Tá prišla až z druhej vlny od Adama Kopasa, Chovan si ju postrážil. Hoci s dvojgólovým mankom, no predsa sme sa začali dostávať do hry. Napriek tomu musel tasiť výborný zákrok Belko, ktorý tentoraz vyšiel z ofsajdového súboja s Čavrićom víťazne. Pretlačiť sa pred domáceho gólmana Chovana skúšala dvojica Ďuriš, Bari v 24. minúte, vybojovala iba roh. Po ňom zakončoval Nemčík, trafil však svojho stopérskeho kolegu Leitnera. Z ďalšej akcie prudko napriahol Myslovič, Chovan boxoval. Zníženie viselo na vlásku po strele Ďuriša, ktorý to trafil excelentne po odrazenej lopte z priameho kopu. Excelentný zákrok ale vytiahol brankár Bratislavčanov, ktorý loptu s prispením žrde vytlačil mimo. Chovan sa prizeral biliardu v jeho šestnástke v 36. minúte, kedy sme mali po rohu viacero zakončení, žiadne však neprešlo cez hradbu tiel. Šancí sme si vytvorili dostatok aj na vyrovnanie, v ďalšej Ďuriš pálil iba do Chovana. Do prestávky sa nezmestila medzi tri žrde ani strela Mysloviča, a tak už 4. minúta určila polčasový stav.

Vstup do druhého polčasu zase vyšiel nám. Konečne to padlo v 48. minúte. Kopasov priamo kop skončil na brvne, dorážka Ďuriša už konečne v domácej sieti - 2:1. Priamy kop sa zopakoval aj o minútu neskôr, Kopas ale tentokrát nezmestil svoj projektil medzi tri žrde. Márne sme sa dožadovali v 52. minúte nepriameho kopu po malej domov domácich, rozhodcovia zostali nemí. Medzitým vyskúšal pozornosť Belka obranca domácich Lovat, náš brankár si poradil aj s jedovatou hlavičkou Križana z hranice päťky. Piskot domácich tribún dával znať, že aktivita je na našej strane. Postupne však náš dobrý úsek ustúpil. A práve tam sa lámal zápas, ktorý na domácu stranu definitívne preklopil Zmrhal. Ten sa dostal za obranu a výborným prvým dotykom oklamal vybehnutého Belka. Následne už len dopravil loptu do našej opustenej brány. Štvrtý gól Slovana mal na kopačke Ramírez, našťastie trestuhodne zahodil. Na druhej strane sme mohli ožiť kontaktným gólom, Kaprálikov teč vychytal Chovan. Kapo sa nedočkal ani po technickej strele, Chovan - azda najlepší hráč z domáceho tábora - sa opäť raz vyznamenal. V pretrvávajúcom hustom daždi sa záver prakticky dohrával. Skóre na ukazovateli nezmenil Kapo ani do tretice, keď mieril zvnútra šestnástky tesne nad brvno. Dobrým defenzívnym zákrokom sa vyznamenal v posledných sekundách stretnutia Stojchevski, ktorý zabránil istému gólu.

Prvá prehra sezóny prišla pre Hynkovcov v 6. kola, no už o päť dní nás čaká ďalší ligový súboj, na domácej ploche vyzveme už v piatok Michalovce. Vstupenky sú už v predaji, pretože ty si náš 12-ty hráč. 


HLASY PO ZÁPASE
Vladimír Weiss st., tréner ŠK Slovan Bratislava
"Mali sme skvelý vstup do zápasu, taký tu dlho nebol. Myslel som si, že prežijem jeden pokojný večer s dobrou hrou. Za stavu 2:0 sme žiaľ vypli a nepochopiteľnými individuálnymi chybami sme vrátili Žilinu do hry. Prevzali taktovku a mali niekoľko šancí, podržal nás Adrián Chovan. Cez prestávku sme si povedali, že musíme zvýšiť aktivitu najmä smerom hore, čo sa nám sčasti darilo. Hneď sme však dostali kontaktný gól, kde to síce hráč perfektne trafil, no u nás zaspala celá ´druhá lopta´, keď sa naši ako fanúšikovia pozerali na súpera, ktorý skóroval. Žilina potom mala momenty, pri ktorých sme tŕpli, no dali sme na 3:1 a potom sme ešte mali šancu na štvrtý gól. Žiline gratulujem k tomu, čo má a čo chce hrať. Jej hráči majú všetko ešte pred sebou. Bol to poučný zápas pre nás i Žilinu. Som rád, že sme vyhrali, pretože nie je ľahké stále víťaziť. Žilina hrala dobre, hrá futbal. Žilina mala najviac šancí v histórii, čo tu niekto hral futbal, za čo ich musím pochváliť. My sme im darovali niektoré veci, dostali sme ich do zápasu našimi chybami. Potom sa ukázala kvalita Žiliny pri kombinačnom futbalu. Neodkopnú loptu zadarmo, naopak, my sme si tam niektorí uši odkopávali. Vzhľadom na program, ktorý máme za sebou i pred sebou, je pre nás výsledok dobrý. Musím byť spokojný s určitými fázami hry, nie som spokojný s niektorými individuálnymi výkonmi."
Jaroslav Hynek, tréner MŠK Žilina
"Hoci sme dnešný duel neodštartovali ideálne, tak nám to paradoxne do ďalších minút aj pomohlo. Následne sa Slovan stiahol, dovolil nám hrať a počas zvyšných minút v prvom dejstve sme mali viac z hry. Otázka bola, kedy sa nám podarí streliť kontaktný gól. Podarilo sa nám to na začiatku druhého dejstva a myslím si, že sme boli aj blízko tomu, aby sme stretnutie dotiahli do remízy. Všetko sa nám darilo, mali sme prevahu, no tretí inkasovaný gól nám našu snahu o dosť sťažil. Opäť sme mali nejaké príležitosti znížiť, ale už to bolo ťažké otáčať. Sme spokojní s dnešnou aktivitou, už pred zápasom sme mali sebavedomie a vedeli sme, že chceme hrať aktívne. Nezlomil nás ani úvod, no mrzí nás, že sme nezvládli niektoré defenzívne situácie. Súper tam dostal priestor, ktorý dokázal skúsene využiť. Veľa vecí sme tam urobili príliš neskoro a musíme sa na to pozrieť na videu. Pre nás je to ďalšia skúsenosť a som rád, že tím zareagoval dobre aj na veľmi nepriaznivý priebeh. Myslím si ale, že tento zápas bol zaujímavý až do konca."
Tomáš Nemčík, obranca MŠK Žilina

"Vôbec sme nezachytili úvod duelu. Súper mal tri gólové príležitosti a dve z toho premenil. Keď takto skoro prehrávame 0:2, tak potom je to už veľmi ťažké otáčať. Nejako sme sa z toho však otrepali a vytvorili si aj svoje vyložené šance ešte v prvom dejstve. Škoda, že sme do polčasu nedali aspoň jeden kontaktný gól, bolo by to zaujímavejšie pred zmenou strán. Do druhého polčasu sme ale dobre naskočili a konečne prišiel aj gól, čo nás nakoplo. Stále sme tlačili, ale nedarilo sa nám pridať aj ďalšie presné zásahy. Súper má ale veľkú kvalitu vpredu, my sme nezachytili jeden pohyb, a tak si poistil výhru tretím gólom. Myslím, že najväčší rozdiel bol dnes v efektivite. Slovan dal hneď z prvých príležitostí hneď dva góly, zatiaľ čo my sme sa v koncovke trápili. Do ďalšieho zápasu to určite musíme zlepšiť a poučiť sa z dneška."


TLAČOVÁ KONFERENCIA


Fortuna liga,
nedeľa 21. 8. 2022 od 20:30
NFŠ - Tehelné pole
3:1(2:0)
ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina
Góly: 2. a 4. Čavrić, 72. Zmrhal - 48. Ďuriš
Diváci: 3548
Rozhodca: Glova - Bednár, Poláček
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 41% - 59%

Strely/na bránu: 11:30 / 5:13

Priame kopy: 8:14

Rohy: 3:9

Ofsajdy: 5:1

Fauly: 10:16

ZOSTAVY
ŠK Slovan Bratislava
Chovan – Hrnčár (76. Chakvetadze), Križan (64. Medveděv), Abena, Voet – Čavrić (76. Green), Mustafić (64. Kankava), Kucka (C), Lovat – Ramírez (84. Barseghyan), Zmrhal

MŠK Žilina
Belko - Rusnák, Leitner, Nemčík (C), Bari (82. Sluka) - Myslovič, Kopas (82. Stojchevski), Gidi - Kaprálik, Jambor (67. Galčík), Ďuriš
SÚVISIACE ČLÁNKY
23.08.2022Patrik Leitner: "Škoda, že sme nevyrovnali. V piatok ideme po tri body."
20.08.2022Čaká nás najkvalitnejšie zrkadlo - previerka na Slovane

Facebook