Čaká nás najkvalitnejšie zrkadlo - previerka na Slovane
S odhodlaním, dobrým nastavením a úmyslom v Bratislave bodovať. Futbalisti MŠK Žilina cestujú na horúcu majstrovskú pôdu povzbudení domácim víťazstvom nad Moravcami. I keď si všetci uvedomujú, že v hlavnom meste to bude rýchlejšie a náročnejšie, dobrý štart do ročníka nám len a len pridáva na sebavedomí.

Záverečný duel 6. kola má výkop na Tehelnom poli v nedeľu o 20:30 hod. pod taktovkou Filipa Glovu.


novinky u súpera

Slovan zostal naším posledným zástupcom v pohárovej Európe. Po zostupe z kvalifikačných kôl Ligy majstrov i Európskej ligy bojuje náš majster v play-off o Konferenčnú ligu. V "polčase" s Mostarom je k skupine bližšie prekvapivo bosniansky majster, ktorý vo štvrtok zvíťazil doma nad belasými 1:0. V lige však Slovan kraľuje tabuľke s dvanástimi bodmi za štyri víťazstvá - proti Trenčínu, Michalovciam, Skalici i Liptovskému Mikulášu. Zakopnutie prišlo iba u nováčika z Podbrezovej. K tomu až 17 strelených gólov jasne svedčí, kde je kvalita Slovana. Gólové bývajú tradične aj naše vzájomné zápasy, no a my veríme v prekvapenie, ktorým by bol aj bod z Tehelného poľa. Tréner Vladimír Weiss starší avizoval, že zostavu oproti štvrtku prerotuje. Sami sme tak zvedaví, aký Slovan proti nám nastúpi. Každopádne kvalitou má Slovan dve vyrovnané jedenástky.


robiť veci tak, aby sme mohli pomýšľať na úspešný výsledok

Negatíva i pozitíva priniesol posledný duel Šošonov. A práve súbojom proti Moravciam - vydretým, ale víťazným, sme začali debatu s hlavným trénerom MŠK Jaroslavom Hynkom.

"Blok súpera sme mohli prekonať iba kvalitným nastavením, no sami sme si to sťažili zatváraním priestorov. Boli sme si vedomí toho, že v prvom polčase sme nemali dobré nastavenie. Tým pádom sme dali súperovi možnosť držať dobrý výsledok. Potom to vyzeralo tak, že Moravce mohli duel vyhrať, čo bola aj  určitým spôsobom pravda. My sme sa však nepoložili, šli za výhrou a po kvalitnej akcii sme aj dali vytúžený gól. Za prvý polčas sme sa určite nechválili, naopak, pochvalu si tím zaslúži za posledné minúty, kedy sme držali loptu a dokráčali k výhre. Víťazstvo umocnilo našu snahu a smer, ktorým ideme."

Zostava bola okysličená, no viacerí chalani išli dole už cez polčas. "Sadli sme si s chalanmi počas týždňa, ide o určitý proces. Vieme, že počas majstráku je náročnejšie niektoré procesy ukočírovať. Išlo nám o výsledok, preto sme striedali už cez polčas. Zmenili sme to hráčmi, ktorí to majú silnejšie zažité. Nedeľa bude ale nový deň, bude to iné stretnutie. Nie je to o tom, že by už niektorí hráči nemali nastúpiť. Sledujeme v tréningoch, kto ako zvláda mechanizmy, ktoré budeme chcieť pretaviť v nedeľu na ihrisku."

Naznačili ste, že pôjde o úplne iný duel. V čom? "Určite nemôžeme počítať s vysokým držaním lopty. Slovan má kvalitu a určite príde aj jeho tlak. Preto musíme hrať rýchlo, pozorne, presne a riešiť prechodovú fázu kvalitne. Asi to bude viac ťahový zápas než nejaké dobýjanie."

Slovan má za sebou dôležitý štvrtkový európsky zápas, ktorý výsledkovo v Bosne nezvládol. Ako sa na to pozeráme? "Aj posledné duely ukázali, že Slovan má veľmi široký káder. Zápasy v lige viac-menej vždy dokázali zvládnuť. Možno aj napriek niekedy pomalším úvodom dokázali vďaka kvalite trestať chyby súpera a zvládnuť to. Majú dve jedenástky, ktoré by mali nahustený program zvládať. Určite teda štvrtkový nezdar neovplyvní náš nedeľný súboj. Proti akejkoľvek zostave súpera to bude veľmi náročný zápas, kde potrebujeme urobiť všetko naplno, aby sme mohli byť úspešní."

Ako cíti kabína ciele pred Slovanom? "Pôjdeme do zápasu robiť veci kvalitne a tak, aby sme mohli pomýšľať na dobrý výsledok. Proti nám mali doteraz všetci súperi šance, Ľubo Belko nás ale vždy podržal. Tím sa postupne zomkol od brankára až po útočníka. Boli sme schopní zvládnuť náročné momenty, boli sme schopní streliť gól ako prví proti ďalším pohárovým zástupcom - Dunajskej Strede i Trnave. Potom to bolo aj o zvládnutí tlaku pri našom vedení. Pokiaľ sa nám podarí zvládnuť vstup do stretnutia, chceme to pretaviť do dobrého výsledku, chceme tam bodovať. Nie sme alibisti... Sila Slovana je ale veľká, uvidíme, na čo nám to bude stačiť," hovorí kormidelník žltozelených pred svojím 6. ligovým stretnutím na lavičke MŠK.


otvorený aj sektor hostí

Predaj vstupeniek do sektoru hostí bude prebiehať v nedeľu priamo pred štadiónom v Bratislave u bezpečnostného manažéra MŠK Martina Ukropa (martin.ukrop@mskzilina.sk | 0911 421 492). 

Žiadame všetkých potenciálnych záujemcov, aby ho vopred kontaktovali a predišli tak čakaniu.

Cena vstupenky je 10€.


rozhodcovia

Nedeľný televízny duel 6. kola Fortuna ligy, ktorý má v Bratislave výkop o 20:30 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Filip Glova. Na čiarach mu asistujú Peter Bednár a Daniel Poláček.


priamy prenos

Stretnutie proti Slovanu budete môcť sledovať naživo na stanici Dajto a na internetovej platforme VOYO.


Facebook