Sezóna pre Šošonov končí, v semifinále playoff o Európu sme nestačili na Trenčín
Play off o Európsku konferenčnú ligu,
utorok 24. 5. 2022 od 18:00
Štadión MŠK Žilina
0:2(0:1)
MŠK Žilina - AS Trenčín
Góly: 44. Kozlovský, 49. Kupusović
ŽK: 84. Mráz, 90.+ Addo - 58. Stojsavljević
Diváci: 1065
Rozhodca: Smolák - Poláček, Jekkel
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 41% - 59%

Strely/na bránu: 12:21 / 5:10

Priame kopy: 10:9

Rohy: 7:8

Ofsajdy: 1:2

Fauly: 14:14

ZOSTAVY
MŠK Žilina
Belko - Kopas (C), Aremeyaw (46. Šnajder), Nemčík - Anang (45. Kopásek), Mráz, Myslovič (68. Addo), Owusu (46. Rusnák) - Ďuriš (85. Slebodník), Kaprálik, Iľko

AS Trenčín
Iliev - Yem, Pirinen, Stojsavljević, Kozlovský - Hollý, Bainović, Kadák (C) (81. Lavrinčík) - Azango, Kupusović (86. Jendrišek), Kmeť (81. Soares)
Zápasové menu
Šošoni si po roku znova predĺžili sezónu o playoff o Európsku konferenčnú ligu. Tentoraz ale nemalo víťazné vyvrcholenie. V semifinále sme privítali Trenčín, ktorý nás od úvodu prevýšil, a navyše strelil nám dva góly v najnevhodnejších momentoch. Naše mierne náznaky šancí v závere na zvrat nestačili a Trenčín si už dvojgólové vedenie bez väčších problémov ustrážil. Posledný zápas odzrkadlil celú jarnú časť, ktorá sa skončila predčasne a sklamaním.

Aj v playoff zápase proti Trenčínu chýbali trénerovi Ivanovi Belákovi vekovo najskúsenejší Šošoni - Jakub Paur i Ján Minárik, a tak stavil realizačný tím na rozostavenie 3-4-3 z Bratislavy, pričom v základe nastúpilo okrem Bensona Ananga aj africké duo Abasa Aremeyaw a Richmond Owusu. 

Potom už sa rozpútalo dianie na trávniku, kde sa najmä v ofenzíve nešetrilo na oboch stranách. Najprv neuspel svojou rýchlosťou Adrián Kaprálik a neskôr po Azangovej tutovke vytiahol "semafór" Ľubomír Belko. Z následného rohu sme si zhlboka vydýchli aj po druhýkrát, keď viaceré odrazy lopty skončili napokon z hlavy Hollého na našom brvne. V úvode zápasu to bol najmä tlak hostí z Trenčína, ktorí boli nebezpeční najmä z rohových kopov, no ten sme našťastie úspešne ustáli. Potrestať sme súpera mohli vďaka Kaprálikovi, ale náš rýchlik v samostatnom úniku najprv nezakončil a o chvíľu márne hľadal Patrika Iľka na druhej strane vápna. V 23. minúte pohrozili Trenčania opäť hlavičkovým zakončením Hollého, podržal nás skvelý "Belo". Za hlavy sme sa chytali aj my a hneď dva razy. Najprv Benson Anang našiel v šestnástke Iľka, opäť raz zvonila po našom zakončení iba žrď. Hneď z ďalšieho útoku napriahol spoza vápna ľavačkou Filip Mráz, strelu mu ale z "vinkľa" vyškriabal Iliev na rohový kop. Pred polčasovým hvizdom sme sa márne dožadovali faulu, po ktorom sa, navyše, zranil Benson Anang a akciu prerušil až zákrok Belka. Aby toho nebolo málo, v desiatich hráčov, keďže Benson putoval do nemocnice, sme neubránili následný roh a inkasovali nepríjemný gól do šatne po hlavičke Kozlovského.

Do druhé dejstva sme naskočili až s tromi zmenami, ktoré mali s preskupením systému priniesť väčšie držanie lopty. Prvá, vynútená prišla ešte tesne pred polčasom, keď spomínaného Ananga nahradil Samuel Kopásek. Vo zvyšných dvoch prišli na hraciu plochu Matúš Rusnák a Dominik Šnajder s premiérovým štartom za "A"- tím, ktorí nahradili dvojicu Abasa Aremeyaw a Richmond Owusu. Ani to nám ale nepomohlo, keďže hneď po pár minútach pridali hostia aj druhý presný zásah v stretnutí vďaka Kupusovićovi, ktorý tečoval strelu jedného zo svojich spoluhráčov za bezbranného Belka. Gól nám prakticky položil a obraz zápasu sa napriek nepriaznivému skóre nemenil a stále mal viac z hry hosťujúci Trenčín, čo mohol tretím gólom podčiarknuť v 63. minúte Kadák. Na naše šťastie nenamieril presne. Svoj druhý gól v stretnutí mohol vo veľkej tutovke pridať aj Kupusović, jeho skákavý volej napokon preletel ponad hornú tyč. Po dlhom čase sme sa v 71. minúte odhodlali k útoku a strele aj my, šťastie vyskúšal Šnajder, no nepochodil. Oveľa nebezpečnejšiu situáciu sme si vypracovali o šesť minút, keď Šnajder šikovne vysunul Iľka, ten v páde posunul na striedajúceho Henryho Adda, ktorý ale po kľučke neumiestnil loptu podľa svojich predstáv medzi tri žrde. Nepadlo to ani v 88. minúte po snahe aktívnych Šošonov - Šnajdera a Iľka, od druhého menovaného prešla lopta cez celé pokutové územie až na Kaprálika, ktorý ale nepretlačil strelu cez brániaceho obrancu. V závere si to už Trenčín skúsene postrážil a nám už na zvrat neostali žiadne fyzické ani psychické sily. Našu nemohúcnosť iba podčiarkol únik Kaprálika v nadstavení, sám proti brankárovi zlyhal.

Svoju tohtoročnú púť v playoff o Európsku konferenčnú ligu a zároveň aj v celej sezóne tak končíme už v semifinále po prehre s Trenčínom 0:2. Po krátkej prestávke odštartujeme prípravu na novú sezónu 13. júna. Čoskoro vám prinesieme aj podrobný plán prípravy s menami našich protivníkov či meno nového trénera.


HLASY PO ZÁPASE
Ivan Belák, tréner MŠK Žilina
"Dnes nám úplne absentovalo nasadenie a chcenie, aké sme mali v sobotu na Slovane. Trenčín nás zdolal práve v tomto smere. Lámalo sa to už v prvých minútach, kedy sa súper po závaroch v našej šestnástke dostal na koňa a my sme sa toho, naopak, ako keby zľakli. Pri prvom inkasovanom góle zavážila asi naša nekoncentrovanosť, keďže zo štandardky sme už neinkasovali veľmi dlho. Z takého priestoru nemôžeme dostávať góly. V druhom polčase sme zmenili systém, pretože nám to vôbec nefungovalo na krajoch obrany. No bohužiaľ, hneď sme dostali aj druhý gól. Potom sme však mali nebezpečné situácie a keby sme strelili kontaktný zásah, tak si myslím, že by súper znervóznel. Dnešný duel dokumentoval celú jar, chalani vyzerali, ako keby ani neverili, že dnes postúpime. Osobne rád ostanem v klube MŠK Žilina, ak bude záujem a v najbližších hodinách, dňoch sa rozhodne, na akej pozícii to bude."
Juraj Ančic, tréner AS Trenčín
"Bol to atraktívny zápas, ako býva zvykom medzi týmito dvoma mužstvami. Od začiatku sme dobre zareagovali na zmenu žilinského systému. Mali sme šance, boli sme nebezpeční, a hoci súper hrozili z brejkov, zápas sme ukontrolovali a zaslúžene sme zvíťazili.“
Ľubomír Belko, brankár MŠK Žilina

"Vedeli sme, o čo dnes hráme a že dvomi úspešnými zápasmi môžeme podstatne napraviť celú nevydarenú jarnú časť. Myslím si ale, že na ihrisku to nebolo vôbec vidno. Súper nás prehrával, my sa nechali zatlačiť do bloku, iba sme bránili a vyčkávali na protiútoky, čo pre nás nie je zvykom. Rovnako sme málo získavali druhé, odrazené lopty, potom sme neustále museli behať bez nej a z toho dôvodu sme mali aj minimum šancí. Trenčín si to, navyše, skúsene kontroloval a nepúšťal nás do výstavby postupného útoku. Nezvládli sme najmä záver prvého polčasu a začiatok toho druhého, čo nám zobralo veľa psychických síl. Jednoducho, dnes nám to vôbec nevyšlo. Určite chceme na jarnú časť zabudnúť, ale zároveň si aj zobrať ponaučenie, čo bolo dobré a čo zase zlé. Každý si sám musí povedať, či urobil maximum, čo mohol pre tento tím a klub. Do novej sezóny musí prísť iná Žilina, ktorá bude baviť divákov a my sa budeme baviť s nimi."


TLAČOVÁ KONFERENCIA


Play off o Európsku konferenčnú ligu,
utorok 24. 5. 2022 od 18:00
Štadión MŠK Žilina
0:2(0:1)
MŠK Žilina - AS Trenčín
Góly: 44. Kozlovský, 49. Kupusović
ŽK: 84. Mráz, 90.+ Addo - 58. Stojsavljević
Diváci: 1065
Rozhodca: Smolák - Poláček, Jekkel
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 41% - 59%

Strely/na bránu: 12:21 / 5:10

Priame kopy: 10:9

Rohy: 7:8

Ofsajdy: 1:2

Fauly: 14:14

ZOSTAVY
MŠK Žilina
Belko - Kopas (C), Aremeyaw (46. Šnajder), Nemčík - Anang (45. Kopásek), Mráz, Myslovič (68. Addo), Owusu (46. Rusnák) - Ďuriš (85. Slebodník), Kaprálik, Iľko

AS Trenčín
Iliev - Yem, Pirinen, Stojsavljević, Kozlovský - Hollý, Bainović, Kadák (C) (81. Lavrinčík) - Azango, Kupusović (86. Jendrišek), Kmeť (81. Soares)
SÚVISIACE ČLÁNKY
23.05.2022Je tu playoff: Sobota nám vliala sebavedomie, proti Trenčínu to treba konečne zúročiť na výhru
18.05.2022V playoff o Európu vyzveme doma v utorok Trenčín - vstupenky za 1€ v predaji

Facebook