V Bratislave sme prehajdákali dvojgólové vedenie, výkon ale pred utorkom prísľubom
Fortuna liga,
sobota 21. 5. 2022 od 17:00
Tehelné pole
2:2(1:2)
ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina
Góly: 45.+ Barseghyan, 71. Green - 4. Iľko, 35. Ďuriš
ŽK: 68. Agbo (Slovan)
Diváci: 5617
Rozhodca: Sedlák - Súkeníková, Weiss
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 63% - 37%

Strely/na bránu: 16:13 / 5:5

Priame kopy: 10:6

Rohy: 6:3

Ofsajdy: 4:2

Fauly: 8:10

ZOSTAVY
ŠK Slovan Bratislava
Chovan - Hrnčár, Abena, Bozhikov, Lovat (46. Čavrić) - Agbo, Mustafić (83. Weiss ml.) - Barseghyan, Holman (46. Green), Zmrhal (83. Pauschek) - S. Mráz (63. Da Silva)

MŠK Žilina
Belko - Anang, Kopas (C), Nemčík - Kopásek (75. Aremeyaw), Myslovič (85. Stojchevski), F. Mráz, Ďuriš - Rusnák (62. Owusu), Kaprálik (85. Jambor), Iľko (75. Slebodník)
Zápasové menu
Záverečný duel základnej časti sa pre Šošonov odvíjal hneď od jeho začiatku veľmi pozitívne, keď nás do vedenia poslal už v 4. minúte Iľko. V jednom z najlepších polčasov jarnej časti sme mohli pridať aj ďalšie presné zásahy, čo sa podarilo ďalekonosnou strelou Ďurišovi. Ani dvojgólové vedenie nám ale nestačilo na premiérovú výhru v nadstavbe, keď Barseghyan v nadstavenom čase prvého dejstva znížil a po ďalšom teči nášho obrancu vyrovnal na konečných a v našich vzájomných stretnutiach veľmi častých 2:2.

Hoci sme sa netešili na Tehelnom poli z troch bodov, výkon nám dáva pred utorkovým play-off proti Trenčínu akú-takú vzpruhu.


ZOSTRIH ZÁPASU


Do posledného stretnutia základnej časti poslal tréner Ivan Belák defenzívnejšiu základnú jedenástku, ako sme zvyknutí. V rozostavení 3-4-3 sa na stopérskom poste objavil aj Benson Anang, kapitánom bol jeho kolega z obrany Adam Kopas a v bráne nastúpil Ľubomír Belko. 

Duel, v ktorom už obom družstvám bodovo v podstate o nič nešlo, odštartovali Šošoni najlepšie, ako mohli. Adrián Kaprálik v typickej šprintérskej pozícii oklamal Božikova, unikol po pravej strane a loptu ako na podnose naservíroval Patrikovi Iľkovi. Ten už pred prázdnou bránou vedel, čo má v sklze s loptou urobiť - 0:1. V 9. minúte mohlo byť vyrovnané po úniku Zmrhala, ten však rozvlnil iba bočnú sieť. O päť minút neskôr sa po strele Barseghyana spoza vápna rozvlnila zase horná žrď Belkovej bránky. Domáci boli naďalej nebezpečnejší, dokumentovala to aj akcia Hrnčára a zakončujúceho Mráza, ktorého slabý pokus ale Belko bez problémov lapil. Napriek menšiemu tlaku domácich, sme pôsobili v defenzíve omnoho kompaktnejším dojmom. My sme to po dlhšej dobe vyskúšali v 26. minúte, pokusy Kaprálika a Rusnáka z podobnej pozície leteli mimo bránu. O chvíľu napriek tomu vytreskol gejzír žltozelenej radosti aj druhýkrát v stretnutí, kombinácia Iľka a Kaprálika síce skončila gólom druhého z dvojice, no napokon sa mával tesný ofsajd. Po tretine zápasu sme znovu mohli zvýšiť náš náskok - Kaprálik sa rútil v nájazde sám na brankára, ale žiaľ, opečiatkoval iba žrď. Dočkali sme nakoniec až na tretí pokus, Dávid Ďuriš v 35. minúte napriahol z úctyhodnej vzdialenosti a utešenou ranou nedal šancu Chovanovi - 0:2. Dedo nám tak trochu pripomenul jeho rany z letnej európskej cesty. Keď už to vyzeralo, že do šatní pôjdeme po výbornom výkone s dvojgólovým náskokom, tak v nadstavenom čase sa pred našou svätyňou zjavil Barseghyan a po nešťastnom teči Tomáša Nemčíka bolo znížené.

Takmer okamžite po zmene strán mohlo byť aj vyrovnané, Hrnčár hľadal pred prázdnou bránou viacero spoluhráčov, no k zakončeniu sa nedostal ani jeden z nich. Ďalšie fázy hry boli síce viac v réžii hráčov Slovana, ale k prvopolčasovému tempu hry to malo ďaleko. Žiadne väčšie tutovky sme na oboch stranách nevideli až do 71. minúty, keď sa do zakončenia pretlačil striedajúci Slovanista Green a aj opäť aj s prispením teču nášho padajúceho obrancu so šťastím vyrovnal skóre zápasu. Šťastie sme si vybrali o pár chvíľ aj my, keď volej zakončujúceho Da Silvu zblízka preletel tesne nad hornú žrď. V 83. minúte sa dostal na hraciu plochu Vladimír Weiss mladší a hneď prvými dotykmi sa dostal do obrovskej príležitosti, zoči-voči Belkovi ale zvíťazil náš gólman. Záverečné minúty duelu sa už skôr iba dohrávali a stav duelu nezmenil v nastavenom čase ani Tibor Slebodník či Adler Da Silva. Napokon sa nám v posledných sekundách vyskytla ešte obrovská šanca, prečíslenie dva na jedného sme ale premárnili. Šošoni tak získavajú pred utorkovým playoff o Európu cenný bod za remízu 2:2 a najmä zvýšené sebavedomie, keď sa dokázali vyrovnať čerstvo korunovanému majstrovi.

Sezóna pre nás týmto duelom nekončí. V spomínaný utorok o 18:00 hod. nás na domácej pôde čaká súboj semifinále play off o Európsku konferenčnú ligu proti AS Trenčín.


HLASY PO ZÁPASE
Vladimír Weiss st., tréner ŠK Slovan Bratislava:
"Chceli sme vyhrať posledný zápas v sezóne, ktorý priniesol atraktívny futbal pre diváka. Mali sme však veľmi slabý prvý polčas, v tom druhom sa naša hra zlepšila. Hralo sa pred slušnou kulisou, Slovan sa raduje, a tak by to malo byť. Som rád, že sa mužstvo po polčase vzchopilo a dokázalo aspoň vyrovnať. Cieľ sme splnili, získali sme titul. Pohár sa nám nepodarilo obhájiť, z čoho sme boli sklamaní. Po celom roku sme všetci unavení, odohrali sme 54 zápasov, preto aj výkony boli kolísavé. Určitá kvalita tu je, ale aby sme si napĺňali naše sny, musíme sa poučiť z chýb pri transferovej politike a doplniť káder. Ten stačí na domácu súťaž, ale na Ligu majstrov podľa môjho názoru nie. Ja mám zmluvu platnú ešte mesiac, oficiálnu ponuku na jej predĺženie som nedostal, a tým je povedané všetko. Uvidíme, čo bude v najbližších dňoch."
Ivan Belák, tréner MŠK Žilina
"Po priebehu zápasu sa musíme uspokojiť aj s remízou, predsa len sme hrali u majstra. Prvý polčas nám patril - dva strelené góly, tyčka, ofsajdový gól a, naopak, Slovan sme držali na dištanc, nevytváral si toľko šancí ako zvyčajne. Po zmene strán prichádzala z lavičky domácich kvalita, čím sa stupňovalo tempo a Slovan dostával zápas pod kontrolu. Na druhej strane sme mali veľmi slušné brejkové situácie, po ktorých sme mohli byť ešte šťastnejší. Dnes sme ale fungovali dobre, chalani to odmakali a pred utorkom si sami dali vzpruhu a zvýšili sebavedomie. Dôležitá bude teraz hlavne regenerácia."
Benson Anang, obranca MŠK Žilina

"Napriek výkonu i remíze nie som spokojný. Z toľkých šancí sme dnes mohli na pôde majstra vyhrať. Už v prvom polčase, ktorý bol z našej strany jedným z najlepších na jar, sme si mohli po takých príležitostiach zaistiť víťazstvo. Škoda inkasovaného gólu, ktorý Slovanu do druhého polčasu pomohol. Po zmene strán sme sa snažili brániť tesný výsledok, čo možno nebolo dobré, lebo domáci boli zraniteľní a mohli sme ešte gólovo udrieť. Remíza je dôležitá pre sebavedomie pred veľmi dôležitým utorkovým zápasom playoff."


TLAČOVÁ KONFERENCIA


Fortuna liga,
sobota 21. 5. 2022 od 17:00
Tehelné pole
2:2(1:2)
ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina
Góly: 45.+ Barseghyan, 71. Green - 4. Iľko, 35. Ďuriš
ŽK: 68. Agbo (Slovan)
Diváci: 5617
Rozhodca: Sedlák - Súkeníková, Weiss
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 63% - 37%

Strely/na bránu: 16:13 / 5:5

Priame kopy: 10:6

Rohy: 6:3

Ofsajdy: 4:2

Fauly: 8:10

ZOSTAVY
ŠK Slovan Bratislava
Chovan - Hrnčár, Abena, Bozhikov, Lovat (46. Čavrić) - Agbo, Mustafić (83. Weiss ml.) - Barseghyan, Holman (46. Green), Zmrhal (83. Pauschek) - S. Mráz (63. Da Silva)

MŠK Žilina
Belko - Anang, Kopas (C), Nemčík - Kopásek (75. Aremeyaw), Myslovič (85. Stojchevski), F. Mráz, Ďuriš - Rusnák (62. Owusu), Kaprálik (85. Jambor), Iľko (75. Slebodník)
SÚVISIACE ČLÁNKY
20.05.2022Preview Slovan | Dostať sa pred utorkovým playoff do pohody...

Facebook