Šošoni na Orave zvrátili nepriaznivý stav a postúpili cez Kubín po výsledku 3:2
Slovenský pohár,
utorok 2. 11. 2021 od 13:30
Štadión MUDr. Chodáka, Dolný Kubín
2:3(2:2)
MFK Dolný Kubín - MŠK Žilina
Góly: 21. Gálik, 23. Bobček - 38. a 45.+ Paur, 84. Bichakhchyan (pok. kop)
ŽK: 83. Ončák, 90. Kolorédy - 87. Slebodník
ČK: 90. Ončák (po druhej ŽK)
Diváci: 250
Rozhodca: Dohál - Zemko, Halíček
ZOSTAVY
MFK Dolný Kubín
Čillík (46. Spišák) - Lupták, Gálik, Ončák, Sopúch (C), Machaj, Bača, Kolorédy, Bobček, Otruba, Karas (84. Kubačka)

MŠK Žilina
Petráš - Rusnák, Kopas, Minárik (31. Anang), D. Javorček - Gono (46. Slebodník), Mráz (46. Fazlagić), Bichakhchyan - Jánošík (68. Ďuriš), Paur (C), Goljan (72. Iľko)
Zápasové menu
Aj do tretice sa futbalistom MŠK Žilina v tohtoročnej edícii Slovnaft Cupu postavil treťoligista. Tentoraz na nich už pod vedením trénera Petra Černáka čakal v rámci 4. kola súboj proti Dolnému Kubínu. Ten odštartoval duel výborne a ešte pred koncom prvého dejstva vyhrával dvojgólový rozdielom. Až po tomto momente zapli Šošoni, ktorí stihli ešte do prestávky odpovedať dvomi presnými zásahmi kapitána Paura. Rozuzlenie priniesla premenená penalta Vahana v 84. minúte, ktorá nás poslala do 5. kola Slovenského pohára.

ZOSTRIH ZÁPASU


Po roku sa Šošoni vrátili v rámci Slovenského pohára opäť na Oravu, a po ôsmich rokoch znova do Dolného Kubína. Zostava trénera Petra Černáka sa oproti víkendovému zápasu Fortuna ligy zmenila, keď sa do nej vrátili viacerí úspešní rekonvalescenti po zraneniach. Na ľavý kraj obrany nastúpil Dominik Javorček, do stredu poľa Miroslav Gono.

V daždivom počasí sme odštartovali zápas prvou šancou hneď v 2. minúte, úvodný center narodeninového oslávenca Dominika Javorčeka mal gólové parametre, záchrannú brzdu odkopom zatiahol jeden z domácich obrancov. Dolnokubínčania rozburácali tribúny domácich priaznivcov v 10. minúte, Kolorédy si spravil miesto na strelu, tá, našťastie, iba tesne minula bránu Samuela Petráša. Náš gólman už musel zasahovať o minútu neskôr, z dobrej pozícii po priamom kope hlavičkoval Gálik, Petráš v náručí loptu bez problémov skryl. Skóre sa nemenilo ani v 14. minúte po kľučkách a prízemnom zakončení Adama Goljana, ktoré minulo priestor domácej brány. O tri minúty predviedol svoje rýchlostné parametre pri postrannej čiare Matúš Rusnák, ktorý to naservíroval na hlavu kapitánovi Jakubovi Paurovi, Čillík sa vyznamenal a vytlačil loptu na roh. Do vedenia išli v 21. minúte domáci, ďalšiu štandardku už tentokrát využil Gálik, ktorý preskočil všetkých i nášho gólmana a hlavou dopravil loptu do siete. Inkasovaný gól nás obaril, takmer ihneď po rozohrávke sme chybovali, do úniku sa dostal Bobček a zoči-voči Petrášovi nezaváhal. Do toho sa ešte zranil Ján Minárik, a tak stála pred Šošonmi neľahká úloha. Tú mohol začať napĺňať v 35. minúte Vahan Bichakhchyan, v ideálnej pozícii najskôr trafil obrancu a dorážkou trestuhodne minul bránu. K obratu zavelil až Jakub Paur presnou hlavičkou v 38. minúte, ktorý upratal center Adam Goljana s istotou k tyči - 2:1. Domáci sa pochopiteľne sústredili na obranu, v nadstavenom čase to skúsil Otruba nepresnou strelou. Z protiútoku už bolo vyrovnané, center tentoraz z pravej strany dopravil do siete pohotovo znova kapitán Paur - 2:2. Do šatne sme tak po zlom úvode odchádzali za veľmi priaznivého remízového stavu.

Na nie oslnivý prvý polčas reagoval aj trénerský zbor dvojitým striedaním v stredovej formácii. Hore vybehli Enis Fazlagić s Tiborom Slebodníkom, ktorí nahradili dvojicu Mráz, Gono. V 53. minúte sme už mohli viesť, ľavačka Vahanovi ale znova nesadla ideálne, keď jeho strelu z druhej vlny stihla obrana v čierno-modrom zblokovať. Nepochodil ani Kolorédy v 63. minúte, ktorého vychytal po prihrávke za obranu výborným zákrokom Petráš. Obraz hry bol v nasledujúcich minútach prakticky stále rovnaký - naše obliehanie a jedenástka domácich pod loptou na vlastnej polovici. Paur mal šancu na hetrik v 75. minúte, kedy pred ním cúvli viacerí protihráči, či však málo razantným pokusom strieľal alebo prihrával, nevedno. Do vedenia nás neposlal ani Rusnák, ktorý rýchlo vnikol do šestnástky a strieľanou prihrávkou nenašiel bránu ani spoluhráča v žltom. V 82. minúte pálil z priameho kopu Vahan, striedajúci gólman domácich Spišák sa vyznamenal. Nasledoval rohový kop, pri ktorom nedovolene stiahol v šestnástke Paura domáci Ončák a Šošoni mali výhodu pokutového kopu. Z bieleho bodu sa už tradične nemýlil Vahan, ktorý nás tak poslal premiérovo v zápase do vedenia - 2:3. Poistku mal na kopačke v 89. minúte Slebodník, ale ľavačkou minul bránu po odrazenej lopte. V absolútnom závere už museli riskovať aj domáci, ktorí sa ale márne dožadovali penalty. K tomu vzplanuli emócie nielen na tribúne, ale aj trávniku. Skóre sa však už nemenilo, čo ohodnotili domáci priaznivci zbytočnými nadávkami, ktoré pokazili obraz dovtedy slušného fair-play zápasu.

Žltozelení tak zvrátili na Orave dvojgólové manko a po Bánovej a Považskej Bystrici postúpili aj cez Dolný Kubín do 5. kola Slovnaft Cupu. To je na programe až na jar, pričom v osemfinále sa už môžeme stretnúť aj so súperom z Fortuna ligy.


Záznam zápasu


HLASY PO ZÁPASE
Peter Černák, tréner MŠK Žilina
"Vedeli sme, čo nás tu dnes čaká, no napriek tomu sme dostali dva rýchle góly. Hrali sme pomaly, čo dôrazný súper využil na dva góly a ďalšie príležitosti. Kubín nemal čo stratiť, len získať, a tak k tomu aj pristúpili. Musím pochváliť chalanov za reakciu, ktorá bola výborná a do polčasu sme vyrovnali. Aj v druhom polčase sme chceli pokračovať, ale nevypracovali sme si toľko príležitostí, koľko by sme si predstavovali. V prvom dejstve nám fungovali centre zo strán, po ktorých sme dvakrát skórovali, no v druhom to už viac absentovalo. Dnes sa spojilo jedno s druhým, ale na to sa nemôžeme vyhovárať. Sme radi, že sme nakoniec zvíťazili, ale nebolo to vôbec jednoduché. Išli sme za výhrou, boli sme trpezliví a nakoniec sa šťastie otočilo na našu stranu."
Jakub Paur, útočník MŠK Žilina
"Na začiatku stretnutia sme vyzerali zaskočene. Neviem či to bolo trávnikom, divákmi alebo kvalitou súpera. Vedeli sme, že Kubín vie hrať futbal, ale zobudili sme sa až pod dvoch fackách. Začali sme viac behať, kombinovať a chvalabohu, že sme dokázali vyrovnať ešte do polčasu. Na konci sme zápas aj otočili, ak by sme to nezvládli, tak by to bolo veľmi zlé. V takýchto zápasoch nemôžeme dostať dva góly, navyše tak rýchlo po sebe. Niečo sme si v šatni cez polčas povedali a myslím, že to aj padlo na úrodnú pôdu. Následne sme už hrali, čo sme chceli, i keď tam boli stále chyby, ku ktorým sa pridala neskôr už aj nervozita. Našťastie, zvládli sme postúpiť, čo je výborné. Cez týždeň si však musíme vyhodnotiť tie zlé veci z dnešného duelu, lebo vždy musíme mať prístup k zápasu na sto percent. Osobne som sa dnes cítil fajn, dostal som dobré lopty od chalanov, ktoré som už iba zakončil do siete. Som rád za góly, no hlavne za postup."
Slovenský pohár,
utorok 2. 11. 2021 od 13:30
Štadión MUDr. Chodáka, Dolný Kubín
2:3(2:2)
MFK Dolný Kubín - MŠK Žilina
Góly: 21. Gálik, 23. Bobček - 38. a 45.+ Paur, 84. Bichakhchyan (pok. kop)
ŽK: 83. Ončák, 90. Kolorédy - 87. Slebodník
ČK: 90. Ončák (po druhej ŽK)
Diváci: 250
Rozhodca: Dohál - Zemko, Halíček
ZOSTAVY
MFK Dolný Kubín
Čillík (46. Spišák) - Lupták, Gálik, Ončák, Sopúch (C), Machaj, Bača, Kolorédy, Bobček, Otruba, Karas (84. Kubačka)

MŠK Žilina
Petráš - Rusnák, Kopas, Minárik (31. Anang), D. Javorček - Gono (46. Slebodník), Mráz (46. Fazlagić), Bichakhchyan - Jánošík (68. Ďuriš), Paur (C), Goljan (72. Iľko)
SÚVISIACE ČLÁNKY
01.11.2021Šošonov čaká v Slovnaft Cupe do tretice treťoligista, tentoraz líder III. ligy stred z Kubína

Facebook