Šošonov čaká v Slovnaft Cupe do tretice treťoligista, tentoraz líder III. ligy stred z Kubína
Aj do tretice čaká v 52. ročníku Slovenského pohára futbalistov MŠK Žilina súper z III. ligy. Po Bánovej a Považskej Bystrici vyzvú Šošoni v 4. kole Slovnaft Cupu MFK Dolný Kubín.

Proti aktuálnemu lídrovi III. ligy stred, ktorý v ligovom pelotóne zimuje na vedúcej pozícii, to bude pohárová repríza po ôsmich rokoch.

Utorkový súboj s výkopom o 13:30 hod. rozhoduje pred kamerami futbalnet.tv hlavný arbiter Martin Dohál.


líder III. ligy, ktorý prešiel v pohári cez štyroch súperov

Pred spomínanými ôsmimi rokmi sa zrodila v rámci 2. kola Slovenského pohára 2013/2014 naša výhra nad Dolnokubínčanmi v pomere 2:0, o ktorú sa na Orave postaral Denis Vavro a vlastný gól súpera

V aktuálnej edícii Slovnaft Cupu sú Oravčania jediným tímom, ktorí sa prebojoval ešte z predkola až do aktuálneho 4. kola. MFK tak čelil už štyrom súperom - v predkole zdolal TJ Sokol Zubrohlava 5:0, v 1. kole Stráňavy 2:1, zvíťazil aj v Likavke 5:2 a najväčšie prekvapenie spôsobil v predchádzajúcom 3. kole, keď vyradil favorita z Fortuna ligy - nováčika z Liptovského Mikuláša po výsledku 3:2. 

Rovnako sa zverencom trénera Pavla Baču darí v III. lige stred, v ktorej prezimujú na vedúcej pozícii. V 15 stretnutiach totiž až 12-krát zvíťazili a iba v troch dueloch našli premožiteľa. Pritom ide o nováčika III. ligy, ktorý pred rokom hrával ešte IV. ligu skupinu sever. Pre Dolný Kubín to bude zároveň vyvrcholenie jesennej časti, keďže III. liga skončila už počas minulého víkendu. Oravčania budú tak pre Šošonov už tretím treťoligistom, ktorý sa im postaví do cesty v jesennej časti Slovnaft Cupu. Piate kolo sa totiž odohrá až na jar.


jedna výhra nás nevykúpila

Družina Petra Černáka po dlhej dobe zaznamenala víťazný pocit. Tento impulz potrebovali všetci ako soľ. Opadlo tým isté napätie?

"Áno, víťazstvo pomohlo všetkým. Predsa len sme už cítili tlak, očakávania, aby sme konečne pretrhli túto čiernu sériu bez víťazstva. Podarilo sa a myslím si, že nám to padlo po psychickej stránke veľmi vhod," začal rozprávanie konečne trocha veselším tónom nový tréner, ktorý sa tak dočkal svojej prvej výhry na lavičke MŠK. Zároveň ale dodáva: "Očakávajú sa od nás dlhodobejšie dobré výkony a výsledky, jedno víťazstvo nás v danej situácii nevykúpilo. Chceme sa vrátiť na víťaznú vlnu a futbal si opäť užívať. Je dobré, že po pár dňoch máme znova príležitosť potvrdiť to na trávniku a ísť za ďalšou výhrou."

O špecifikách poharových dueloch sa nemusíme výraznejšie baviť. "Áno, vedia to byť náročné súboje, keďže hráte na ihrisku oduševneného súpera, ktorý sa chce predviesť a môže len prekvapiť. Zažívali sme to v minulom ročníku a aj v tomto. Takže vieme, do čoho ideme. Ak chceme byť v Slovnaft Cupe aj na jar, musíme k tomu pristúpiť s plnou vážnosťou."

Dolný Kubín už dokázal zaskočiť v predošlom kole aj "kolegu" z Fortuna ligy, takže ostražitosť je na mieste. "Oravčania ukázali svoju silu a zvíťazili nad Liptovským Mikulášom. Pripravujeme sa preto s plnou vážnosťou, máme potrebné informácie o súperovi."

Program je poriadne nahustený - v nedeľu odohralo svoj duel "Béčko", v utorok je teda na programe pohár, v stredu mládežnícka Liga majstrov a v sobotu opäť liga. Ako sa to premietne do zostavy? "Program sa nám veru nahustil. Niektorí hráči hrajú aj za U19 Ligu majstrov, iní boli po zranení alebo trestoch vypomôcť B-tímu. Takže zostavu budeme skladať podľa vyťaženia, nastanú určite isté zmeny. Tie ale nemôžu ovplyvniť náš výkon ako taký. Chceme postaviť silnú zostavu, ktorá bude úspešná," dodal pred svojím premiérovým pohárovým vystúpením Peter Černák.


rozhodcovia

Utorkový pohárový duel 4. kola, ktorý má výkop o 13:30 hod. na štadióne v Dolnom Kubíne, povedie ako hlavný rozhodca Martin Dohál, na čiarach asistujú Matej Zemko a Juraj Halíček.


priamy prenos

Facebook