Trenčínu sme oplatili prehru identickým výsledkom 1:3
Fortuna liga,
sobota 11. 12. 2021 od 15:00
Štadión na Sihoti
1:3(0:0)
AS Trenčín - MŠK Žilina
Góly: 74. Kadák - 48. a 61. Kaprálik, 76. Bichakhchyan
ŽK: 60. Stojsavljević, 65. Hollý, 87. Kozlovský (všetci Trenčín)
Rozhodca: Sedlák - Ferenc, Roszbeck
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 47% - 53%

Strely/na bránu: 12:14 / 3:9

Priame kopy: 13:6

Rohy: 6:4

Ofsajdy: 3:1

Fauly: 7:9

ZOSTAVY
AS Trenčín
Kukučka – Slávik (86. Kozlovský), Jovičić, Stojsavljević, Pirinen – Kadák (C), Lavrinčík, Hollý (80. Ghali) – Gaži (69. Ibrahim), Jendrišek (69. Tučný), Azango (80. Letenay)

MŠK Žilina
Belko - Rusnák, Kopas (C), Nemčík, Sluka (88. Anang) - Gono (70. Myslovič), Fazlagić, Bichakhchyan - Jánošík, Iľko (90. Jambor), Kaprálik
Zápasové menu
V 18. fortunaligovom kole cestovali futbalisti MŠK Žilina k poslednému súperovi v rámci jesennej časti. Pod hradom Matúša Čáka sme proti domácemu Trenčínu pôsobili od začiatku lepším dojmom, nepotvrdili sme to ale vedúcim gólom po šanciach aktívneho Kaprálika v prvom polčase. Na góly sme si museli v zime počkať až do druhého dejstva, spomínaný Kaprálik si to vynahradil hneď dvomi úspešnými hlavičkami. Trenčín skorigoval, no my sme v priebehu sto sekúnd odskočili zásluhou Vahana znova na rozdiel dvoch gólov, ktorý vydržal až do konca stretnutia. Súboj s Trenčínom tak opäť priniesol výsledok 1:3, tentoraz ale v náš prospech.

ZOSTRIH ZÁPASU


V Trenčíne sme už mohli počítať s taktovkou hlavného trénera Petra Černáka a zároveň aj s hráčmi po zraneniach či chorobách. Do zostavy sa tak vrátil Tomáš Nemčík, do stredu Miroslav Gono a na kraj útoku Adrián Kaprálik.

Samotný duel priniesol v úvodných minútach našu snahu najmä po krídlach, niečo vyšlo Kaprálikovi, ale na zakončenie to nebolo. Prvý pokus, našťastie mimo bránu, smeroval z kopačky Jendrišeka v 9. minúte. Oveľa nebezpečnejšie vyzeral prienik Kaprálika, ktorý preletel skrz obrancov AS, ale pravačka smerovala rovnako mimo. Peknú akciu vymyslel po brejku Lukáš Jánošík, kľučkou oklamal súpera a trafil aj bránu, bombu však Kukučka vyrazil. Lopta patrila častejšie hráčom v žltozelených dresoch, po rýchlom prechode v 22. minúte sme sa chytali za hlavy po strele Kaprálika, ktorý ale v prečíslení z tesnej blízky napálil loptu iba vedľa tyčky už prekonaného Kukučku. Naďalej sme pôsobili kompaktným dojmom, cestu pred bránu domácich sme si však hľadali ťažšie. Belko sa zohrial pri strele Jendriška z 35. minúty, naťahoval sa aj o pár sekúnd neskôr pri ďalekonosnom voleji Hollého, ktorý letel nad brvno. O sebe dal vedieť aj Vahan v 40. minúte, na jeho typickú ľavačku však bol Kukučka pripravený. O minútu to chcel vo vnútri šestnástky opäť zobrať Armén na seba, nevšimol si však úplne voľných spoluhráčov pred bránou a jeho pokus smeroval iba do ochrannej siete. Pred prestávkou sme nevyužili ešte viacero zmätkov v obrane AS, prvé dejstvo ukončila naša štadnardka, ktorú domáci odvrátili.

Čo nevyšlo v prvej polovici, vyšlo hneď po zmene strán. Faul si vypýtal Rusnák, štandardku z pravej strany zahral Vahan, ktorý to položil ideálne na hlavu Kaprálika. Ten preskočil všetkých a rozveselil v treskúcej zime lavičku Žilinčanov - 0:1. Spolupráca rovnakej dvojice hráčov si pýtala gól aj v 53. minúte, Kukučka tentoraz zastavil pokus smerujúci do brány. Po hodine hry sme sa prizerali zakončeniu z voleja od Jánošíka, síce by smeroval na bránu, ale trafil obrancu AS. Mrzieť nás to však nemuselo, z následného rohu zahratého nakrátko odcentroval prudko Adam Kopas a jeho prihrávka vzduchom si našla znova hlavu agilného Kaprálika - 0:2. Prežili sme štandardky domácich a mohli udrieť aj do tretice. Výborne prečítal obrancu domácich Patrik Iľko, ktorý ho predskočil ale zoči-voči nevyzrel na Kukučku. Opäť tak platilo otrepané nedáš-dostaneš. Trenčínu sme po odkopnutej lopte dali príležitosť na brejk, Kadák dostal priestor a využil ho na kontaktný gól v 74. minúte. Našťastie sme aj my odpovedali gólovo, Vahan potiahol loptu, naviedol si ju na ľavačku a aj vďaka teču domáceho obrancu prekonal Kukučku po tretíkrát - 1:3. Trenčania neodpovedali druhýkrát kontaktným gólom po viacerých rohových kopoch, ktoré okrem Belka odvracal aj Kopas. Iľkovi to nevyšlo ani v 85. minúte, pridlhú loptu od Jánošíka mu v sklze vypichol Kukučka. V závere sa už viac striedalo a prerušovalo, než hralo. Na výsledku sa už nemenilo, a tak sa aj druhý vzájomný zápas v sezóne skončil výsledkom 1:3.

Trenčínu sme tak oplatili septembrovú domácu prehru a v "šesťbodovom" dueli berieme víťazstvo hore Váhom do Žiliny. Jesennú časť uzavrieme šlágrom o týždeň v nedeľu na domácom trávniku proti vedúcemu Slovanu.


HLASY PO ZÁPASE
Juraj Ančic, tréner AS Trenčín.
"Hlavne prvý polčas bola Žilina lepšia a nebezpečnejšia na lopte. V druhom dejstve nám fungovali veci do istého momentu, zdvihli sme sa, ale nezvládli sme štandardné situácie. Individuálne chyby nás zrážajú. Myslím si, že Žilina bola o niečo lepšia a zaslúžene zvíťazila."
Peter Černák, tréner MŠK Žilina
"Som veľmi rád, že sme dnes podali naozaj kvalitný výkon, ktorý bol odmenený pekným výsledkom. Spolu s celým realizačným tímom som na chalanov hrdý a chcem im poďakovať za to, že to zvládli aj napriek ťažkej situácii, v ktorej sme boli posledné dva týždne. Teší ma, že sme sa zomkli a ukázali na ihrisku, aký sme tím a ako tímovo vieme hrať futbal. Dnes sme boli silní predovšetkým na lopte, súperovi sme ju nedávali zadarmo a dobre sme vychádzali z vysokého pressingu Trenčína. Následne sme sa aj vďaka tomu dostávali do zaujímavých príležitostí. Po polčase sme chalanov upokojili, vedeli sme, že ak budeme takto pokračovať, tak ďalšie šance prídu. A hoci sme si pomohli gólmi zo štandardných situácií, nezáleží na tom, ako sme ich strelili. Potrebovali sme získať body, získali sme tri, a o to je to veselšie z pohľadu tabuľky. Aj na základe ťažkého žrebu na záver jesene je to pre nás veľmi dôležitá výhra a vzpruha pre celý klub."
Adrián Kaprálik, krídelník MŠK Žilina

"Proti Trenčínu sa mi vždy hrá dobre. Darí sa mi gólovo aj herne. Väčšinou sa hrá hore-dole, čo mi vyhovuje a mám potom viac priestoru na rýchle protiútoky a lopty za obranu. V prvom polčase som mal vďaka tomu dve tutovky, ktoré som nevyužil. No paradoxne v druhom dejstve som dvakrát skóroval hlavou zo štandardiek. Dnešný zápas som si naozaj užil, nakoľko už dlhšiu dobu som poriadne nenastúpil za "A"-tím. Trenčín sme sa po celý duel snažili nepúšťať do veľkých šancí, z toho potom pramenili naše protiútoky. V druhej polovici stretnutia sme už po góloch hrali takticky na víťazstvo. Určite nás dnes všetkých potešil aj výkon, no predovšetkým výsledok, keďže to bol šesťbodový súboj a my sme body po viacerých stratách už naozaj potrebovali. Táto výhra je pre nás výborná vzpruha pred šlágrom so Slovanom, proti ktorému vyžmýkame zo seba všetko a budeme chcieť uhrať aj dobrý výsledok."


TLAČOVÁ KONFERENCIA


Fortuna liga,
sobota 11. 12. 2021 od 15:00
Štadión na Sihoti
1:3(0:0)
AS Trenčín - MŠK Žilina
Góly: 74. Kadák - 48. a 61. Kaprálik, 76. Bichakhchyan
ŽK: 60. Stojsavljević, 65. Hollý, 87. Kozlovský (všetci Trenčín)
Rozhodca: Sedlák - Ferenc, Roszbeck
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 47% - 53%

Strely/na bránu: 12:14 / 3:9

Priame kopy: 13:6

Rohy: 6:4

Ofsajdy: 3:1

Fauly: 7:9

ZOSTAVY
AS Trenčín
Kukučka – Slávik (86. Kozlovský), Jovičić, Stojsavljević, Pirinen – Kadák (C), Lavrinčík, Hollý (80. Ghali) – Gaži (69. Ibrahim), Jendrišek (69. Tučný), Azango (80. Letenay)

MŠK Žilina
Belko - Rusnák, Kopas (C), Nemčík, Sluka (88. Anang) - Gono (70. Myslovič), Fazlagić, Bichakhchyan - Jánošík, Iľko (90. Jambor), Kaprálik
SÚVISIACE ČLÁNKY
13.12.2021“Bolo z nás cítiť energiu, ktorá pomôže aj do zápasu so Slovanom,” hovorí dočasný kapitán Adam Kopas
10.12.2021Preview | Podcast 1908 FM: Od práce v bani až po lavičku MŠK s Petrom Černákom
10.12.2021Súboj proti Trenčínu v znamení šesťbodového zápasu

Facebook