Súboj proti Trenčínu v znamení šesťbodového zápasu
Tentokrát v klasickom sobotnom termíne pokračuje pre futbalistov MŠK Žilina boj o dôležité fortunaligové body. V poslednom zápase tohto kalendárneho roka na ihriskách súperov cestujeme v 18. kole do Trenčína na tzv. "šesťbodový duel". Pred ním sme sa porozprávali s hlavným trénerom Petrom Černákom, ktorý už bude viesť svoj tím z lavičky.

Sobotný duel s výkopom o 15:00 hod. povedie na Považí ako hlavný arbiter Dušan Sedlák.


novinky u súpera

Trenčín počas predošlého týždňa nečakane prišiel o trénera Petra Hlinku, ktorý na vlastnú žiadosť skončil pod hradom Matúša Čáka. Mužstvo tak dočasne prebral asistent Juraj Ančic, pre ktorého to ale nebude v lige premiéra, nakoľko už AS viedol v minulosti ako dočasný tréner. V sobotu pôjde v Trenčíne o veľmi dôležitý duel aj z hľadiska tabuľky a prvej šestky, nakoľko sa oba tímy potrebujú po troch zápasoch bez výhry odpichnúť vyššie a najmä k výhram. My sme zaznamenali aspoň dve remízy, Trenčín nestačil na Dunajskú Stredu, Ružomberok a naposledy v prestrelke podľahol aj Seredi po výsledku 2:4. 

Vzájomné súboje na umelých trávnikoch vždy sľubujú zamotané a ofenzívne futbalové divadlo. Všetci žltozelení veria v to, že stratené body zo septembrového vzájomného zápasu spod Dubňa si vezmeme v sobotu naspäť.


Historická bilancia: ŽILINA – TRENČÍN 67  34 10 23  133:99 


pobiť sa o víťazstvo

Tím Šošonov sa musel dva zápasy zaobísť bez svojho šéfa lavičky. Karanténa sa už hlavnému trénerovi Petrovi Černákovi skončila, čo môže byť pre mužstvo tým správnym impulzom.

"Áno, som rád, že sa mi karanténa skončila a vrátil som sa späť na trávnik do tréningového procesu. Bolo to naozaj náročné obdobie, pretože Ivan Belák to musel zvládať sám za asistencie trénerov z B-tímu, za čo som im vďačný. Verím, že to už teraz potiahneme všetci spolu," spomenul zložitejšiu situáciu v realizačnom tíme kormidelník MŠK.

Ako sme sa v novembri konečne odrazili k lepším výsledkom, teraz sa nám lepí "smola na päty". "Posledné zápasy boli smolné. S Mikulášom úplne zbytočne stratené body, v Senici sme museli dvakrát doťahovať, proti Trnave gól v závere. Je teda škoda týchto stretnutí, kde sme nezískali dostatočný počet bodov. Nič to však nemení na tom, že sa pobijeme o prvú šestku do konca."

O forme z leta sme sa bavili aj pri kríze pred mesiacom. Tentoraz sa striedajú lepšie momenty s horšími... "Nehráme s takou ľahkosťou ako v úvode sezóne. Verím však, že sa tam vieme rýchlo vrátiť. Niektoré veci nevychádzajú, ako by sme chceli, do toho prídu lacné góly. Toto nás limituje a brzdí v tom, aby sme boli výsledkovo úspešnejší." 

A práve produktivita je kľúčová. Hoci v každom stretnutí máme lepšie držanie lopty i viac streleckých pokusov, góly neprichádzajú. "Jednoznačne musíme vylepšiť gólovú produktivitu. Pravda, je pre nás náročnejšie skórovať. Takže pred oboma bránami musíme pridať a zlepšiť sa. Chce to len vzájomnú podporu každého z nás. Každý si musí veriť a byť presvedčený o tom, že vieme naskočiť na víťaznú vlnu. Sú to tí istí chalani s tými istými schopnosťami. Len sa oklepať a dať hlavy hore. Nezabudli sme to."

Priamo úmerná tomu je zdravotná stránka hráčov. "Je to ťažšie obdobie, ktoré ešte trvá. Niektorí hráči sú ešte v karanténe, niektorí sa po zraneniach vracajú. Verím, že do Trenčína poskladáme silný tím a pobijeme sa o šťastie na ihrisku. Základná časť sa kráti, preto sa treba pozerať už aj na tabuľku. Situáciu sme si skomplikovali, ale zomknutím, stmelením kolektívu sa vieme dostať do prvej šestky."

Aké sú súboje s AS, proti ktorému v sobotu zohráme 68. vzájomný duel? "Zápasy hore-dole s množstvom šancí i gólov. Pri týchto ofenzívne ladených dueloch sa výsledok zväčša prikloní na stranu toho, kto sa o víťazstvo viac pobije. Prvý vzájomný duel nám nevyšiel, ale stále sme schopní oplatiť Trenčínu túto prehru," dodáva rodák z Handlovej, ktorý bude aj najnovším hosťom v Podcaste 1908 FM.


rozhodcovia

Sobotný súboj 18. kola, ktorý má v Trenčíne výkop o 15:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Dušan Sedlák. Na čiarach mu asistujú František Ferenc a Mário Roszbeck.


priamy prenos

Stretnutie proti Trenčínu budete môcť sledovať naživo na internetovej platforme VOYO.


Facebook