Súpera zo Senice sme zlomili až po zmene strán tromi gólmi
Fortuna liga,
nedeľa 22. 8. 2021 od 18:00
Štadión MŠK Žilina
3:0(0:0)
MŠK Žilina - FK Senica
Góly: 55. Sluka, 85. Ďuriš, 90. Kiwior
ŽK: 77. Kaprálik, 90.+ Myslovič - 6. Šumbera, 59. Halabrín, 75. Pavlík
Diváci: 726
Rozhodca: Kráľovič - Straka, Štofík
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 74% - 26%

Strely/na bránu: 25:6 / 9:6

Priame kopy: 15:7

Rohy: 11:3

Ofsajdy: 2:2

Fauly: 8:15

ZOSTAVY
MŠK Žilina
Belko - Anang, Minárik (C), Kiwior, Sluka - Gono (69. Myslovič), Fazlagić, Slebodník - Rusnák (69. Kaprálik), Jibril (87. Jambor), Goljan (61. Ďuriš)

FK Senica
Ravas – Svoboda (67. F. Buchel), Gáč, Pavlík (C), Šimčák – Goslin (78. J. Buchel), Egert (57. Halabrín) – Twardek (67. Kučera), Šumbera, Duda (57. Niarchos) – Mashike Sukisa
Zápasové menu
Odčiniť predošlé výsledky a predovšetkým sa vrátiť na víťaznú vlnu. To bol jasný cieľ pred výkopom 5. kola, v ktorom futbalisti MŠK Žilina hostili súpera zo Senice. Dlho sme museli prekonávať obranný val Záhorákov, ktorý sme zlomili až po zmene strán. Začala to exportná strela Sluku a zahanbiť sa nenechal ani Ďuriš, ktorý zvýšil náš náskok a v poslednej minúte ho poistil Kiwior.

Víťazstvo je tak najlepšou pozvánkou na štvrtok, kedy budeme potrebovať hlas každého jedného z vás.


ZOSTRIH ZÁPASU


Očakávaná väčšia rotácia v zostave Šošonov tentokrát nenastala, tréner Pavol Staňo urobil proti Senici iba tri zmeny oproti stretnutiu v Jablonci. Do brány sa postavil Ľubomír Belko, na kraj obrany Branislav Sluka a vpredu dostal prednosť pred Adriánom Kaprálikom ďalší odchovanec Adam Goljan.

Našu snahu odčiniť predošlý víkend i týždňové vystúpenie v Európe sme začali napĺňať hneď od úvodu, v 6. minúte po kombinačnej akcii zakončoval ešte nad Matúš Rusnák. Kolotoč sme roztočili aj o dve minúty, strela Enisa Fazlagića však mala rovnaké parametre ako tá "Ruskyho". Naopak, presne mierili hostia v 13. minúte, Twardek sa už už tešil, Ľubomír Belko reflexívnym zákrokom rukavicou vytlačil prízemný pokus mimo. Tento moment nás nevykoľajil, aktívny Rusnák napol sieť, ale kvôli teču súpera iba z vonkajšej strany. Rýchle výmeny lôpt, prenášanie lopty zo strany na stranu a najmä trpezlivé dobýjanie súperovej defenzívy charakterizovalo ďalšie minúty prvého polčasu. V 27. minúte sa nám podarilo dostať na dostrel, Fazlagić iba vyprášil rukavice Ravasa. Rovnako pochodil v 37. minúte Benson Anang, ktorý ušiel obrane po pravej strane, ale jeho pokus na prvú tyč Ravas vyrazil nohami. Bezgólový stav nezmenil ani priamy kop Fazlagića, ktorý zakrútil loptu tesne vedľa svätyne Senice. V nie príliš oslnivom polčase pre oko diváka sme tak ešte nedokázali zlomiť defenzívu súpera.

Druhý polčas bol plynulým pokračovaním toho prvého, ako prvý zamestnal senického gólmana Taofiq Jibril, skóre sa nemenilo. Séria rohových kopov žltozelených konečne priniesla vedúci gól staňovcov. Paradoxne však nepadol po centri a zo šestnástky. Obranný val súpera konečne prelomil Braňo Sluka, ktorý po odrazenej lopte nevymýšľal a exportnou strelou nás poslal do vedenia - 1:0. Pre nášho ľavého obrancu to bol premiérový gól v novej sezóne. Onedlho sme mohli viesť pokojnejším, dvojgólovým náskokom, Fazlagić loptu z druhej vlny nasmeroval iba do obrancu v modrom. Na nervy Šošonom zabrnkal brankár Ľubo Belko, ktorý sa predviedol kľučkami proti viacerým protihráčom, ktoré mu môžu závidieť aj chalani v poli. Šance v nasledujúcich momentoch utíchli, rozprúdiť to mohol až Jibril, ktorý ale v súboji jeden na jedného nevyzrel na kapitána hostí Pavlíka. Vedenie nenavýšil africký útočník ani o pár minút neskôr, keď hlavou iba jemne pohladil loptu smerujúcu vedľa. Gól sme si nezakričali ani po prízemnej strele Kaprálika, ktorá nesmerovala ani do brány a ani na kopačku zbiehajúceho Jibrila. Bozkávať ruky a v 85. minúte i nohy sme mohli nášmu gólmanovi Belkovi, ktorý po chybe v rozohrávke vychytal v tutovke Mashikeho. Nedáš-dostaneš opäť raz platilo. Hneď z protiútoku vymietol Ravasov roh brány Dávid Ďuriš - 2:0. V 90. minúte ešte poistil našu výhru Jakub Kiwior, ktorý si najlepšie vyskočil na center a upravil na konečných 3:0

Toto víťazstvo je pred štvrtkovým súbojom mimoriadne dôležité na psychiku hráčov. Proti Jabloncu budeme potrebovať na tribúne každého jedného z vás pri mimoriadne náročnej, no nie nemožnej úlohe.


HLASY PO ZÁPASE
Pavol Staňo, tréner MŠK Žilina
„Videli sme, že dnes sme dominovali v streleckých pokusoch, v držaní lopty. Od prvej minúty sme šli za víťazstvom, i keď súper mal nejaké šance, ktorými mohol dnešný duel zdramatizovať. Pri takej prevahe ako dnes, čo sa týka streleckých pokusov, je toto víťazstvo podľa mňa úplne zaslúžené. Aj konečný rozdiel odzrkadľuje celkový priebeh zápasu. V prvom polčase sme hrali do hlbokého bloku, ktorý je vždy ťažké dobýjať. Vedeli sme sa dostať aj tesne pred bránu, no chýbal možno malý detail na strelenie prvého gólu. Skúšali sme to rôznymi spôsobmi, mali sme šance, pološance či strely, no nechcelo to padnúť. O to viac sme sa koncentrovali na druhý polčas, verili sme, že to príde a potom to prinesie aj naše ďalšie góly. Presne to sa potom aj stalo. Chalani šli podľa mňa do zápasu dobre nastavení, no myslím si, že reakcia tribún mohla by trochu lepšia. Zápas mohol mať ešte väčšiu šťavu, ak by sa viac ozvali. Týmto ich chcem vyzvať, aby sa nebáli nás povzbudzovať, chalani to naozaj potrebujú a pomáha im to. Je úplne prirodzené, že nebudeme vyhrávať úplne všetko, o to viac teda potrebujeme ich podporu. Vo štvrtok nás čaká duel, ktorý všetci berú ako rozhodnutý. My sa chceme predovšetkým prezentovať dobrým výkonom a ukázať kus kvalitného futbalu. Veci, ktoré sa stali v Jablonci, úplne neodzrkadľovali priebeh celého zápasu. Pokiaľ je však lopta v hre, určite budeme bojovať o každú loptu, každý gól, každé víťazstvo... Jednoducho, chceme zabrať naplno. Verím, že príde veľa divákov, podporia nás a budú našim dvanástym hráčom."
Pavel Šustr, tréner FK Senica
„Súper nám ukázal, aký veľký je rozdiel v kvalite hry v ich podaní a našom. Hráči z toho boli prekvapení, ale na druhej strane je to pre nich impulz, aby ďalej pracovali a posúvali sa. Napriek všetkému sme sa dostali do šancí, žiaľ, nedokázali sme ich premeniť a tým výsledok zdramatizovať.“
Ľubomír Belko, brankár MŠK Žilina

"Pre nás to bol dnes zápas predovšetkým o hlave. Chceli sme napraviť predchádzajúce dve stretnutia, ktoré sa nám výsledkovo vôbec nevydarili. Rovnako sme si dali za cieľ zlomiť túto krátku negatívnu sériu, čo sa nám aj podarilo a zaslúžene sme vyhrali 3:0. Teší ma aj nula vzadu, ktorú sme ako tím udržali. Prvé čisté konto vo Fortuna lige je pre mňa príjemným bonusom. Seničania mali zopár sľubných šancí, pri tej v prvom polčase som rukou zasiahol skôr reflexívne. Podobne tomu bolo aj za stavu 1:0, keď šiel hosťujúci útočník sám na bránu a reflexívne som zakročil pre zmenu nohou. Vzápätí sme strelili gól na 2:0 a definitívne tak uzavreli duel. Musím povedať, že si verím, na tréningu občas spravím na spoluhráčov kľučku, našťastie, vyšlo mi to aj dnes počas zápasu. Dúfam, že nám dnešná výhra pomôže aj smerom k štvrtkovej odvete a zvládneme potešiť všetkých žilinských fanúšikov."


TLAČOVÁ KONFERENCIA


Fortuna liga,
nedeľa 22. 8. 2021 od 18:00
Štadión MŠK Žilina
3:0(0:0)
MŠK Žilina - FK Senica
Góly: 55. Sluka, 85. Ďuriš, 90. Kiwior
ŽK: 77. Kaprálik, 90.+ Myslovič - 6. Šumbera, 59. Halabrín, 75. Pavlík
Diváci: 726
Rozhodca: Kráľovič - Straka, Štofík
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 74% - 26%

Strely/na bránu: 25:6 / 9:6

Priame kopy: 15:7

Rohy: 11:3

Ofsajdy: 2:2

Fauly: 8:15

ZOSTAVY
MŠK Žilina
Belko - Anang, Minárik (C), Kiwior, Sluka - Gono (69. Myslovič), Fazlagić, Slebodník - Rusnák (69. Kaprálik), Jibril (87. Jambor), Goljan (61. Ďuriš)

FK Senica
Ravas – Svoboda (67. F. Buchel), Gáč, Pavlík (C), Šimčák – Goslin (78. J. Buchel), Egert (57. Halabrín) – Twardek (67. Kučera), Šumbera, Duda (57. Niarchos) – Mashike Sukisa
SÚVISIACE ČLÁNKY
23.08.2021Branislav Sluka: "Výhra dodala síl, hlavami už na štvrtkovej odvete."
21.08.2021Pred Senicou: Postaviť sa posledným výsledkom a bojovať ako predtým

Facebook