Pred Senicou: Postaviť sa posledným výsledkom a bojovať ako predtým
Zabudnúť na predošlé dva zápasy a opäť sa vrátiť na víťaznú vlnu. Šťastiu pôjdeme v nedeľu jednoznačne naproti poctivým výkonom, ktorý chceme predviesť v rámci 5. kola pod Dubňom proti Senici. Futbalisti MŠK Žilina chcú aj napriek rotáciám v zostave proti Záhorákom uspieť a čo najlepšie sa naladiť na štvrtkový duel proti Jabloncu.

Nedeľnú dohrávku 5. kola s výkopom o 18:00 hod. povedie ako hlavný arbiter Peter Kráľovič.


novinky u súpera

Náš nedeľný súper napriek rôznym nefutbalovým veciam, ktoré musel riešiť pred začiatkom aktuálnej sezóny, odštartoval ročník veľmi slušne a v jeho úvode zatiaľ patrí medzi pozitívne prekvapenia. Potvrdzuje to remíza proti Ružomberku, Zlatým Moravciam a bod brali aj proti Dunajskej Strede. K tomu pridali cennú výhru 2:1 nad Trnavou. Počas týždňa oznámili na Záhorí príchod nových investorov do klubu, čo môže znamenať pre FK ďalšiu vzpruhu.

Káder sa už tradične obmenil, zmeny sa dotkli aj trénerskej stoličky. Zasadol na ňu Čech Pavel Šustr, ktorý predtým pôsobil v druholigovom Prostějove.

Viac z tábora Záhorákov sa dozviete v predzápasovom Bulletine MŠK.


PODPOR ŠOŠONOV PROTI SENICI Z TRIBÚNY


postaviť sa tomu a bojovať ako predtým

Dva nevydarené výsledky na nás vrhli to nie najlepšie svetlo. Šošoni sa ale do tréningových povinností zahryzli ešte silnejšie a vedia, že minulosť už nezmenia. Naopak, budúcnosť môže zverenci trénera Pavla Staňa ovplyvniť, a tak sa k tomu aj stavajú.

"Riešiť to teraz zdĺhavejšie a rýpať sa v niečom, čo sa úplne nevydarilo, nemá zmysel. Samozrejme, je úplne normálne, že keď športovec prehrá, tak je smutný. No práve v tom spočíva jeho sila. Musí sa tomu vedieť postaviť a bojovať ďalej ako predtým. Vieme, že máme kvalitu a teraz ju treba ukázať doma v nedeľnom zápase," hovorí kormidelník MŠK, ktorý odmieta slová o nejakom kŕči či nebodaj kríze...

„Vôbec si nemyslím, že by sme mali krízu alebo niečo také. Opakujem, je to šport a šport prináša aj takéto momenty, no niekedy sa to poctivou robotou na tréningu vyrieši aj samo. Určite však tomu môžeme pomôcť, aj sa o to budeme snažiť. Vieme ale, že niekedy na to vplýva aj element športového šťastia či futbalovej kvality súpera. Všetko sme si zanalyzovali a určite nie sme v žiadnej kríze. Naopak, sme pripravení pracovať a bojovať. To nás podľa mňa bude zdobiť aj naďalej.“

Senica zatiaľ patrí k pozitívnym prekvapeniam ročníka. „Svojím spôsobom je to trochu prekvapenie, no na druhej strane, výsledky majú dobré, takže musia mať aj kvalitu. Čaká nás nepríjemný súper a my musíme ukázať, že Senicu dokážeme zdolať aj napriek pozitívnej vlne, na ktorej sa teraz vezú. Verím a viem, že reakcia našich chalanov bude dobrá a do tohto zápasu dáme všetko.“

Šošoni sa proti Senici budú musieť zaobísť okrem zranených hráčov aj bez Vahana Bichakhchyana, ktorý, bohužiaľ, nebude stáť za červenú kartu iba počas tejto nedele. Po treste od disciplinárnej komisie si od ligového futbalu bude musieť oddýchnuť minimálne na tri týždne.


bulletin pred zápasom

Aj pred 5. kolom vám spríjemníme čakanie na výkop s Bulletinom MŠK, ktorý si namiesto tlačenej verzie môžete prečítať vo svojom mobile na tribúne či v pohodlí domova. Tentoraz sa v ňom dozviete o:

  • trénerových myšlienkach z posledných zápasov i jeho hráčskych skúsenostiach z podobných situácií.
  • pohľade nášho najlepšieho strelca Timoteja Jambora na súpera.
  • Predstavenie súpera nesmie chýbať rovnako.
  • Vstupenky na Jablonec sa predávajú a my ťa vo štvrtok potrebujeme na tribúne.

rozhodcovia

Nedeľnú dohrávku 5. kola, ktorá má na Štadióne MŠK výkop o 18:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Peter Kráľovič. Na čiarach mu asistujú Tomáš Straka a Dušan Štofík.


PRAVIDLÁ pri vstupe: čím sa musím preukázať?

Futbalový klub MŠK Žilina umožní podľa nariadení kompetentných orgánov vstup na zápas fanúšikom, ktorí splnia všetky aktuálne nariadenia Úradu verejného zdravotníctva SR. Pre fanúšikov bude vyhradená iba západná tribúna.

Zápas bude v režime OTP (osoba plne očkovaná, testovaná alebo prekonala COVID-19)

Podľa aktuálnych pravidiel môže byť zaplnená 75% kapacita štadióna, a tak to ostane aj v čase odvetného výkopu. Na Štadión MŠK tak môže prísť podporiť Šošonov viac ako 8000 fanúšikov. Bufety už budú otvorené.

V dobe začiatku hromadného podujatia bude musieť fanúšik (podľa najnovších opatrení, ktoré platia od pondelka 16. augusta):

  • disponovať negatívnym výsledkom testu na ochorenie Covid-19:
    • nie starším ako 72 hodín v prípade RT-PCR alebo LAMP testu,
    • nie starším ako 48 hodín v prípade ATG testu,
  • alebo potvrdením o očkovaní proti ochoreniu Covid-19:
    • najmenej 21 dní po aplikácii prvej dávky očkovania s jednodávkovou schémou,
    • najmenej 14 dní po aplikácii druhej dávky očkovania s dvojdávkovou schémou,
    • najmenej 14 dní po aplikácii prvej dávky očkovania, ak bola prvá dávka očkovania podaná do 180 dní od prekonania COVID-19,
  • Akceptované je aj oficiálne potvrdenie o prekonaní ochorenia Covid-19 nie staršie ako 180 dní.
  • Výnimka platí pre deti do 12 rokov.

priamy prenos

Stretnutie proti Seredi budete môcť sledovať naživo iba na portáli voyo.sk.


Facebook