”B”: So sezónou sme sa proti Šamorínu rozlúčili zmierlivou remízou 1:1
II. liga,
piatok 20. 5. 2022 od 17:00
Štadión MŠK Žilina
1:1(0:1)
MŠK Žilina - FC ŠTK 1914 Šamorín
Góly: 81. Chyla - 25. Nagy (pok. kop)
ŽK: 24. Belaník, 24. Aremeyaw - 17. Nagy, 24. Vera, 38. Leginus, 68. Baez
Diváci: 141
Rozhodca: Kolofík - Roszbeck, Bobko
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 59% - 41%

Strely (na bránu): 11:11 (3:4)

Priame kopy: 9:14

Rohy: 6:6

Ofsajdy: 3:3

Fauly: 16:21

ZOSTAVY
MŠK Žilina
Belaník - Tandara, Krkoška, Aremeyaw (46. Owusu), Capko - Chyla, Oravec (64. Vaľovčin), Šnajder (72. Mynář) - Trabalík, Jambor, Jánošík (C)

FC ŠTK 1914 Šamorín
Trnovský - Vera, Marič-Bjekič (C), Bahi, Yarosh - Baez (74. Dobranskyi), Nagy - Leginus (61. Ferleťák), Szolgai (89. Čunta), Appiah (61. Csóka) - Vrábel (89. Stašík)
Zápasové menu
Posledné kolo II. ligy prinieslo pod Dubeň zaujímavý súboj so súperom zo Šamorína. Ten bol v prvom dejstve aktívnejší, čo okrem dvoch tyčiek využili hostia aj na vedúci presný zásah zo spornej penalty. Pár minút po zmene strán dostali rovnakú príležitosť z pokutového kopu aj Šošoni, no Jánošík trestuhodne minul. Naďalej pribúdali šance hostí, ale tí po ich nepremenení pykali v 81. minúte, keď na konečných 1:1 vyrovnal premiérovým gólom v súťaži Vincent Chyla. Aktuálny ročník sme tak uzavreli remízou, ktorá pre nás znamená konečne 9. miesto.

ZOSTRIH ZÁPASU


Veľké problémy so zápasovou súpiskou dokázal tréner Šošonov Vladimír Veselý vyriešiť najmä pomocou mladíkov zo žltozelenej 19-tky. Zaujímavo sme vyriešili situáciu so stopérmi, kde sa opäť objavil Ján Krkoška, vracajúci sa po dlhej pauze od futbalu, a po jeho boku zase Abasa Aremeyaw, ktorý hral kvôli zraneniu súťažný zápas ešte naposledy v marci. Kapitánsku pásku si po týždni opäť navliekol skúsený Lukáš Jánošík.

V prvej väčšej šanci zápasu sa ocitol v 8. minúte hosťujúci Aldo Baez, ktorého lopta našla voľného na rohu päťky, ale zakončenie argentínskeho stredopoliara bolo veľmi nevýrazné. Ešte väčšiu tutovku mal na kopačke v 15. minúte Vrábel, ktorý sa zmocnil lopty, zrýchlil a jeho snahu napokon zastavila až žrď bránky Samuela Belaníka. Obrovské šťastie sme mali aj o päť minút, stopercentnú príležitosť spálil sám pred Belaníkom znovu Vrábel, loptu napálil v tutovke z päťky iba do brvna. Šťastena nás opustila v 24. minúte, keď po skrumáži a strkanici vo vápne najprv schytal úder od Appiaha pri rozohrávke brankár Belaník, no následne mu ho vrátil, za čo nás hlavný rozhodca potrestal okrem žltých kariet aj prekvapujúcim pokutovým kopom v náš neprospech. Ten s prehľadom premenil kapitán Péter Nagy, a tak sme prehrávali. Po občerstvovacej prestávke sme sa konečne ukázali v útoku aj my a okamžite z toho bola veľká šanca. Dominik Šnajder sa však márne naťahoval za ideálnym prízemným centrom Jánošíka. Keď sme sa nepresadili ani po jemne tečovanom krížnom zakončení Jánošíka, znamenalo to polčasový stav 0:1 v náš neprospech.

Zmena strán nám viditeľne prospela. Prezentoval to Vladimír Trabalík, ktorý hľadal pred bránou Tima Jambora, no ten sa opäť iba márne načahoval za loptou. Na druhej strane zase hrozil krížnym pokusom Szolgai. V 53. minúte paradoxne jediný doterajší strelec Nagy fauloval v pokutovom území Jambora a možnosť zahrávať penaltu sme dostali aj my. Loptu si na biely bod postavil Jánošík, no bohužiaľ, netrafil ani priestor troch žrdí. Kapitán trafil iba tyč za bránou držiacu siete. Uplynuli dve tretiny hracieho času a za prekonaným gólmanom nás tentokrát zachránil obranným zákrokom striedajúci Richmond Owusu. Aj v ďalších minútach boli nebezpečnejší Šamorínčania, šance Vrábela, Nagya a Mariča-Bjekiča z brejkových situácií ale zostali nevyužité. Posledný menovaný, navyše, tretíkrát v dueli opečiatkoval žrď. My sme sa nepresadili po odrazenej štandardke a zblokovanom zakončení Jambora. Osmelili sme sa až v poslednej desaťminútovke, nádejné centre sme síce nevyužili, no napokon sme dočkali vyrovnania. Prenesenú loptu si v 81. minúte ideálne prebral Trabalík, našiel v nebezpečnom území Vincenta Chylu, ktorý zviedol súboj s obrancom a na dvakrát si pripísal svoj vôbec prvý presný zásah v II. lige - 1:1. Záverečné minúty už nič dramatické pod Dubňom nepriniesli. So sezónou sa lúčime po nerozhodnom výsledku 1:1.

Konečná remíza proti Šamorínu v záverečnom kole pre Šošonov nezmenila v druholigovej tabuľke nič podstatné, a tak žltozelení ukončia aktuálny ročník na 9. mieste. Po letnej prestávke by mal nový ročník odštartovať približne v polovici júla.


HLASY PO ZÁPASE
Martin Kuciak, asistent trénera MŠK Žilina
„V úvode sme dnes boli veľmi zakríknutí. Vyzeralo to, ako keby sme sa bálo zopakovať minulotýždňový výkon z Košíc. Súper sa dostal do viacerých gólových šancí, ktoré sme úspešne prečkali, no paradoxne kvôli našej nedisciplinovanosti sa dostali hostia do vedenia z penalty. V závere úvodného dejstva sme začali presadzovať do nebezpečných priestorov aj my, v čom sme pokračovali aj po zmene strán. Škoda, že sme v druhom polčase nevyrovnali skôr z pokutového kopu. Boli sme dominantní na lopte, Šamorín už hrozil iba z kontier, ale opäť sme sa trápili v predfinálnej a finálnej fáze. Tam sme mali problém počas celej sezóny a často sme na to doplácali. Napokon sme dnes vybojovali aspoň remízový výsledok. Záver sezóny sme si ale určite predstavovali trochu inak. Stanovili sme si cieľ – dostať sa cez 42 bodov, čo sa nám nepodarilo. Musím však pochváliť všetkých hráčov za celú sezónu, pretože množstvo mladých hráčov nazbieralo cenné skúsenosti v profesionálnej druhej lige. Svedčia o tom aj dnešné výkony chalanov z 19-tky. Napríklad Vincent Chyla sa prepracoval na lídra v doraste, dostal šancu na celý duel a odmenou mu bol gólový zásah. Verím tomu, že o rok budeme zase o level lepší a zápasy ako dnes zvládneme dotiahnuť k trom bodom.“
Vincent Chyla, stredopoliar MŠK Žilina
"Dnes to bol z môjho pohľadu veľmi ťažký duel. V prvom polčase sme málo držali loptu, a preto sme si ani nevypracovali veľa príležitostí. Škoda aj zbytočnej a diskutabilnej penalty, ktorú rozhodca proti nám zapískal. Do druhého dejstva sme nastúpili trochu lepšie, ale nepodarilo sa nám to podporiť gólom, keďže sme nepremenili ani pokutový kop. Som ale veľmi rád, že v závere sa mi podarilo streliť vyrovnávajúci a zároveň môj prvý gól v II. lige. Snažil som sa odskočiť od obrancu a potom to už len nejako prestreliť do brány. Do konečného hvizdu som veril, že sa nám podarí skóre otočiť, no napokon je z toho aspoň bod. Myslím si, že zaslúžená remíza, s ktorou sme vzhľadom na dnešnú mladú zostavu spokojní. Druhá liga je oveľa rýchlejšia a súbojovejšia ako tá dorastenecká, no takéto skúsenosti sú pre nás na nezaplatenie."
II. liga,
piatok 20. 5. 2022 od 17:00
Štadión MŠK Žilina
1:1(0:1)
MŠK Žilina - FC ŠTK 1914 Šamorín
Góly: 81. Chyla - 25. Nagy (pok. kop)
ŽK: 24. Belaník, 24. Aremeyaw - 17. Nagy, 24. Vera, 38. Leginus, 68. Baez
Diváci: 141
Rozhodca: Kolofík - Roszbeck, Bobko
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 59% - 41%

Strely (na bránu): 11:11 (3:4)

Priame kopy: 9:14

Rohy: 6:6

Ofsajdy: 3:3

Fauly: 16:21

ZOSTAVY
MŠK Žilina
Belaník - Tandara, Krkoška, Aremeyaw (46. Owusu), Capko - Chyla, Oravec (64. Vaľovčin), Šnajder (72. Mynář) - Trabalík, Jambor, Jánošík (C)

FC ŠTK 1914 Šamorín
Trnovský - Vera, Marič-Bjekič (C), Bahi, Yarosh - Baez (74. Dobranskyi), Nagy - Leginus (61. Ferleťák), Szolgai (89. Čunta), Appiah (61. Csóka) - Vrábel (89. Stašík)
SÚVISIACE ČLÁNKY
19.05.2022"B" | So sezónou sa už v piatok rezerva rozlúči na domácej tráve proti Šamorínu

Facebook