”B” | So sezónou sa už v piatok rezerva rozlúči na domácej tráve proti Šamorínu
Posledné 30. kolo má na programe aj II. najvyššia slovenská súťaž. Rezerva Šošonov v rámci neho privíta na domácom štadióne súpera z južnej časti Slovenska - FC ŠTK 1914 Šamorín. Všetci veríme, že chalani v záverečnom stretnutí sezóny potešia oko diváka, ukážu podobné výkony ako v predchádzajúcich dueloch a so sezónou sa spolu rozlúčime víťazne.

Piatkový súboj so začiatkom o 17-tej rozhoduje pod Dubňom hlavný arbiter Tomáš Kolofík.


o súperovi

FC ŠTK 1914 Šamorín

Rok založenia: 1914

Klubové farby: modrá a biela

Štadión: Pomlé Stadium (kapacita 1 950 divákov)

Umiestnenie v II. lige:

  • minulá sezóna: 6. miesto
  • aktuálna sezóna: 7. miesto – 43 bodov (po 29. kolách)

Vzájomné zápasy:

  • minulá sezóna: 5:0 (doma) a 1:1 (vonku)
  • aktuálna sezóna: 0:3 (vonku)

Pohyby v kádri:

  • príchody: Vladyslav Khomutov (voľný hráč | Kalju Talinn/Estónsko) a Mykola Yarosh (voľný hráč | Dynamo Kyjev/Ukrajina)
  • odchody: Ferenc Bögi (DAC Dunajská Streda | návrat z hosťovania), Denis Jančo (voľný hráč | FK Humenné) a Vladimír Fujak (voľný hráč | OFC Russel Gabčíkovo)

motivácia je vždy, najmä u mladých hráčov

Pred posledným duelom sme už s trénerom Vladimírom Veselým aj čiastočne zhodnotil celú sezónu. Smerom k jej záveru sme v porovnaní napríklad s úvodom jari postrácali veľa bodov. Bolo to spôsobené silou protivníkov alebo aj našou menšou skúsenosťou?

"Samozrejme, bolo to spôsobené aj ich silou, keďže sme hrali proti súperom z vrchnej päťky tabuľky. Družstvá tu už majú dostatočnú kvalitu a skúsenosti. Na druhej strane, čiastočne to bolo spôsobené aj našim omladeným kádrom, ktorý dostal v týchto stretnutiach príležitosť. Pre niektorých chalanov to boli prvé zápasy v seniorskom futbale. Takto si testujeme ich odolnosť a to, ako sa s tým popasujú. V prvom rade ale išlo naozaj o tú kvalitu protivníkov."

Naopak, Šamorínu sa podarilo v posledných stretnutiach získať dosť bodov. Čo to spôsobilo? Čo ste si všimli na ich hre?

"Hráči Šamorína majú svoju kvalitu, sú dobre zohratí, často nemenia zostavu a hrajú uvoľnene. Najmä v tomto vidím dôvody ich úspešného ťaženia v posledných dueloch."

Na trávniku Šamorína sme prehrali 0:3, kde sme trpeli po ich rýchlych krídelných akciách. Podobnú zbraň by sme tentokrát využiť na našom trávniku my. Alebo kadiaľ by pre nás mohla viesť cesta?

"Osobne očakávam otvorený súboj, pretože aj Šamorín chce hrať futbal. Pre nich je rovnako typický rýchly futbal a majú na to aj vhodné typy dynamických hráčov najmä v ofenzíve. My však chceme zlomiť sériu prehier a ukončiť sezónu víťazne. Urobíme teda všetko pre to, aby sa nám to aj podarilo."

So Šamorínom sme sa celú sezónu pohybovali spoločne v polovici tabuľky. Napokon po dobrom závere skončí pred nami. Máme ale ešte aspoň motiváciu dostať sa na 8. miesto pred Petržalku?

"Motiváciou je pre nás hrať druhú ligu a každý duel vyhrať. Môže k tomu prispieť aj možnosť posunu v tabuľke, ale pre niektorých chalanov by malo byť motiváciou už iba to, že môžu hrať v druhej lige. Len takto môžu získavať cenné skúsenosti."

Čaká nás náročný víkend, keď okrem duelu "B"- tímu cestuje “Áčko” v sobotu na Slovan a 19-tka v nedeľu na ťažký súboj do Michaloviec. Navyše, hneď v utorok sa prvý tím prestaví v baráži o Európu. Bude preto náročné poskladať zostavu na piatok alebo už v tom máte viac-menej jasno?

"K tomu, navyše, pribudli aj nejaké zranenia a šrámy v prvom tíme, ale aj u nás. Bude to teda naozaj komplikované vyskladať družstvá na piatok aj nedeľu. Niektorí chalani preto budú musieť ísť na obe stretnutia. Ešte stále to ale nemáme úplne doriešené. Aktuálna situácia so skladaním kádra je určite najzložitejšia z celej sezóny. Veríme však, že všetko zvládneme."

Ku širšiemu hodnoteniu sezóny sa ešte dostaneme, ale v skratke, keby ste mali zhodnotiť tento ročník?

"Určite by sme našli viacero pozitív. V žiadnom zápase sme herne vyslovene neprepadli, príležitosť dostávali chalani z akadémie, ktorí nesklamali a odohrali celkom veľa duelov. Toto je cesta, ako ich pripraviť na mužský futbal a na to, čo ich čaká po skončení dorasteneckého veku. Za pozitívum určite považujem aj to, že sme zachránili druholigovú príslušnosť oveľa skôr ako v minulej sezóne."


priamy prenos

Prenos zo stretnutia prinesie naživo internetová televízia Niké TV.


rozhodcovia

Záverečné kolo II. ligy s výkopom v piatok o 17:00 hod. povedie ako hlavný rozhodca Tomáš Kolofík. Na čiarach mu budú asistovať Mário Roszbeck a Dávid Bobko.


Facebook