”B”: Bojovný duel v Námestove s bezgólovou remízou
II. liga,
piatok 18. 3. 2022 od 15:00
Štadión MŠK Námestovo
0:0
MŠK Námestovo - MŠK Žilina
ŽK: 35. Svetlošák, 67. Habiňák, 72. Farský - 52. S. Javorček
Diváci: 100
Rozhodca: Choreň - Špivák, Lauer
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 31% - 69%

Strely/na bránu: 11:15 / 3:3

Priame kopy: 14:13

Rohy: 2:7

Ofsajdy: 1:1

Fauly: 23:17

ZOSTAVY
MŠK Námestovo
Novák - Mydlár, Terentiev, Jaššo, Habiňák (C) - Biricz (86. Mäsiar), Brodziansky - Svetlošák (59. Barutík), Farský, Snovák (73. Kubica) - Chorvát (86. Andrzej)

MŠK Žilina
Teplan - Tandara, Mynář, Capko (C), Bari - Stojchevski (84. Gomola), Šnajder, S. Javorček (63. Talakov) - Trabalík, Jambor (77. Vaľovčin), L. Sauer
Zápasové menu
V 21. kole II. najvyššej ligy sme cestovali na pôdu posledného celku súťaže - do Námestova. Duel priniesol bojovný futbal, no náznaky príležitostí na oboch stranách napokon nepriniesli želaný efekt ani v jednom z polčasov. Šošoni doň nepretavili ani záverečný mohutný nápor, v ktorom zlyhali vo viacerých sľubných koncovkách. Z Oravy si tak vezieme iba bod po remíze 0:0.

zostrih zápasu


V netradičnom piatkovom hernom čase druhej ligy poslal hlavný tréner žltozelenej rezervy Vladimír Veselý do boja mierne pozmenenú jedenástku v porovnaní s Dubnicou. Nezmenenú obrannú štvoricu doplnila dvojica stredopoliarov z 19-tky Dominik Šnajder a Samuel Javorček s útočníkmi Timom Jamborom a premiérovo v základe aj s Leom Sauerom.

Na Orave sme nezačali tak, ako sme si želali. Už v druhej minúte po aktivite, rohu domácich a zakončení Jašša zvonila ako výstraha našťastie iba tyč Teplanovej brány. Nám sa nepodarilo odpovedať hneď vzápätí po štandardke z kraja šestnástky, lopta putovala nad. Zaujímavé zakončenie sme vymysleli v 13. minúte po rohu Javorčeka, ktorý šikovne predĺžil Jambor, no zakončujúci Trabalík bol zblokovaný. Najväčšiu šancu prvého dejstva, ak nerátame tyčku z úvodu, však mali v 24. minúte znova domáci, náš ex-hráč Samuel Farský rozohral priamy kop nakrátko a zakončujúci Biricz loptou obtrel vonkajšiu stranu žrde. Okamžite sme sa vydali dopredu, ale po odrazenej lopte pálil z voleja iba nad Javorček. Z diaľky po tretine hracieho času vypálil opäť Biricz a Teplana takmer zaskočil, no gólman MŠK dokázal loptu skrotiť pred bránkovou čiarou. Šošonom zase nevyšla kombinácia hráčov z 19-tky, centrujúci Sauer našiel Šnajdera, ten ale pálil nedôrazne. Napriek zvýšenej aktivite hráčov v žltozelenom v závere polčasu sme sa do ničoho významného nedostali, a tak sme šli do šatne za bezgólového stavu.

Naopak, do druhého dejstva opäť vstúpili lepšie hráči v čiernom, no mohli sme to byť my, kto sa ujme vedenia v 51. minúte. Andrej Stojchevski vyslal dopredu Sauera, ten peknými technickými kúskami posunul loptu cez Šnajdera až na Javorčeka, ale ten v dobrej pozícii trestuhodne minul. Z veľkej diaľky nás po chvíli neprekvapil Terentiev. Ani ďalšia strela ideálne nesadla Javorčekovi, pre ktorého to bol posledný dotyk s loptou v zápase, keď ho na hracej ploche nahradil Martin Talakov. Gólovo nezapršalo ani v 72. minúte, po ďalšom vysunutí v podaní Stojchevskeho nezakončil presne svoj únik Šnajder. Domáci hrozili najmä zo štandardných situácií, nebezpečenstvo z nich nevyťažili. Našu najväčšiu tutovku v zápase zahodil v 77. minúte hlavou Trabalík, keď ho na zadnej tyči našiel Kristián Bari. Lopta z hlavy práve rodáka z Oravy mierila, bohužiaľ, tesne mimo. Jambora na ihrisku vymenil Tomáš Vaľovčin a Šošoni s blížiacim sa záverom ešte zvýšili tlak. Znova sme to skúšali z diaľky, znova nepresne tentokrát z kopačke Stojchevskeho. A v 83. minúte sme takmer pykali, roh domácich spadol na hlavu Chorváta a len tak tak ju vytlačil Teplan. Vzápätí sme po dobrej práci Trabalíka už dvíhali ruky pri pokuse Šnajdera, no obetaví hostia hádzajúci sa mu do strely stihli sľubnú šancu zablokovať. V 90. minúte neprinieslo vytúžený víťazný gól ani zakončenie Vaľovčina z otočky. Zoči-voči brankárovi Novákovi zlyhal s uplynutím nadstaveného času aj Šnajder, a tak si z Námestova odnášame iba bod po bezgólovej remíze.

Vďaka remíze sme poskočili v poradí II. ligy na ôsme miesto pred Šamorín, ktorý má ešte sobotný duel v Skalici k dobru. Po dvoch dueloch na súperových ihriskách náš najbližšie čaká domáci duel s ďalším tímom z pásma zostupu - Partizanom Bardejov.


HLASY PO ZÁPASE
Martin Kuciak, asistent trénera MŠK Žilina B
"Dnes zápas o jednom góle. Žiaľ, nepodarilo sa nám ho streliť hlavne ku koncu, kedy sme kondične úplne dominovali a prevýšili domácich vo všetkých činnostiach. Chceli sme už v prvom polčase preniesť želaný efekt z predzápasovej prípravy na trávnik. No neboli sme takí aktívni, nevyužívali sme krídelné priestory na finálne prihrávky. Sůper hrozil zo štandardiek. Po zmene strán sme dominovali, hoci terén dnes nepredurčoval ku kvalitnej kombinačnej hre. Niečo sa nám napriek tomu podarilo, no gólové šance sme nedotiahli do gólu. Dalo sa to dnes premeniť minimálne jeden presný zásah... Možno väčší pokoj, rozvaha v zakončení. Dnes to ale bolo oproti Dubnici výkonnostne lepšie, no bez gólu sa vyhráva ťažko. Každopádne znova nastúpili mladíci, pre ktorých to bol poučný súboj."
Leo Sauer, krídelník MŠK Žilina B
"Dnes to bol bojovný zápas, ktorý bolel. Z pohľadu tabuľky to mala byť povinná výhra, no takéto duely sú niekedy najhoršie. Škoda, že sme to nedotiahli do víťazného konca, pretože sme mali viacero šancí. Súper bol však tiež nebezpečný. Keby sme ale predvádzali počas celého stretnutia futbal ako v posledných desiatich minútach, tak by z toho boli tri body. Chcenie nám nechýbalo, no v útoku nám skôr absentovalo lepšie riešenie situácií a niekedy aj šťastie. Som rád za premiéru v základe, bol to rozdiel oproti dorastu hlavne v spomínaných súbojoch. Verím, že doma to najbližšie prelomíme a znova zvíťazíme."
II. liga,
piatok 18. 3. 2022 od 15:00
Štadión MŠK Námestovo
0:0
MŠK Námestovo - MŠK Žilina
ŽK: 35. Svetlošák, 67. Habiňák, 72. Farský - 52. S. Javorček
Diváci: 100
Rozhodca: Choreň - Špivák, Lauer
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 31% - 69%

Strely/na bránu: 11:15 / 3:3

Priame kopy: 14:13

Rohy: 2:7

Ofsajdy: 1:1

Fauly: 23:17

ZOSTAVY
MŠK Námestovo
Novák - Mydlár, Terentiev, Jaššo, Habiňák (C) - Biricz (86. Mäsiar), Brodziansky - Svetlošák (59. Barutík), Farský, Snovák (73. Kubica) - Chorvát (86. Andrzej)

MŠK Žilina
Teplan - Tandara, Mynář, Capko (C), Bari - Stojchevski (84. Gomola), Šnajder, S. Javorček (63. Talakov) - Trabalík, Jambor (77. Vaľovčin), L. Sauer
SÚVISIACE ČLÁNKY
17.03.2022"B": Proti Námestovu nepodceniť súpera a vrátiť sa k víťaznej šnúre

Facebook