”B”: Proti Námestovu nepodceniť súpera a vrátiť sa k víťaznej šnúre
Netradične už v piatok cestuje rezerva Šošonov na Oravu, kde ich v rámci 21. kola II. ligy vyzve domáce MŠK Námestovo. Beznádejne posledný tím tabuľky sme na jeseň zdolali vysoko 9:0, no najdôležitejšie bude nepodceniť súpera. Po úvodnej jarnej prehre proti rovnako sa zachraňujúcej Dubnici si chcú žltozelení napraviť chuť hneď v prvom možno prípade.

Piatkový duel s výkopom o 15:00 hod. rozhoduje hlavný arbiter Matej Choreň.


o súperovi

MŠK Námestovo

Rok založenia: 1931

Klubové farby: biela, čierna, žltá

Štadión: Štadión MŠK Námestovo (kapacita 550 divákov)

Umiestnenie v lige:

  • minulá sezóna: víťaz III. ligy Stred (postup do II. ligy)
  • aktuálna sezóna: 16. miesto – 2 body (po 20. kolách | 1 zápas k dobru)

Vzájomné zápasy:

  • aktuálna sezóna: 9:0 (doma)

Pohyby v kádri:

  • príchody: Jakub Novák (hosťovanie | MFK Ružomberok)
  • odchody: žiadne

byť verní svojej hre a pridať bojovnosť

Víťaznú šnúru sme proti Dubnici nenatiahli na číslo tri, no o to viac to chcú zverenci Vladimíra Veselého odčiniť už v piatok proti Námestovu. Skúsený kormidelník nám okrem iného prezradil aj hlavné dôvody neúspechu v minulom kole, ktoré treba pred najbližším súbojom odstrániť.

"Problém bol najmä v kvalite prechodovej fáze do útoku. Prispôsobili sme sa hre súpera, jednoducho sme to iba nakopávali hore, čo nie náš štýl. Ďalšou príčinou je, že sme sa vôbec nepresadili v okolí šestnástky. Nedostávali sme sa do gólových príležitostí a zlyhali sme aj v efektivite."

Náš výkon zrejme ovplyvnil aj stav trávnika. Na jar však najmä vonku s takými podmienkami musíme rátať. Podobne to bude aj v Námestove…

"Myslím si, že trávnik ovplyvnil celkovo futbal. Z obidvoch strán to bolo veľmi súbojové a videli sme málo futbalovej krásy. Samozrejme, my si na to musíme zvyknúť a dokázať sa prispôsobiť. Aj počas týždňa sme veľa trénovali na živej tráve, takže robíme všetko preto, aby nás to už nezaskočilo a aby sme podávali podobné výkony ako doma na umelej tráve."

Na ihrisku v Dubnici mala premiéru ďalšia dvojica z kategórie U19 - Michal Mynář a Vincent Chyla. Ako hodnotíte ich výkony?

"Obaja podali z môjho pohľadu slušné výkony. Či už Mynář v stopérskej dvojici alebo Chyla, ktorý po svojom striedaní hru oživil. Síce sú tam ešte rezervy predovšetkým po fyzickej stránke, keďže je to už mužská súťaž, ale určite nás nesklamali."

Môže piatkový termín stretnutia v Námestove pre nás znamenať výhodu? "Áčko" i 19-tka hrajú v sobotu, takže by ste mohli mať k dispozícii viac hráčov...

"Áno, je to aj z toho dôvodu, aby v jeden deň neboli tri zápasy. Snažili sme sa nájsť vhodnú alternatívu a piatok nám padne vhod. Vždy chceme všetky družstvá poskladať tak, aby bola kvalita na všetkých frontoch."

Náš najbližší súper z Námestova je aktuálne beznádejne posledný. Preto bude asi našej strany najdôležitejšie nepodceniť ich. Je to tak?

"V tejto súťaži určite nemôžeme podceniť nikoho, to si nemôžeme dovoliť. Každé druholigové družstvo má svoju kvalitu. Do Námestova prišiel nový tréner, snažia sa hrať nepríjemný futbal a vedia potrápiť či prekvapiť každého súpera. My však nesmieme podceniť žiadneho z našich protivníkov."

Spomenuli ste, že v Dubnici rozhodovala súbojovosť a bojovnosť. Budú opäť tieto činitele rozhodovať aj proti Námestovu?

"Druhá liga celkovo je veľmi súbojová a bojovná, najmä v spodnej polovici, kde sa tvrdo bojuje o dôležité body a záchranu. Zväčša to býva tak, že družstvo, ktoré má prevahu v osobných súbojoch a viac ich vyhrá, tak má prevahu aj v celkovom obraze zápasu. Máme síce mnoho mladých chalanov, no musíme sa prispôsobiť štýlu, aký sa v druhej lige preferuje."

Na jeseň sme súpera doma porazili vysoko 9:0, no viac nám asi ukáže a pomôže v príprave na Námestovo prípravný duel zo zimy. Súhlasíte?

"Na túto vysokú výhru sa vôbec nepozeráme. Vtedy to bolo ovplyvnené viacerými faktormi ako červená karta, vlastný gól či rýchle góly z našej strany. Viac vychádzame z toho prípravného stretnutia, keďže vieme, akým štýlom hrali a na akých hráčov sa máme pripraviť. Stále sa ale sústredíme predovšetkým na svoju hru."


priamy prenos

Zápas Šošonov môžete sledovať naživo prostredníctvom internetového vysielateľa Niké TV.


rozhodcovia

Piatkovú predohrávku 21. kola s výkopom o 15:00 hod. povedie na Orave hlavný rozhodca Matej Choreň. Na čiarach mu budú asistovať Martin Špivák a Lukáš Lauer.


Facebook