”B”: Šošoni prišli o jarnú neporaziteľnosť po prehre 0:1 v Dubnici
II. liga,
sobota 12. 3. 2022 od 14:00
Mestský futbalový štadión Dubnica n/V
1:0(1:0)
FK Dubnica nad Váhom - MŠK Žilina
Góly: 45. Babović
ŽK: 35. Kramár, 42. Babović, 60. Lévai - 86. Stojchevski
Rozhodca: Mano - Lauer, Hrebeňár
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 45% - 55%

Strely/na bránu: 11:6 / 4:0

Priame kopy: 25:10

Rohy: 4:1

Ofsajdy: 3:3

Fauly: 23:11

ZOSTAVY
FK Dubnica nad Váhom
Vavrúš - Kramár, Lazarchyk, Pagáč, Nomilner - Bilovský (C), Martinek - Janco, Lévai (61. Dubova), Akpooghene (85. Shliakhov) - Babović (90. Rizie)

MŠK Žilina
Teplan - Tandara, Mynář, Capko, Bari - Gomola, Stojchevski, Slebodník (68. Chyla) - Bortoli (78. Jakubík), Vaľko (85. Vaľovčin), Trabalík
Zápasové menu
V Dubnici nás po roku opäť čakal súper bojujúci o záchranu, proti ktorému sme chceli potvrdiť dobrú jarnú formu. V našom pláne to bolo, no problémy robili obom stranám nerovnosti na hracej ploche. Ako prvej sa podarilo skórovať gólom do kabíny domácej Dubnici, čo sa ukázalo ako rozhodujúce. Šošoni sa snažili odpovedať zlepšeným druhým polčasom, no nemohli nájsť cestu cez pevnú obranu hráčov v modrom. Napriek snahe sme si tak tretiu výhru v rade na jar nepripísali a Dubnici sme podľahli 0:1.

zostrih zápasu


Kormidelník žltozelenej rezervy Vladimír Veselý postavil na duel s Dubnicou základnú jedenástku podobnú tej spred týždňa. Zmeny sa týkali iba dvoch postov, keď v strede poľa nahradil Talakova Tibor Slebodník a vo stopérskej dvojici absolvoval premiéru v "B"- mužstve Michal Mynář. S kapitánskou páskou na rukáve vybehol na trávnik Matúš Capko.

V slnečnom, no chladnom počasí začali aktívnejšie domáci a aj úvodný pokus stretnutia zo 4. minúty patril im. Rovnako zblokovaný strelecký pokus sme si pripísali v 11. minúte aj my, nepresadil sa Tibor Slebodník. Po štvrťhodine v Dubnici prevládal väčšinou medzišestnástkový futbal s množstvom nepresností, o čo sa pričinil aj ťažký trávnik na Považí. Z priameho kopu v 19. minúte neohrozil Teplana v našej bráne Nomilner. Doposiaľ najväčšiu príležitosť sme si z našej strany vypracovali po osi Slebodník, Bortoli a Trabalík, ktorý na konci akcie nespracoval loptu ideálne a nezakončil. Hneď z protiútoku strieľal nepríjemne po pravej strane unikajúci Martinek, Teplan kryl. Z dobre kopnutej štandardky v podaní Kristiána Bariho sme takisto nevyťažili nič nebezpečné pre domáceho Vavrúša. Zápas bez väčšieho vzrušenia prerušila až nenápadná akcia domácej Dubnice z konca prvého dejstva, keď sa lopta dostala až na v šestnástke číhajúceho Babovića. Ten vo vzduchu prehlavičkoval našu obranu a gólom do šatne hlavný rozhodca rovno ukončil prvý polčas.

Do druhej polovice duelu sme vstúpili bez zmien, ale oveľa aktívnejšie. Do šance sme to nepretavili, a tak hrozil v 52. minúte akrobatickým zakončením Janco a o chvíľu aj z blízkosti Lévai, obaja, na našu radosť, neúspešne. Šošonom sa napriek snahe nedarilo najmä v predfinálnej fáze, kedy sme kazili veľa jednoduchých prihrávok. Z protiútokov tak hrozili hráči v modrom, viackrát sme situáciu zachraňovali až na poslednú chvíľu. Aj s pribúdajúcim časom sa nám nedarilo vymyslieť niečo na tvrdo hrajúcu Dubnicu, ktorá často zastavovala našu snahu až za nedovolenú cenu. Prišiel tak čas na prvé striedanie žltozelených, Slebodníka na ihrisku nahradil ďalší debutant z 19-tky Vincent Chyla. Zo snáď 30 metrov skúšal šťastie Vladimír Trabalík, jeho prudký priamy kop letel tesne nad. V 74. minúte sa nám konečne podarilo prelomiť domácu obranu, Trabalík vysunul Vlada Vaľka, ten však krížnou prízemnou strelou netrafil priestor troch žrdí. Po zmätkoch v našej obrane sme takmer inkasovali v 77. minúte druhý raz, tečovaný pokus striedajúceho Dubovu zastavila až horná žrď Teplanovej brány. Nebezpečne vyzerala aj ponuka Kristiána Bariho, no v ohni nikoho zo spoluhráčov nenašla. Ani viaceré snahy zo záveru nezabrali, a Šošoni si tak pripísali najtesnejšiu prehru 0:1. 

Tretia jarná výhra v rade z toho dnes, bohužiaľ, nie je. V tabuľke nám stále patrí 9. miesto pred Trebišovom. Presne o týždeň cestujeme na Oravu, kde nás čaká pribežne posledný tím poradia MŠK Námestovo.


HLASY PO ZÁPASE
Martin Kuciak, asistent trénera MŠK Žilina
"Dnes sme videli nie úplne kvalitnú hru z oboch strán, za čo z veľkej časti mohol terén, ktorý nedovoľoval kombinačný futbal. Boli sme pripravení, že to bude zápas najmä o bojovnosti s veľkým počtom osobných súbojov. Na konci prvého polčasu súper potrestal našu taktickú nevyzretosť a dostal sa do vedenia. V druhom polčase Dubnica posunula obrannú zónu nižšie a nám sa na nekvalitnom ihrisku ťažko presadzovalo do príležitostí. Nevychádzali nám dlhé lopty, a tým pádom sme sa za celý duel dostali iba do jednej-dvoch väčších šancí, ktoré sme nevyužili. Pre nás to bol celkovo taký nešťastný zápas, ale musíme si zobrať ponaučenie do ďalších stretnutí na súperových ihriskách. V mužskom futbale sa musíme aj my lepšie vysporiadať s fyzickou stránkou a herným štýlom, ktorý družstvá hrajúce o záchranu budú proti nám určite skúšať. Podobne to bude určite vyzerať aj o týždeň v Námestove a predpokladáme, že zo začiatku jari aj u ostatných súperov."
Matúš Capko, obranca MŠK Žilina
"Bol to ťažký zápas na ťažkom ihrisku. Dnešný súboj sme si prehrali sami, keď sme dostali v posledných sekundách prvého polčasu gól do šatne. Podcenili sme tam situáciu pri zahrávaní autu, čo sa nám nemôže stávať. Do druhého dejstva sme šli s jasným cieľom - odniesť si odtiaľto body, to sa nám však nepodarilo. Do ďalších stretnutí si musíme odniesť iba pozitíva, zjednodušiť hru a vytvárať si viac streleckých pokusov. Takisto musíme ukázať väčšie chcenie a drajv. Trávnik bol dnes v katastrofálnom stave, no treba byť nachystaný aj na takéto veci, keďže už o týždeň cestujeme do Námestova. Povieme si, čo bolo zlé a čo dobré, a budeme pripravení. Kapitánska páska na ruke bola veľká česť a som veľmi rád, že tréner mi dal takúto dôveru."
II. liga,
sobota 12. 3. 2022 od 14:00
Mestský futbalový štadión Dubnica n/V
1:0(1:0)
FK Dubnica nad Váhom - MŠK Žilina
Góly: 45. Babović
ŽK: 35. Kramár, 42. Babović, 60. Lévai - 86. Stojchevski
Rozhodca: Mano - Lauer, Hrebeňár
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 45% - 55%

Strely/na bránu: 11:6 / 4:0

Priame kopy: 25:10

Rohy: 4:1

Ofsajdy: 3:3

Fauly: 23:11

ZOSTAVY
FK Dubnica nad Váhom
Vavrúš - Kramár, Lazarchyk, Pagáč, Nomilner - Bilovský (C), Martinek - Janco, Lévai (61. Dubova), Akpooghene (85. Shliakhov) - Babović (90. Rizie)

MŠK Žilina
Teplan - Tandara, Mynář, Capko, Bari - Gomola, Stojchevski, Slebodník (68. Chyla) - Bortoli (78. Jakubík), Vaľko (85. Vaľovčin), Trabalík
SÚVISIACE ČLÁNKY
11.03.2022"B": Pred Dubnicou cieľom natiahnuť jarnú víťaznú šnúru

Facebook