”B”: Pred Dubnicou cieľom natiahnuť jarnú víťaznú šnúru
Takmer po roku cestujeme opäť do Dubnice, kde nás čaká súboj 20. kola druhej slovenskej ligy proti v pásme zostupu figurujúcim domácim z FK Dubnica nad Váhom. Zatiaľ čo Šošoši na Považí zabojujú už o svoju tretiu jarnú výhru v rade, tak domáci ešte len o svoje prvé jarné body, keďže jeden duel prehrali a ďalší bol kvôli zlému počasiu odložený. My dúfame, že sa dočkáme podobne gólového duelu ako na jeseň pod Dubňom s víťazným "puncom" opäť pre nás.

Stretnutie je na programe v sobotu o 14:00 hod. a povedie ho hlavný rozhodca Dávid Mano.


o súperovi

FK Dubnica nad Váhom

Rok založenia: 1926

Klubové farby: biela a modrá

Štadión: Mestský futbalový štadión FK Dubnica n/V (kapacita 5450 divákov)

Umiestnenie v lige:

  • minulá sezóna: 12. miesto – 33 bodov
  • aktuálna sezóna: 13. miesto – 15 bodov (po 19. kolách | 1 zápas k dobru)

Vzájomné zápasy:

  • minulá sezóna: 2:2 (doma) a 1:1 (vonku)
  • aktuálna sezóna: 4:3 (doma)

Pohyby v kádri:

  • príchody: Aurel Dávidík (prestup | MŠK Považská Bystrica), Muhamet Dubova (voľný hráč | SC Gjilani/Kosovo), Miladin Vujošević (voľný hráč | MFK Dukla Banská Bystrica), Róbert Štefánek (hosťovanie | FC Jihlava/Česko)
  • odchody: Marek Kuzma (prestup | FK Železiarne Podbrezová)

práca na chybách sa vyplatila

Jarná časť odštartovala pre rezervu Šošonov viac ako ideálne, keďže po zisku všetkých šiestich bodov sme už iba bod za siedmym miestom v lepšej polovici tabuľky. Svoju spokojnosť dáva najavo aj tréner "Béčka" Vladimír Veselý, no nezabúda ani na hrozbu, ktorá je blízko za nami.

"Štart je to pre nás úplne perfektný. V kútiku duše sme pred jarou kalkulovali so ziskom väčšieho počtu bodov, ale plný počet z dvoch duelov je pre nás perfektnou správou. Družstvá, ktoré sú v tabuľke pod nami, takisto získavajú body, takže sme radi, že rozostupy sa medzi nami nezmenšujú."

Oba duely proti Petržalke i Trebišovu sme vyhrali tesne o gól. Ešte na jeseň alebo minulý rok sa nám v takýchto zápasoch nedarilo. Čo prinieslo takú zmenu?

"Chalani pochopili, že musia hrať naplno až do konca. V poslednom stretnutí sme vytvorili dostatok príležitostí, a i keď sme nepremenili penaltu za stavu 1:0, tak chalani chceli stále skórovať ďalší gól. Veľmi nás teší, že sa nám v závere aj podarilo pridať víťazný presný zásah."

V treťom jarnom kole nás čaká cesta do Dubnice. Ako sa zmenilo alebo nezmenilo ich družstvo počas zimy?

"Odišiel im výborný útočník a ich najlepší strelec Marek Kuzma do Podbrezovej. Naopak, po dvoch rokoch sa im vracia Miladin Vujošević (pozn. red. ex-kanonier Dukly Banská Bystrica). V tíme majú mix mladších aj skúsenejších hráčov, sú nepríjemní a určite to bude náročný súboj."

Doma sme s nimi ešte v lete vyhrali 4:3, hoci sme vyhrávali 4:0. Super bude chcieť určite využiť naše zaváhania a potrestať ich aj teraz. Bude preto najmä dôležité vyhýbať sa chybám?

"Na jeseň aj počas minulej sezóny sme vždy nejakú chybu spravili. Snažili sme sa preto zapracovať aj na tom, aby boli hráči neustále stopercentne koncentrovaní na každú situáciu v zápase. Aj v týchto posledných dueloch sme urobili oveľa menej chýb a oba sme zvládli. V Dubnici bude dôležité byť aktívny aj dopredu, pretože asi nebudú panovať ideálne poveternostné podmienky a určite to bude veľmi bojovný duel."

Môžu byť najbližšie súboje s Dubnicou či Námestovom pre nás ešte ťažšie z dôvodu, že oba kluby potrebujú súrne body v boji o záchranu?

"Teraz sme vo fáze súťaže, kedy máme na programe stretnutia so súpermi blízko pri nás alebo pod nami v tabuľke. No a my stále potrebujeme získavať body ako soľ a priblížiť sa družstvám v strede tabuľky. Rozhodne nás nečaká nič ľahké."

Práve minulotýždňový vzájomný zápas medzi spomínanými tímami odložili kvôli počasiu. Je pre nás výhodou, že máme v porovnaní s Dubnicou veľa hráčov rozohraných, keďže účinkujeme vo viacerých súťažiach?

"Samozrejme, je to super najmä pre chalanov, ktorí zápas čo zápas môžu zbierať ďalšie skúsenosti. Potom sú odvážnejší a viac si veria. Môže to byť mierna výhoda, ale uvidí sa až v sobotu na ihrisku."

Do oboch jarných duelov ste nasadili aj hráčov z kategórie U19. Ako ste zatiaľ spokojný s ich výkonmi a ako vidíte ich budúcnosť v "B"- tíme?

"Sme tomu veľmi radi. Máme to nastavené tak, že budeme nasadzovať chalanov, ktorí majú potenciál. Viacerí to už ukázali aj na ihrisku, napríklad Vlado Vaľko, ktorý sa dokázal aj presadiť a my sa tomu tešíme. Určite sa na ihrisku objavia aj ďalší, keďže všetky tri tímy (pozn. red. "A", "B" a U19) hrajú v jeden deň. Som si istý, že opäť využijeme aj hráčov z 19-tky."


priamy prenos

Zápas si naživo môžete pozrieť prostredníctvom internetovej platformy Niké TV.


rozhodcovia

Sobotný duel 19. kola II. ligy s výkopom o 14:00 hod. rozhoduje v Dubnici hlavný arbiter Dávid Mano. Na čiarach mu budú asistovať Lukáš Lauer a Matej Hrebeňár.


Facebook