”B”: Prvý jarný zápas proti Petržalke rozhodol Myslovič, Šošoni berú tri body za výhru 1:0
II. liga,
nedeľa 27. 2. 2022 od 10:30
Športový areál FC Petržalka
0:1(0:1)
FC Petržalka - MŠK Žilina
Gól: 13. Myslovič
ŽK: 12. Kuník, 37. Hronec, 90.+ Gašparovič - 10. Capko, 37. Oravec, 87. Trabalík
Diváci: 302
Rozhodca: Jurenka - Sluk, Poruban
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 46% - 54%

Strely/na bránu: 11:15 / 2:4

Priame kopy: 12:20

Rohy: 5:13

Ofsajdy: 3:0

Fauly: 20:16

ZOSTAVY
FC Petržalka
Krížik - Kuník, Redéky, Nemec, Kohút - Tóth (79. Štefanec), Vlasák (58. Riznič) - Gašparovič (C), Hronec (58. Danek), Hurný (58. Turčák) - Harba

MŠK Žilina
Teplan - Anang (71. Tandara), Leitner (C), Capko, Kopásek (84. Talakov) - Oravec (66. Stojchevski), Myslovič, Šnajder - Bortoli (46. Trabalík), Vaľko (66. L. Sauer), Bari
Zápasové menu
Na úvod jarnej časti druhej ligy čakalo Šošonov nepríjemné družstvo Petržalky, ktorému sme mali čo oplácať. Náš cieľ sme začali napĺňať hneď od začiatku, keď nás v 13. minúte poslal z priameho kopu do vedenia Myslovič. V nasledujúcich minútach a oboch polčasoch to bol síce aktívny futbal z každej strany, góly však už nepribúdali. Aj napriek viacerým veľkým šanciam v závere napokon rozhodol presný zásah z úvodu. A hoci až pätica Šošonov debutovala proti Petržalke v II. lige, z prvého jarného kola berieme dôležitý, plný počet bodov za najtesnejšiu výhru 1:0.

ZOSTRIH ZÁPASU


Tréner Vladimír Veselý vytiahol pred 18. kolom z rukáva zaujímavo zloženú jedenástku, v ktorej sa objavili hráči z "A"- tímu, "B"- tímu ale aj žltozelenej 19-tky, keďže jej zápas proti Slovanu bol odložený. V súťažnom zápase rezervy tak absolvovala premiéru až trojica hráčov - Martin Oravec, Leonardo Bortoli a Vladimír Vaľko. Lídrom skúsenejšej obrany bol kapitán Patrik Leitner. Vekový priemer základnej zostavy tak bol iba 19,09 roku.

Úvod stretnutia sme odštartovali typickou mladíckou dravosťou, z ktorej sme však okrem držania lopty a viacerých rohov nevyťažili nič vážnejšie. Prvá zaujímavejšia príležitosť prišla z našej strany v 9. minúte, keď zafungovala spolupráca na pravej strane medzi Bensonom Anangom a Leom Bortolim. Druhý menovaný po rýchlom úniku "čapoval" pred bránu, ale pred Vladimírom Vaľkom zasiahla včas domáca obrana. V ďalšom rýchlom protiútoku, keď sa žltozelení valili na bránu Petržalky v prečíslení, zasiahol na poslednú chvíľu nedovolene Kuník. Z následnej štandardky z hranice vápna dvakrát nerozmýšľal Myslovič a jeho krížnou bombou sme sa v 13. minúte ujali vedenia - 0:1. V ďalšom priebehu sa zápas vyrovnal, no oba tímy hrali ofenzívne, čo rozburácalo aj domáce tribúny. Vážne šance pribúdali najmä na strane Petržalky, dvakrát, na naše šťastie, neuspel Erik Hurný. Najprv mu technickú strelu spoza šestnástky vytlačil končekmi prstov skvelý Marek Teplan a následne mu prepúšťal loptu kapitán Gašparovič, z blízka však netrafil loptu ideálne. V ďalšej veľkej šanci v 35. minúte síce v tutovke pri prázdnej bráne minul domáci Hronec, no postranný rozhodca mával ofsajd. Na druhej strane odpovedal v 41. minúte ďalším priamym kopom Myslovič, tentokrát brankár Krížik vytlačil jeho pokus na žrď. S blížiacim sa koncom prvého dejstva hrozil súper najmä zo štandardných situácií, po jednej z nich sme si vydýchli, keď Redéky hlavou nenašiel priestor medzi troma žrďami.

Druhý polčas sme začali s jednou zmenou, na krídle vymenil Lea Bortoliho Vladimír Trabalík. Z odrazenej lopty po rohovom kope to hneď na začiatku skúšal obaľovačkou Dominik Šnajder, Krížik skryl loptu bezpečne v náručí. Pohrozil aj domáci útočník Harba, ktorý sa snažil prehodiť našu obranu aj s brankárom Teplanom, lopta ale smerovala mimo bránu. Až trojitým striedaním sa snažila zmeniť obraz hry Petržalka. Z našej ľavej strany to skúšal strelou Kristián Bari, obranca však stihol do nej strčiť nohu. Šošoni taktiež priniesli na trávnik nové sily a bola to ďalšia dvojica debutantov - zimná posila Andrej Stojchevski a mladší z bratskej dvojice Sauerovcov - Leo. Domáca Petržalka s pribúdajúcimi minútami začala výraznejšie tlačiť, pozornosť Krížika ale preveril na druhej strane spomínaný Sauer. Štvrť hodinu pred koncom sme domácich neustále držali ďaleko od našej brány a sami sa snažili niečo vymyslieť. Myslovičova strela bola málo razantná. Naopak, únik Kristiána Bariho už vyzeral nádejnejšie, no podľa rozhodcov ho posledný hráč domácich zastavil dovolene. No a na ihrisko sa dostal nakoniec aj šiesty debutant v zostave Šošonov - Martin Talakov. Na následný roh nebezpečne naskakoval Vladimír Trabalík. Záverečný tlak aj s takmer vyrovnávajúcim gólom na hlave v podaní Harbu sme s vypätím všetkých síl ustáli a hráčom z hlavného mesta tak oplácame domácu jesennú prehru.

Prvý jarný zápas znamená pre Šošonov hneď aj prvé tri body. Nadviazať na to budeme chcieť o týždeň, keď nás tentokrát na domácom trávniku preverí tabuľkový sused z Trebišova. Práve východniarov sme vďaka našej dnešnej výhre preskočili v tabuľke na 9. mieste.


HLASY PO ZÁPASE
Vladimír Veselý, tréner MŠK Žilina B
"Teší trojbodový vstup do jarnej časti, navyše vítazstvo u nepríjemného súpera. Sme teda veľmi spokojní. Celkovo to bolo bojovné stretnutie, prvých dvadsať minút sme mali prevahu, následne sa domáci štandardkami dostali do hry a boli nebezpeční. Ustáli sme to ale. Škoda, že sme z brejkov nepridali druhý gól. Podali sme každopádne kolektívny výkon, chalani pracovali dobre aj do defenzívy, čo bolo veľmi dôležité. Mali sme aj šťastie, podržal nás rovnako Marek Teplan. Debutanti to zvládli, hoci je rozdiel dorastenecká súťaž a II. liga. Chalani sú však dobre pripravení a sme radi, že sa dnes mohli "oťukať" v druhej lige, určite nesklamali. Teraz nás čaká Trebišov, ktorý je rovnako víťazne naladený po prvom jarnom kole. Predtým sa však ešte sústredíme na veľký zápas proti Salzburgu."
Martin Oravec, stredopoliar MŠK Žilina B
"Pred premiérou v II. lige tam bola zo začiatku mierna tréma. Videl som okolo seba sebavedomých chalanov, takže to bolo o to ľahšie. Bol to tímový, kolektívny výkon, som rád, že sme sa dopracovali hneď v úvode jari k trom bodom. Prvých dvadsať minút bolo kľúčových, strelili sme tam gól, hrali aktívne. Potom to bolo aj o pozornom bránení, koncentrácii. Je to veľmi dôležité víťazstvo, určite ho budeme chcieť pretaviť aj do ďalších zápasov."
II. liga,
nedeľa 27. 2. 2022 od 10:30
Športový areál FC Petržalka
0:1(0:1)
FC Petržalka - MŠK Žilina
Gól: 13. Myslovič
ŽK: 12. Kuník, 37. Hronec, 90.+ Gašparovič - 10. Capko, 37. Oravec, 87. Trabalík
Diváci: 302
Rozhodca: Jurenka - Sluk, Poruban
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 46% - 54%

Strely/na bránu: 11:15 / 2:4

Priame kopy: 12:20

Rohy: 5:13

Ofsajdy: 3:0

Fauly: 20:16

ZOSTAVY
FC Petržalka
Krížik - Kuník, Redéky, Nemec, Kohút - Tóth (79. Štefanec), Vlasák (58. Riznič) - Gašparovič (C), Hronec (58. Danek), Hurný (58. Turčák) - Harba

MŠK Žilina
Teplan - Anang (71. Tandara), Leitner (C), Capko, Kopásek (84. Talakov) - Oravec (66. Stojchevski), Myslovič, Šnajder - Bortoli (46. Trabalík), Vaľko (66. L. Sauer), Bari
SÚVISIACE ČLÁNKY
26.02.2022"B": Začiatok druholigovej jari proti nepríjemnej Petržalke

Facebook