”B”: Začiatok druholigovej jari proti nepríjemnej Petržalke
Od posledného súboja Šošonov v rámci druhej ligy uplynulo už takmer tri a pol mesiaca, a tak je najvyšší čas znovu rozbehnúť druholigové boje. O dôležité body budeme podľa slov hlavného trénera Vladimíra Veselého bojovať hneď od začiatku jarnej časti, čo znamená, že žltozelení musia podať v jarnej premiére proti Petržalke úplne odlišný výkon ako pri jesennej domácej prehre.

Nedeľný súboj s výkopom o 10:30 hod. rozhoduje v Bratislave Rastislav Jurenka, priamy prenos odvysiela futbalnet.tv.


o súperovi

FC Petržalka 

Rok založenia: 1898

Klubové farby: čierna a biela

Štadión: Športový areál FC Petržalka (kapacita 1500 divákov)

Umiestnenie v lige:

  • minulá sezóna: 9. miesto – 37 bodov
  • aktuálna sezóna: 7. miesto – 28 bodov (po 17. kolách)

Vzájomné zápasy:

  • minulá sezóna: 1:2 (doma) a 0:1 (vonku)
  • aktuálna sezóna: 1:4 (doma)

Pohyby v kádri:

  • príchody: Matúš Almási (hosťovanie | ŠK Slovan Bratislava), Patrik Bombík (hosťovanie | MŠK Žilina)
  • odchody: žiadne

zodpovedne získavať dôležité body

Prípravu projektu "B+19" a samotnej 19-tky sme už spolu s trénerom Vladimírom Veselým zhodnotili pred zápasom s Interom Miláno. Pred začiatkom jarnej časti druhej ligy sme sa zamerali predovšetkým na rezervu a jej zimnú prípravu.

"V projekte "B+19" mali všetci hráči rovnaký režim, všetci sme trénovali spolu a prípravy sa líšili iba minimálne. Ak jedna z kategórii mala zápas, tak druhá absolvovala vložený tréning navyše. Inak sme stále trénovali v zabehnutom režime spolu s 19-tkou."

V zimnom období sme odohrali štyri z piatich plánovaných duelov s bilanciou jedna výhra, dve remízy a jedna prehra. Panuje spokojnosť s hernými výkonmi a výsledkami?

"Najviac sme sa v týchto stretnutiach zamerali na herné činnosti, ktoré sme chceli zlepšiť a na spôsob hry, ktorým chceme hrať. V úvode sme proti Třincu narazili na skúsené mužstvo, ktoré nás potrestalo zo štandardiek. Ostatné zápasy mali z našej strany vcelku slušnú úroveň. Dokázali sme získať dobré výsledky a najmä v poslednom dueli proti Baníku sme predviedli, na čo máme. Som rád, že sme ukázali aj mentálnu silu a dokázali zápas zvrátiť z 0:2 na konečnú remízu 2:2."

Viacero hráčov z "B"- tímu v zime odišlo a na druhej strane, nádejní hráči z 19-tky postúpili rovno do "A"-tímu. Nenarobilo vám to problémy pri skladaní tímu či v tréningovom procese?

"Myslím si, že nie. Niektorí chalani potrebovali zmenu, nové výzvy, a tak si našli nové kluby. Opäť však do projektu poskočili aj ďalší mladí a draví chalani, čomu sa tešíme. V tomto smere sme teda nemali vôbec žiadny problém. Keďže ligový zápas 19-tky proti Slovanu Bratislava je odložený, môžeme vyskladať zaujímavé družstvo. No určite aj v ďalších duelov to budeme vedieť vyskladať tak, aby sme boli kvalitní a konkurencieschopní. Vôbec o tom nepochybujem."

Petržalka má zohratý tím s mladými i skúsenými hráčmi. Čo by na nich mohlo platiť?

"Súper má dobre vyvážené družstvo, ťahajú ich skúsení hráči a taktiež majú kvalitnú mládežnícku základňu. Doma hrajú pre nich typický, nepríjemný futbal. Určite to bude pre nás náročná previerka a zaujímavý štart druholigovej jari."

Ešte v lete proti nám na našom ihrisku ukázali aj ofenzívne umenie a zvíťazili vysoko 4:1. Ako zabrániť tomu, aby sa to nezopakovalo?

"Vtedy sme urobili predovšetkým hrubé individuálne chyby a súper svojou kvalitou dokázal využiť naše zaváhania. Keď chceme byť úspešní, takýmto veciam sa musíme jednoznačne vyvarovať a byť zodpovednejší. Tu už ide o dôležité body do nabitej tabuľky. Chceme sa predovšetkým prezentovať našou typickou hrou. Našou výhodou, naopak, môže byť nečitateľnosť, keďže do každého duelu nastúpime pravdepodobne v odlišnej zostave."

Ako to vyzerá s výpadkami a zraneniami v tíme?

"Dlhodobo zranený je stále Vladislav Cicek a pridal sa k nemu aj Tomáš Vaľovčin, i keď ten sa už pomaly zapája do tréningového procesu. Ostatní hráči rezervy sú plne pripravení nastúpiť."

Konkrétne ciele si asi pred jarou nedávate. Pri akých výkonoch a postavení v tabuľke by ste ale na konci sezóny boli spokojní?

"Samozrejme, v prvom rade nám ide o hernú stránku, aby sa všetci hráči stále zlepšovali a napredovali. Príležitosť dostane rovnako opäť aj viacero mladých chalanov. Hlavnou métou je, aby sme čo najrýchlejšie nazbierali dostatočný počet bodov, aby sme boli čo najďalej od pásma zostupu a aby sme sa vyhli záchranárskym prácam. Stále nie je o ničom rozhodnuté a veľa sa môže po pár kolách zmeniť. To znamená, že od prvého jarného kola musíme hrať najmä zodpovedne a držať sa v pokojných vodách stredu tabuľky."


priamy prenos

Priamy prenos z prvého jarného kola Šošonov prinesie internetová televízia futbalnet.tv.


rozhodcovia

Nedeľný zápas 18. kola II. ligy s výkopom o 10:30 hod. povedie hlavný rozhodca Rastislav Jurenka. Na čiarach mu budú asistovať Michal Sluk a Denis Poruban.


Facebook