”B”: V Bardejove s treťou výhrou v rade aj napriek početnému oslabeniu
II. liga,
sobota 4. 9. 2021 od 16:00
Mestský štadión Bardejov
0:1(0:1)
Partizán Bardejov - MŠK Žilina
Gól: 42. Rusnák
ŽK: 43. Kružliak, 73. Župa, 83. Petko, 90.+ Čikoš-Pavličko - 83. Mráz, 90.+ Trabalík
ČK: 63. Jibril (MŠK Žilina)
Diváci: 380
Rozhodca: Marsal - Jankovič, Tokoš
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 38% - 62%

Strely/na bránu: 7:8 / 2:4

Priame kopy: 6:7

Rohy: 2:3

Ofsajdy: 1:3

Fauly: 12:10

ZOSTAVY
Partizán Bardejov
Čikoš-Pavličko - Filipiak, Petko, Župa (C), Horváth, Csáno (34. Da Silva Junior), Zemko, Veličković, Keresteš, Maník (80. Salisu), Kružliak (58. Stachura)

MŠK Žilina
Teplan - Suľa, Kopas (C), Nagy, Owusu - Mráz, Myslovič, Yenne (82. Gerebenits) - Rusnák (89. Trabalík), Jibril, Iľko (66. Bari)
Zápasové menu
Po dvoch domácich výhrach sme v 7. kole druhej slovenskej ligy cestovali na východ s cieľom potvrdiť proti Bardejovu stúpajúcu formu. Zápas sa od začiatku niesol vo vyrovnanom duchu, Šošonom nepomáhalo ani držanie lopty. Gólu sme sa tak dočkali až v 42. minúte zásluhou Matúša Rusnáka, ktorý bol napokon jediný a z nášho pohľadu víťazný. V druhom dejstve výrazne ovplyvnila zápas diskutabilná červená karta Jibrila, no skóre sa už ani po nej v závere nemenilo. Z náročného a bojovného duelu si tak odnášame ďalšie, veľmi cenné tri body.

Tréner Vladimír Veselý mal opäť k dispozícii aj niektorých hráčov "A"- tímu, nakoľko Fortuna liga mala počas reprezentačnej prestávky naplánované voľno. V základnej jedenástke sa tak predstavili napríklad Samuel Suľa, Adam Kopas, Patrik Myslovič, Filip Mráz a útočný trojlístok Matúš Rusnák, Taofiq Jibril a Patrik Iľko.

Od úvodu sme za príjemného slnečného počasia sledovali bojovný futbal z oboch strán. V útočnej fáze boli aktívnejší domáci, čo potvrdili aj šance zo šiestej a desiatej minúty. Obe však dokázala obrana Šošonov úspešne zablokovať. Prvých dvadsať minút sme síce držali loptu prevažne na našich kopačkách, no so súperom sme sa skôr iba oťukávali a žiaden väčší vzruch sme na štadióne v Bardejove nemali možnosť vidieť. Nezmenila to ani nepresná strela domáceho hráča o minútu neskôr. Najväčšiu príležitosť zápasu zahodil jednoznačne v 25. minúte po prihrávke Filipa Mráza Tenton Yenne, ktorému brankár vystihol smer strely a vyrazil loptu iba na roh. Ideálne to Afričan nespravil ani o štyri minúty, keď sa pri našom jasnom prečíslení rozhodol ísť sám a akciu ukončil nepresnou prihrávkou. A tak sme mohli za trest prehrávať, po centri z pravej strany sa do zakončenia pretlačil legionár Veličković, no zblízka netrafil priestor Teplanovej svätyne. V 36. minúte sme si nezakričali po spolupráci našich dvoch nigérijských hráčov, strela Taofiqa Jibrila iba tesne minula bránu domácich. Do prevádzkovej teploty sa však postupne dostával rýchlik na pravej strane našej ofenzívy, v 38. minúte však ešte Matúš Rusnák po prieniku do šestnástky nezakončil a nevypýtal si ani pokutový kop. Bezgólový stav sa ale menil zásluhou posily z "Áčka" už o chvíľu, Taofiq Jibril našiel v pokutovom území úplne voľného "Ruskyho", ktorý nezaváhal a poslal nás do vedenia - 0:1. Do kabín sme tak putovali za najtesnejšieho stavu v prospech žltozelených. 

Do druhého dejstva sme sa vrútili únikom Jibrila, proti bol však rýchlejší brankár Čikoš-Pavličko, ktorý bol pri lopte, nanešťastie, skôr. Pohrozili ale aj domáci, Veličković vyhral šprintérsky súboj, no pred Kružliakom v čistej príležitosti v poslednej chvíli odkopol do bezpečia Richmond Owusu. Po týchto závaroch nastala opäť hluchšia fáza zápasu, až v 59. minúte ju bombou z diaľky prerušil Patrik Myslovič. Vyhlásený strelec z väčších vzdialeností však tentokrát minul. Už z nasledujúcej akcie sme ale mohli ďakovať Marekovi Teplanovi, loptu z priameho kopu pohladil ideálne striedajúci Stachura a iba vďaka skvelému postrehu nášho mladého gólmana sme stále viedli. Veľké vášne vzplanuli na ihrisku v 63. minúte po diskutabilnom zákroku Taofiqa Jibrila, ktorý hlavný rozhodca nakoniec potrestal prísnou červenou kartou. Nešťastný súboj s domácim hráčom poslal zaskočeného Afričana predčasne pod sprchy. Takmer tretinu stretnutia sme tak museli dohrávať v desiatich mužoch. Na priebeh zápasu sa to ale nijako výrazne nepodpísalo, Bardejovčania síce držali loptu a mali viac z hry, no nič extra nebezpečné si nevypracovali. V závere duelu sa miesto futbalu skôr bojovalo a hra sa výrazne, no zároveň zbytočne pritvrdila. Bardejov sa silou mocou snažil vyrovnať, no Šošoni nedali hráčom v modrom ani centimeter priestoru navyše.

Náročný zápas siedmeho kola sme tak s vypätím všetkých síl zvládli aj o jedného hráča v poli menej a zaknihovali sme už tretiu ligovú výhru v poradí. V rámci tabuľky druhej najvyššej súťaže teda ostávame na priebežnom ôsmom mieste. O týždeň v nedeľu nastúpime na domácom Štadióne MŠK Žilina tradične o 10:30 hod. proti rezerve Slovana Bratislava. 


HLASY PO ZÁPASE
Vladimír Veselý, tréner MŠK Žilina
"Z dnešnej výhry sa veľmi tešíme, i keď sa v závere zápasu nerodila ľahko. V prvom polčase sme boli jednoznačne lepší, dostali sme aj do vedenia. Škoda, že niektoré situácie sme nevyriešili lepšie a po dobrých ziskoch lopty sme naše príležitosti nezakončili. Vo finálnej fáze sme sa zbytočne tlačili stredom, miesto toho aby sme využili krídelné priestory. Domáci hrozili z brejkov, no nič z toho, našťastie, nedotiahli do konca. Druhý polčas ovplyvnila červená karta, potom sme to museli preskupiť, no ustáli sme to. V početnom oslabení sme sa skvelo ubránili a s trochou šťastia sme mohli pridať aj druhý gól. Domáci mali síce tlak, no raz nás podržal Marek Teplan a iné príležitostí si už Bardejov nedokázal vypracovať. Na hráčoch sa v závere ukázala tímovosť, bojovnosť a veľká snaha, aby súper nevyrovnal. S týmto prístupom som veľmi spokojný. Sme radi, že sme natiahli víťaznú sériu, ale ideme ďalej a sústredíme sa na ďalšie zápasy."
Matúš Rusnák, krídelník MŠK Žilina
"Veľmi cenná výhra pre náš tím. Pred zápasom sme sa namotivovali, že po takej dlhej ceste musíme domov doviesť tri body, čo sa nám, chvalabohu, aj podarilo. Zápas to bol dnes naozaj ťažký, či už kvôli súperovej kvalite alebo trávniku. Bardejov hral v bloku, takže my sme museli útočiť do plných. Zbytočne sme ale v zakončení tlačili až do predbránkového priestoru, mali sme to skúšať viac aj z diaľky. Nakoniec sa ukázal ako rozhodujúci jeden gól a vedenie sme udržali aj napriek červenej karte. Chalani ukázali tímového ducha a skvelú bojovnosť. Aj o jedného menej sme dokázali ukopať takýto náročný zápas, za čo patrí pochvala všetkým. Tri výhry v rade nám veľmi pomôžu na psychiku a verím, že to takto pôjde aj ďalej."
II. liga,
sobota 4. 9. 2021 od 16:00
Mestský štadión Bardejov
0:1(0:1)
Partizán Bardejov - MŠK Žilina
Gól: 42. Rusnák
ŽK: 43. Kružliak, 73. Župa, 83. Petko, 90.+ Čikoš-Pavličko - 83. Mráz, 90.+ Trabalík
ČK: 63. Jibril (MŠK Žilina)
Diváci: 380
Rozhodca: Marsal - Jankovič, Tokoš
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 38% - 62%

Strely/na bránu: 7:8 / 2:4

Priame kopy: 6:7

Rohy: 2:3

Ofsajdy: 1:3

Fauly: 12:10

ZOSTAVY
Partizán Bardejov
Čikoš-Pavličko - Filipiak, Petko, Župa (C), Horváth, Csáno (34. Da Silva Junior), Zemko, Veličković, Keresteš, Maník (80. Salisu), Kružliak (58. Stachura)

MŠK Žilina
Teplan - Suľa, Kopas (C), Nagy, Owusu - Mráz, Myslovič, Yenne (82. Gerebenits) - Rusnák (89. Trabalík), Jibril, Iľko (66. Bari)
SÚVISIACE ČLÁNKY
03.09.2021"B": Pokračovať v nastolenom trende a v Bardejove znovu bodovať naplno

Facebook