”B”: Pokračovať v nastolenom trende a v Bardejove znovu bodovať naplno
Dve domáce výhry v rade posunuli náš "B"-tím už do stredu tabuľky a v týchto výkonoch budú chcieť Šošoni pokračovať aj v sobotu na ihrisku Partizána Bardejov. S týmto súperom sme sa naposledy stretli v poslednom kole minulého ročníka. Oba kádre sa síce odvtedy pomenili, no ciele z našej strany sú rovnaké, čo v dnešnom rozhovore potvrdil aj tréner "Béčka" Vladimír Veselý.

Sobotný súboj ôsmeho a štrnásteho tímu poradia druhej ligy bude pod taktovkou rozhodcu Tomáša Marsala.


stále pracovať a ešte sa zlepšovať

Tréner našej druholigovej rezervy Vladimír Veselý pred zápasom krotí optimizmus, no zároveň vie, že pokračovať v sérii výhier by na východe republiky nemuselo byť nereálnym cieľom. 

"Musíme sa sústrediť na seba, na svoju hru a pokračovať v nastolenom trende. Posledné dve stretnutia ukázali, že naši hráči vedia zabrať, chceme teda nadviazať na tieto výkony a postupne ich ešte viac zlepšovať." Netreba zaspať na vavrínoch a uspokojiť sa po jednej vysokej výhre. "Samozrejme, každé víťazstvo poteší a som rád, že sme sa presadili aj strelecky. Jedna lastovička však leto nerobí. Musíme sa stále držať pri zemi a sústrediť sa už na ďalšie zápasy, ktoré sú pred nami," vraví skúsený kouč MŠK "B".

Futbalisti Partizánu neprežívajú práve ideálny vstup do sezóny, stále čakajú na trojbodový zisk v rámci ligy a v stredu vypadli aj zo slovenského pohára, keď po penaltách nestačili na treťoligistu z Lipian. "Bardejov sa určite chce chytiť nejaký vydareným duelom. Prestavali však celý káder, prišlo veľa nových hráčov a rovnako aj tréner. Všetci ale majú svoju kvalitu, na ktorú si budeme musieť dať pozor." 

Naopak, zdá sa, že Šošoni to na tohto súpera vedia. V minulom ročníku triumfovali v oboch stretnutiach o tri góly (4:1 resp. 3:0). "Každý pozitívny výsledok či výhra pomôže na psychiku mužstva, aj čo sa týka tréningového procesu. Toto ale bude úplne odlišný zápas v porovnaní s predchádzajúcou sezónou. Súper hrá na domácom trávniku, kde bude nepríjemný, a preto nás nečaká nič jednoduché. Verím však, že to ustojíme a podáme taký výkon, aby sme boli po stretnutí spokojní," hovorí lodivod, ktorý na našu lavičku zasadol v októbri minulého roka. 

Obe mužstvá trápil v úvode sezóny podobný problém - nedostatočná efektivita v zakončení. Zatiaľ čo, hráči v žltozelenom tieto patálie (dúfajme) odkliali v posledných stretnutiach, u súpera to stále pokračuje. "V doterajších súbojoch si vytvorili vždy dostatok šancí, ktoré ale nepremenili. Musíme byť teda veľmi pozorní v defenzíve, v kádri majú rýchlostné typy hráčov, ktorých budeme musieť pozorne brániť. Nepríjemní budú predovšetkým v prechodovej fáze do útoku a hroziť budú určite aj z rýchlych kontier." Útočné trápenie podčiarkuje aj číslo päť v kolónke strelených gólov tímu z Bardejova, čo je tretia najhoršia štatistika v lige.

V minulom kole sa o naše vysoké víťazstvo pričinila aj dvojgólová dvojica Timo Jambor a Adam Kopas z prvého tímu MŠK. Bude tomu podobne aj v sobotu? "Uvidíme, chalani v "A"-tíme majú za sebou obrovské množstvo zápasov, takže niektorí určite dostanú voľno. Rozhodne sa aj podľa zdravotného stavu jednotlivých hráčov. Jasno budeme mať až deň pred zápasom po dohode s trénerom Staňom." Isté je však to, že na východe Slovenska nenastúpia hráči, ktorí majú reprezentačné povinnosti. 

Po šiestich kolách aktuálne figurujeme s ôsmimi bodmi presne v strede druholigového pelotónu. "Vždy to môže byť lepšie aj horšie. Chceli sme mať ešte o jeden, dva bodíky viac, ale stred tabuľky berieme momentálne ako realitu. Stále sa chceme pohybovať v pokojných vodách tabuľky, a to nám velí bodovať v každom jednom zápase," jasne prezentoval naše zámery do ďalších náročných súbojov kormidelník MŠK Žilina "B" Vladimír Veselý.


priamy prenos

Stretnutie, na rozdiel od predchádzajúcich kôl, prinesie v priamom prenose internetová televízia futbalnet.tv.


rozhodcovia

Súboj siedmeho kola druhej najvyššej slovenskej súťaže s výkopom v sobotu o 16:00 hod. povedie na Mestskom štadióne v Bardejove hlavný rozhodca Tomáš Marsal. Na čiarach mu budú asistovať Marián Jankovič a Peter Tokoš. 


Facebook