SC | Z Košíc vezieme z prvého semifinále výhru 4:2
Slovenský pohár,
streda 28. 4. 2021 od 15:30
Štadión Lokomotívy Košice
2:4(0:2)
FC Košice - MŠK Žilina
Góly: 47. a 86. Pačinda - 42. a 66. Kaprálik, 28. Slebodník, 88. Bernát
Rozhodca: Somoláni - Pozor, Roszbeck
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 46% - 54%

Strely/na bránu: 16:7 / 6:5

Priame kopy: 9:4

Rohy: 5:1

Ofsajdy: 3:4

Fauly: 12:13

ZOSTAVY
FC Košice
Kira – Jonec, Krčmarević, Pavúk - Kis, Novák (74. Gladiš), Jakúbek, Liener (54. Košuda) - Pačinda, Gáll (46. Sabol), Karaš (74. Kountouriotis)

MŠK Žilina
Belko - Rusnák, Kopas, Minárik, Javorček (67. Anang) - Fazlagić (46. Gono), Goljan (67. Paur), Myslovič, Bichakhchyan (67. Ďuriš) - Kaprálik, Slebodník (76. Bernát)
Zápasové menu
V úvodnom semifinálovom zápase, ktorý sa odohral v košickom Čermeli, sa bolo hneď od prvých minút na čo pozerať. Košičania i hráči MŠK Žilina mohli ihneď otvoriť skóre, to sa ale menilo až v polovici prvého dejstva. Hráč zápasu Adrián Kaprálik zužitkoval zo svojich štyroch brejkov až tri na gól, keď dva sám strelil a jeden pripravil pre Slebodníka. Gólový bol aj záver, a tak z východu vezieme výborný výsledok do budúcotýždňovej odvety pod Dubňom.

ZOSTRIH ZÁPASU


Tréner Pavol Staňo oproti poslednému ligovému stretnutiu prekopal zostavu, v základe zostala iba trojica Ján Minárik, Dominik Javorček a Enis Fazlagić. Na východ necestovali Poliaci Kiwior s Kurminowskim a africký útočník Jibril. Avizované sa stalo skutočnosťou, a tak sa mohli ukázať ostatní hráči. 

Hneď v úvodnej minúte musel zasahovať pohárový hrdina Ľubomír Belko, ktorý dostal prednosť pred Samom Petrášom. Po zakončení Gálla stihol loptu smerujúcu do našej brány odpratať stopér Adam Kopas. Rovnaká situácia sa črtala v 3. minúte aj na druhej strane, keď unikal Adrián Kaprálik, ale jeho šprint s loptou prerušil sklzom domáci obranca Jonec. Dobrá príležitosť sa Šošonom naskytla aj v 5. minúte, priamy kop a signál našim ale nevyšiel. Po zaujímavom úvode šancí ubudlo, postarali sa o to pozorné a najmä nepriepustné obrany na oboch stranách. Nezmenili to ani nakopávané lopty za obranu, a tak prišlo zakončenie až v 25. minúte po rohu, na prednej tyči hlavičkoval nepresne domáci. Podobný brejk ako na začiatku vyšiel Šošonom aj v 28. minúte. Opäť unikal Kaprálik a opäť nezakončil, Aďo však prihral do druhej vlny Tiborovi Slebodníkovi, ktorý to trafil od tyče do siete Kirovej brány - 0:1. Následne mieril nepresne po polhodine hry Kopas po priamom kope z azda 30 metrov. Na druhej strane prešiel Pavúk polovicu ihriska, čím otvoril priestor napravo pre Kisa, jeho delovku zastavil obetavý Javorček. Aktívnemu Kaprálikovi to konečne vyšlo z brejku v 42. minúte, keď ho vysunul Bichakhchyan. Do tretice už úspešne unikol obrancom FC a zoči-voči Kirovi aj úspešne zamieril ponad košického brankára - 0:2. Do kabín sme tak šli za dvojgólového vedenia.

Aj vstup do druhého polčasu mali lepší domáci a tentoraz aj skórovali. Z rohového kopu dostal pri hlavičke príliš veľa priestoru Erik Pačinda, ktorý ani neskákal a k tyči dokázala skórovať. Domáci kapitán zakončoval aj o tri minúty, tentoraz si jeho pokus v páde postrážil Belko. Ten musel zasahovať aj po pri prízemnej strele Jakúbeka. Žltozelení odpovedali krídelnou akciou a centrom Rusnáka, ktorý ale nenašiel nikoho zo svojich spoluhráčov. V 61. minúte síce unikol obrane domácich Bichakhchyan, neunikol však ich ofsajdovej pasci. Výborný pressing sme predviedli v 64. minúte, Javorček na ľavej strane po získaní lopty prešprintoval až do pokutového územia, jeho prízemný center našiel na zadnej Kaprálika, tiesnenému však lopta pravdepodobne skočila. Náš rýchlik si to vynahradil v 66. minúte, kedy znova ukázal svoje "dynamity" v nohách a ušiel všetkým vo fialovom. Brejk vyšperkoval nechytateľným zakončením do vinkla domácej brány - 1:3. Kira sa musel načahovať aj pri strele Slebodníka o štyri minúty, ktorú vytesnil na rohový kop. Domáci sa snažili ešte niečo spraviť s nepriaznivým výsledkom a napokon v 86. minúte znížili, keď ukázal kvalitu svojej ľavačky Pačinda. Svojím druhým presným zásahom opäť znížil na rozdiel jedného gólu. Šošoni sa však s týmto stavom nechceli zmieriť a už o sto sekúnd po biliardovej akcii s krásnym hokejovým zakončením Jána Bernáta zvýšili svoje vedenie - 2:4. Vynikajúci ofenzívny zápas sme tak doviedli do víťazného konca. 

Z východu si domov vezieme výborný výsledok, čo je pre nás pozitívnou správou pred odvetou. Tá je na programe v utorok rovnako o 15:30 na Štadióne MŠK Žilina znovu aj s prítomnosťou kamier RTVS.


HLASY PO ZÁPASE
Jozef Vukušič, tréner FC Košice
„Nie je to výsledok, aký by sme si želali. Hlavne sme nechceli inkasovať toľko gólov. Je to škoda, pretože si myslím, že až na tie góly sme nehrali zle. V prvom polčase sme dobre kombinovali, dostávali sme sa aj do šancí. V obrane sme však sklamali, inkasovali sme jednoduché góly. Nevyriešili sme dlhé lopty za obranu, potom to už boli situácie jeden na jedného. Škoda aj štvrtého gólu, pretože za stavu 2:3 by to bolo v odvete iné. Takto je Žilina jasným favoritom na postup. Potvrdila to aj v tomto zápase, najmä vo finálnej fáze, keď dala pekné góly.“
Pavol Staňo, tréner MŠK Žilina
"Tešíme sa, že sa nám tu dnes podarilo vyhrať, museli sme šliapať naplno. I keď by sme v našej hre našli aj nejaké chybičky, ceníme si výsledok a sme radi, že sa nám podaril prvý zápas zvládnuť. Sme radi, že sa Kapo dostal do brejkových situácií a že mu vieme takéto lopty aj posúvať. S tým sme mali trochu problém v predchádzajúcich zápasoch, kde bol priestor na niečo podobné, ale nedarilo sa nám to. Kapovi to dnes vyšlo viackrát, gratulujem mu a držím mu palce, aby nám stále rástol. Myslím si, že zostava si dnes sadla, aj keď môžeme diskutovať, že prvý polčas sme mohli odohrať inak. No nevedeli sme, ako sa k zápasu postavia Košice a aj oni nakoniec zmenil rozostavenie. Stále to berieme tak, že my sme favorit a musíme ukázať viac ako náš protivník. Dvakrát sme viedli a súper sa vždy dokázal dostať späť do hry. Dôležité je ale v takýchto ťažkých dueloch vyhrať. Musíme sa dobre pripraviť na odvetu, lebo futbal býva vrtkavý. V žiadnom prípade nemôžeme Košice podceniť, lebo aj dnes nám dali dva góly. Treba byť predovšetkým obozretný."
Tibor Slebodník, záložník MŠK Žilina

"Myslím si, že to bol výborný zápas, ukázali sme našu kvalitu. Košice takisto predviedli dobrú hru a dali aj dva góly. My sme ich ale nepodcenili, vedeli sme, čo chceme hrať a dnes nám to vyšlo. Jeden polčas je za nami a ideme sa pripraviť na druhý. Všimli sme si, že majú trochu diery v obrane a rýchly Kapo ich dokázal využiť. My sme mu to tam len posúvali, on z toho dal dva góly a k tomu ešte jeden pripravil pre mňa. S Kapom sme si povedali, že vpredu budeme hrať ako Mbappé a Neymar a musíme vyhrať. Navzájom sme si rozumeli a aj sme jeden druhému prihrali na gól. Na začiatku sme sa síce trochu hľadali, ale potom sme si našli cestu. Musíme stále tvrdo pracovať, chceme vyhrať aj ďalší zápas. Budeme makať ako dnes, zlepšíme trochu kvalitu hry a verím, že vyhráme a postúpime do finále."


Slovenský pohár,
streda 28. 4. 2021 od 15:30
Štadión Lokomotívy Košice
2:4(0:2)
FC Košice - MŠK Žilina
Góly: 47. a 86. Pačinda - 42. a 66. Kaprálik, 28. Slebodník, 88. Bernát
Rozhodca: Somoláni - Pozor, Roszbeck
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 46% - 54%

Strely/na bránu: 16:7 / 6:5

Priame kopy: 9:4

Rohy: 5:1

Ofsajdy: 3:4

Fauly: 12:13

ZOSTAVY
FC Košice
Kira – Jonec, Krčmarević, Pavúk - Kis, Novák (74. Gladiš), Jakúbek, Liener (54. Košuda) - Pačinda, Gáll (46. Sabol), Karaš (74. Kountouriotis)

MŠK Žilina
Belko - Rusnák, Kopas, Minárik, Javorček (67. Anang) - Fazlagić (46. Gono), Goljan (67. Paur), Myslovič, Bichakhchyan (67. Ďuriš) - Kaprálik, Slebodník (76. Bernát)
SÚVISIACE ČLÁNKY
29.04.2021"Chalani vedeli, že si to budem pýtať za obranu," hovorí dvojgólový hrdina Adrián Kaprálik
27.04.2021SC | Nekalkulovať a priviesť z východu dobrý výsledok

Facebook