S Dunajskou Stredou deľba bodov po šesťgólovom prvom polčase
Fortuna liga,
nedeľa 4. 4. 2021 od 16:00
Štadión MŠK Žilina
3:3(3:3)
MŠK Žilina - FC DAC Dunajská Streda
Góly: 30. a 39. Ďuriš, 36. Kurminowski (pok. kop) - 22. a 45.+ Ramirez, 33. Balić
ŽK: 58. Nebyla, 64. Ramirez, 81. Müller (všetci DS)
Rozhodca: Smolák - Štrbo, Pozor
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 47% - 53%
Strely/na bránu: 11:17 / 7:8
Priame kopy: 16:15
Rohy: 6:4
Ofsajdy: 0:2

ZOSTAVY
MŠK Žilina
Petráš - Rusnák, Kopas, Kiwior, Sluka - Bernát (62. Slebodník), Fazlagić, Gono (82. Myslovič) - Ďuriš, Kurminowski (82. Jibril), Kaprálik (76. Goljan)

FC DAC 1904 Dunajská Streda
Jedlička – Sommer, Müller, Kružliak, Davis – Blackman (84. Moumou), Christie-Davies, A. Balić, Andzouana (76. Divković) – Nebyla (69. Friede) – Ramirez
Zápasové menu
V nedeľnej dohrávke a šlágri 3. nadstavbového kola privítali futbalisti MŠK Žilina súpera z Dunajskej Stredy aj s premiérovou účasťou VAR-u. Ten nebol v akcii, no divákom to prekážať nemuselo, pretože prvý polčas priniesol šesťgólovú explóziu. Po zmene strán sa gólostroj zasekol, ale bližšie k siedmemu gólu sme boli my. Skóre sa už však nemenilo, a tak sme si pripísali druhú remízu v rade.

ZOSTRIH ZÁPASU


V šlágri kola sa musel tréner Pavol Staňo zaobísť bez zranených, resp. hráčov v karanténe, a tak chýbali v zostave Patrik Iľko, Benson Anang a aj Vahan Bichakhchyan.

Prvú šancu mali hostia, unikajúci Ramirez však stál v 2. minúte v ofsajde. Na opačnej strane ihriska zahrieval svoje "motory" Adrián Kaprálik, jeho prvý prízemný center stihla obrana hostí odvrátiť. O štyri minúty neskôr sa opäť "Kapo" kľučkami uvoľnil, ľavačkou to krásne obalil, ale iba pohladil tyčku z vonkajšej strany. Do priestoru troch žrdí mieril Enis Fazlagić po narážačke s Jánom Bernátom, jeho prízemná strela Jedličku neprekvapila. Dunajská sekundovala strelou Balića, ktorú Samuel Petráš v našej bráne radšej vyrazil na roh. Nášho gólmana vystrašila aj tečovaná strela Andzouanu, ktorá skončila na bočnej sieti. V 22. minúte išli hostia do vedenia, dieru v našej obrane využil Ramirez, ktorý dostal prihrávku na hranicu šestnástky a zoči-voči Petrášovi nezaváhal. Naše šance prichádzali iba ťažko, keďže sme strácali veľa lôpt v strede poľa. Naopak, v 28. minúte s nami hralo brvno po hlavičke Nebylu. Chytili sme sa tak my rýchlou akciou po pravej strane, Matúš Rusnák sa kľučkami dostal do šestnástky a strieľanou prihrávkou našiel na zadnej tyči Ďuriša, ktorý nemal problém vyrovnať - 1:1. Vyrovnané skóre vydržalo iba tri minúty, Balić sa napriahol spoza šestnástky a lepšie to nemohol trafiť. Jeho výstavná strela zapadla do rohu Petrášovej brány. Gólové hody pokračovali, Kaprálik v 36. minúte vyzvŕtal Davisa, ten fauloval a nasledovala tak druhá gólová odpoveď Šošonov. Faul potrestal z bieleho bodu Dawid Kurminowski - 2:2. To nebolo všetko, do polčasu sme skóre otočili. Opäť prišiel náš gól z pravej strany - tentoraz centroval Bernát, na zadnej tyči sa predral k hlavičke Ďuriš a Šošoni prvýkrát viedli - 3:2. Ani naše vedenie dlho nevydržalo, akrobatické zakončenie Ramireza ešte gól neprinieslo. V nadstavenom čase sa však Venezuelčan predral do zakončenia a bombou pod brvno uzavrel bláznivý prvý polčas, ktorému chýbali iba plné tribúny fanúšikov.

Druhý polčas začal opäť svižne, v 54. minúte mal na kopačke gól Miroslav Gono, jeho strela z voleja skončila na Jedličkovi. Ten istý hráč strieľal aj po odrazenej lopte z rohu o päť minút neskôr, Kružliak zblokoval jeho sľubnú strelu. Zmenu na svetelnej tabuli nepriniesli ani dva rýchle brejky Kaprálika, ktoré nenašli nikoho v žltozelenom. Aj v 65. minúte zakončoval Gono, opäť sa však jeho pokus nedostal ani k Jedličkovi, keďže skončil na obrancovi v čiernom. Pribúdajúcimi minútami sa hra oproti prvej polovici upokojila, bezhlavé útoky vystriedala opatrnosť na oboch stranách. Siedmy gól tak už nepadol a s Dunajskou Stredou bodujeme aj v treťom tohto sezónnom dueli po remíze 3:3.

V tabuľke Fortuna ligy sme sa udržali na priebežnom treťom mieste so šesťbodovou stratou na dnešného súpera. Naopak, na nášho prenasledovateľa z Trnavy máme tesný náskok jedného bodu. Budúci týždeň sa opäť v televíznom stretnutí predstavíme na novom štadióne v Trenčíne. 


HLASY PO ZÁPASE
Pavol Staňo, tréner MŠK Žilina
"Takýto prvý polčas som ešte asi nezažil. Šesť gólov za polčas je vizitka ofenzívy, ale aj defenzívy. Treba to ale brať športovo. Dopredu sme boli nebezpeční, naopak dozadu sme neboli takí precízni. Vieme, že sme urobili chyby, na ktoré sme hráčov upozorňovali. A to nás samozrejme mrzí. Ukázali sme aj veľa nevyužitých protiútokov, kde sme hlavne v druhom polčase mohli pridať nejaký gól. Bolo tam viacero odrazených lôpt či nepresných striel. Myslím si, že sme mali bližšie ku gólu. Dunajská Streda má kvalitné mužstvo a dnes asi nebolo nikomu súdené vyhrať. Vyhral futbal a výsledok zápasu je asi spravodlivý. Nemali by sme ale dostávať takéto góly na konci polčasu, respektíve zápasu. Mrzí ma, že stretnutia strácame v koncovke duelov. Už sa nám to predtým stalo viackrát. Musíme byť vždy skoncentrovaní až do konca stretnutia. Niekedy si aj takúto fázu v obrannej činnosti musíme prežiť. Verím, že si z toho zoberieme ponaučenie a nabudúce to bude vyzerať už lepšie. Treba ale povedať, že v druhom polčase sme sa už zlepšili a posunuli sa ďalej. V druhej polovici sme hrali hore-dole, mali sme aj smrtiace kontry, len sme ich nedotiahli do konca. Je to škoda, lebo sme cítili, že sa ešte dá presadiť a zvrátiť to v náš prospech. V stredu nás čaká Slovnaft Cup, treba si rýchlo skoncentrovať na pohárový duel."
Bernd Storck, tréner FC DAC 1904 Dunajská Streda
"Pre každého išlo o veľmi zaujímavý zápas. Je veľká škoda, že sa hralo bez fanúšikov, že tu nemohli byť. Podali sme dobrý výkon. V prvom polčase sme mohli byť organizovanejší, no aj bez toho sme kontrolovali hru. Podaril sa nám streliť krásny gól. Mali sme šancu aj na 2:0, no naše príležitosti sme premárnili. Potom sme robili príliš ľahké chyby, čím sme pomohli súperovi vyrovnať. Prvý gól sme inkasovali po chybe na ľavej strane. Potom sme videli fantastický Balićov gól, následne prišla penalta po súboji jeden na jedného a po penalte sme stratili trochu koncentráciu. Domáci to využili a dostali sa do vedenia 3:2. Do šatne sme išli po veľmi peknom góle na 3:3. Do druhého polčasu vstúpili oba tímy so snahou vyhrať, vytvoriť si nejaké šance na gól, no zároveň hrali organizovanejšie, taktickejšie. Bod je dobrý pre oboch.“
Dávid Ďuriš, krídelník MŠK Žilina

"Bolo to stretnutie dvoch rozdielnych polčasov. V prvom padali góly a v druhom boli len šance. Mrzí nás, že sme tie naše nevyužili a zápas sme nedotiahli do víťazného konca. Myslím, že v druhom polčase si oba tímy povedali, že už nemôžu inkasovať toľko gólov a všetci sa snažili aj dobre brániť. Škoda našich šancí, ktoré nepadli do brány a duel tak skončil výsledkom 3:3. Na tréningu sa často venujeme zatváraniu zadnej tyče a dnes sa nám to aj vyplatilo, keďže som z toho dal dva góly. Som za ne veľmi rád. Bol by som však radšej, kebyže sú z toho dnes aj minule tri body. Ideme ale ďalej a budeme sa snažiť ďalší zápas vyhrať."


TLAČOVÁ KONFERENCIA


Fortuna liga,
nedeľa 4. 4. 2021 od 16:00
Štadión MŠK Žilina
3:3(3:3)
MŠK Žilina - FC DAC Dunajská Streda
Góly: 30. a 39. Ďuriš, 36. Kurminowski (pok. kop) - 22. a 45.+ Ramirez, 33. Balić
ŽK: 58. Nebyla, 64. Ramirez, 81. Müller (všetci DS)
Rozhodca: Smolák - Štrbo, Pozor
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 47% - 53%
Strely/na bránu: 11:17 / 7:8
Priame kopy: 16:15
Rohy: 6:4
Ofsajdy: 0:2

ZOSTAVY
MŠK Žilina
Petráš - Rusnák, Kopas, Kiwior, Sluka - Bernát (62. Slebodník), Fazlagić, Gono (82. Myslovič) - Ďuriš, Kurminowski (82. Jibril), Kaprálik (76. Goljan)

FC DAC 1904 Dunajská Streda
Jedlička – Sommer, Müller, Kružliak, Davis – Blackman (84. Moumou), Christie-Davies, A. Balić, Andzouana (76. Divković) – Nebyla (69. Friede) – Ramirez
SÚVISIACE ČLÁNKY
05.04.2021"Adrián Kaprálik: "Mohli sme zahrať lepšie, bod je ale fajn."
03.04.2021Dunajská opäť favoritom, bodovať naplno však chceme my

Facebook