V nadstavenom čase sme prišli o výhru po penalte domácich, Slovan - MŠK 2:2
Fortuna liga,
sobota 20. 3. 2021 od 17:30
Tehelné pole
2:2(0:1)
ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina
Góly: 48. Moha, 90. Ratao (oba z pok. kop) - 32. Ďuriš, 63. Kurminowski (pok. kop)
ŽK: 43. De Kamps, 55. Rabiu, 82. Ratao - 30. Fazlagić, 84. Kiwior, 90. Myslovič, 90. Slebodník, 90. Sluka
Rozhodca: Ziemba - Štrbo, Jekkel
ZOSTAVY
ŠK Slovan Bratislava
Greif - Medvědev, Božikov (C), Bajrić, Pauschek - Nono (66. Strelec), De Kamps - Čavrić (78. Daniel), Weiss (37. Rabiu), Moha (78. Ratao) - Henty (78. Ožbolt)

MŠK Žilina
Petráš (C)- Anang, Kopas, Kiwior, Sluka - Fazlagić (46. Myslovič), Gono, Bichakhchyan (69. Slebodník) - Rusnák (76. Nemčík), Jibril (58. Kurminowski, Ďuriš (69. Iľko)
Zápasové menu
V 2. kole skupiny o titul narazili futbalisti MŠK Žilina v ďalšom šlágri kola na lídra tabuľky ŠK Slovan Bratislava. Na Tehelnom poli nepriniesol prvý polčas príliš veľa šancí, no na našu radosť sme podobne ako v decembri išli do vedenia. Po prestávke rýchlo vyrovnali domáci z penalty, rovnakou mincou sme však odpovedali aj my. V závere to bolo o našich brejkoch, resp. o dobýjaní žltozelenej obrany. Tlak domácich sme ustáli, v nadstavenom čase však bola proti píšťaľka hlavného rozhodcu, ktorý nariadil aj druhýkrát pokutový kop pre domácich.

ZOSTRIH ZÁPASU


Na šláger 2. kola nadstavbovej časti sme nastúpili v klasickej žltozelenej kombinácií s cieľom získať všetky body. Do základnej zostavy sa vrátil po kartovom treste a následnom zranení Enis Fazlagić, na krídlo sa po jednozápasovej prestávke postavil Matúš Rusnák a na hrote dostal prednosť Taofiq Jibril.

Úvodnú strelu na bránu sme zaregistrovali v 6. minúte, keď z otočky pálil nedôrazne Matúš Rusnák. O pár minút neskôr to po rohu spoza šestnástky vyskúšal nepríjemne De Kamps, jeho pokus ale letel nad. V 16. minúte sa pravom krídle dostal do tesnej blízkosti našej brány Čavrić, no Samo Petráš jeho loptu bez problémov vyrazil na roh. Dobrú príležitosť dostali v 20. minúte dostali po faule tesne za pokutovom území. Nonov priamy kop, však dobre zblokoval žltozelený múr. K ďalšej zaujímavej strele sa dostal Čavrić, ľavačkou vyskúšal Petrášovu pozornosť, no neúspešne. V 32. minúte sme si z chuti zakričali gól. Vahanov nadýchaný center domáca obrana ešte odhlavičkovala, Božikov však nebol dostatočne dôrazný, čo využil Dávid Ďuriš a strelou k žrdi prekvapil Greifa - 0:1. Na zaujímavý okamih sme potom čakali desať minút. Bol to opäť Čavrić, ktorý potiahol loptu po krídle, no jeho prízemný center prešiel celým pokutovým územím bez zakončenia belasích.

Do druhej polovice sme vstúpili striedaním, keď Enisa Fazlagića vystriedal čerstvý Patrik Myslovič. Hneď v 47. minúte však dostal Slovan príležitosť zahrávať pokutový kop po nešťastnom odkope našej obrany, pri ktorom Jakub Kiwior jemne zasiahol nohu Čavrića. Rozhodca neváhal a ukázal na biely bod, z ktorého sa nemýlil Moha. Tento moment povzbudil Šošonov a Slovan sme zatlačili na ich polovici, z čoho vyplynula aj prízemná strela Bichakhchyana, ktorá, bohužiaľ, letela tesne mimo brány. Po pravej strane bratislavského útoku sa znovu snažil presadiť Čavrić, ale Srbove kľučky nepriniesli žiadne nebezpečie. Diskutovaným bol po zápase aj zákrok Rabia na nášho Ananga, ktorý vyzeral naozaj nebezpečne a mohol znamenať pre reprezentačného obrancu Ghany predčasný koniec v stretnutí. V 62. minúte sme si to vynahradili, k lopte sa dostal Dávid Ďuriš, vyzvŕtal Medvědeva, prenikol do vnútra šestnástky, a tam už musel domáci obranca zatiahnuť záchrannú brzdu. Šošoni dostali vcelku oprávnene príležitosť kopať penaltu, ktorú s prehľadom premenil Dawid Kurminowski - 1:2. Vzápätí mohol Slovan vyrovnať znovu, no Hentyho tečovaná strela skončila na brvne Petrášovej brány. Veľkú šancu sme mali aj my, do brejku sa dostal Kurminowski, ktorý poslal loptu pred bránu, Vahan na ňu nedočiahol a pred Rusnákom zakročil včas Greif. Nebezpečie priniesla aj príležitosť, ktorú mal Henty v 73. minúte, s loptou sa v šestnástke otočil, ale netrafil priestor našej brány. Tréner Staňo sa následne rozhodol pre posilnenie defenzívy, keď na ihrisko poslal tretieho stopéra Tomáša Nemčíka. Z ihriska zišiel na krídle hrajúci Rusnák. V 78. minúte sme sa takmer dostali ku gólovej poistke, Kurminowski so Slebodníkom sa avšak až moc ponúkali a nakoniec z toho bol len nepresný pokus Mysloviča. Štyri minúty pred koncom dostali možnosť zahrávať priamy kop domáci hráči, z nebezpečnej vzdialenosti mieril Strelec, na naše šťastie mimo. Následne sme sa dostali pod tlak súpera, závar v našej obrane a niekoľko striel Slovanu, sme ale obetavo zblokovali a aj so šťastím loptu upratali do bezpečia. V nastavenom čase sa k stopercentnej šanci dostal náš Patrik Iľko. Po ukážkovej kombinácií s Kurminowskim a Slebodníkom mieril náš krídelník aj kvôli reflexívnemu zákroku Greifa mimo. To sa nám napokon kruto vypomstilo. Tesne pred uplynutím nadstaveného času nariadil rozhodca druhú penaltu v zápase pre Slovan po ťažko viditeľnom faule Slebodníka a páde Medveděva. Moha premenil aj druhú jedenástku v zápase a vyrovnal na konečných 2:2. 

Pár sekúnd nás tak delilo od prvej výhry na novom Tehelnom poli, ktorá by bola zároveň v Bratislave prvá od tej pamätnej majstrovskej z roku 2017. Najbližšie nás čaká reprezentačná prestávka a po nej privítame doma súpera z Dunajskej Stredy.


HLASY PO ZÁPASE
Darko Milanič, tréner ŠK Slovan Bratislava
"Videli sme pekný zápas. Tím ukázal charakter, vďaka ktorému vybojoval bod v závere zápasu. Celkovo sme si utvorili veľa šancí, niekedy chýbala lepšia finalizácia či lepšie rozhodnutie. Teším sa, že sme si najmä v závere vypracovali dostatok príležitostí a boli dostatočne agresívni. Napokon sme si bod zaslúžili. Musím oceniť aj súpera, Žilina je jediné mužstvo, ktoré nám dalo vo všetkých zápasoch tejto sezóny dva góly, a to svedčí o ich sile."
Pavol Staňo, tréner MŠK Žilina
"Kto pozeral futbal, môže dnes našich chalanov iba chváliť. Dnes sme boli dobre pripravení na Slovan, i keď na začiatku to boli taktické šachy. Nechceli sme súpera púšťať do šancí, naopak, my sme cítili, že ich môžeme vybrejkovať. Vyvíjalo sa to podobne ako v decembri a boli sme blízko prekvapenia. Celkovo sme podali komplexný výkon vpredu aj vzadu. V závere sme mali tutovku na tretí gól, nedali sme a následne sme boli kruto potrestaní. Je to veľká škoda, ale aj taký je futbal. Napriek všetkému som hráčom poďakoval za nasadenie a ochotu behať. Dnes toto mladučké mužstvo dokázalo držať krok s majstrom. O to viac ma mrzí koniec zápasu."
Dawid Kurminowski, útočník MŠK Žilina

"Do každého zápasu ideme s tým, že chceme získať tri body, nie jeden bod. Aj po dnešnom stretnutí bude určite každý z nás hráčov myslieť na to, že dnes mali byť tie tri body naše. Po spornom závere cítime všetci krivdu, tento zápas sme mali vyhrať. Kto pozeral tento duel, vie, že takto to nemalo byť. Každý hráč makal na sto percent od prvej do poslednej minúty. Škoda, že to takto skončilo a nemôžeme sa radovať z víťazstva. S Vahanom sme boli dohodnutí, že idem na penaltu ja. Som rád, že som skóroval po dlhšej sérií bez gólu, a k tomu ešte v takomto ťažkom súboji. Počas prestávky si môžeme trochu oddýchnuť, keďže sme v zápasovom kolotoči každý týždeň a na tréningoch pracujeme naplno. Víkend, počas ktorého si budeme môcť oddýchnuť a dobre sa pripraviť, nám pomôže."


TLAČOVÁ KONFERENCIA


Fortuna liga,
sobota 20. 3. 2021 od 17:30
Tehelné pole
2:2(0:1)
ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina
Góly: 48. Moha, 90. Ratao (oba z pok. kop) - 32. Ďuriš, 63. Kurminowski (pok. kop)
ŽK: 43. De Kamps, 55. Rabiu, 82. Ratao - 30. Fazlagić, 84. Kiwior, 90. Myslovič, 90. Slebodník, 90. Sluka
Rozhodca: Ziemba - Štrbo, Jekkel
ZOSTAVY
ŠK Slovan Bratislava
Greif - Medvědev, Božikov (C), Bajrić, Pauschek - Nono (66. Strelec), De Kamps - Čavrić (78. Daniel), Weiss (37. Rabiu), Moha (78. Ratao) - Henty (78. Ožbolt)

MŠK Žilina
Petráš (C)- Anang, Kopas, Kiwior, Sluka - Fazlagić (46. Myslovič), Gono, Bichakhchyan (69. Slebodník) - Rusnák (76. Nemčík), Jibril (58. Kurminowski, Ďuriš (69. Iľko)
SÚVISIACE ČLÁNKY
26.03.2021Výklad pravidiel pred zavedením VAR-u
22.03.2021"Čo nám nevyšlo v sobotu, môže vyjsť nabudúce," tvrdí Dávid Ďuriš
19.03.2021Defenzíva základným kameňom úspechu na Slovane

Facebook