Efektivita a Petráš v bráne rozhodli, MŠK - Pohronie 2:1
Fortuna liga,
sobota 28. 11. 2020 od 14:00
Štadión MŠK Žilina
2:1(1:0)
MŠK Žilina - FK Pohronie
Góly: 43. Bernát, 76. Ďuriš - 89. Blahút
ŽK: 60. Fazlagić - 17. Bangala, 37. Bimenyimana, 52. Pavlík, 87. Blahút
Rozhodca: Prešinský - Jekkel, Košecký
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Petráš - Vallo, Minárik (C), Kiwior, Sluka - Gono, Fazlagić, Bernát (62. Paur) - Rusnák (66. Kaprálik), Kurminowski (87. Jambor), Ďuriš (87. Jibril)

FK Pohronie Žiar nad Hronom
Jenčo – Špiriak (12. Bangala), Pavlík (C), Jacko – Petrák (80. Audino), Weir, Chríbik, Blahút – Fadera, Badolo (80. Župa) – Bimenyimana (69. Matić)
Zápasové menu
V 15. kole Fortuna ligy pricestovalo pod Dubeň Pohronie, ktoré sa futbalistov MŠK Žilina vôbec nezľaklo a na umelej tráve bolo bližšie k otvoreniu skóre. Proti však bol výborný Petráš, ktorý držal bezgólový stav. Ten zmenila až naša prvá strela na bránu v 43. minúte, druhý zápas po sebe sa presadil Bernát. Vedenie žltozelených po zmene strán viselo doslova na vlásku, gólovo sme však znova udreli my, a to druhou strelou na bránu. Dve presné trefy tak rozhodli o predĺžení našej víťaznej série, v závere ešte pokazil čisté konto Petrášovi hosťujúci Blahút, najtesnejšiu výhru si však šošoni postrážili.

ZOSTRIH ZÁPASU


V súboji proti Pohroniu ostal tréner Pavol Staňo verný menám z predošlého kola proti Trenčínu, kvôli zdravotným dôvodom nahradil Bensona Ananga na pravom kraji obrany Kristián Vallo, aj v 15. kole absentoval v zápasovej nominácii Vahan Bichakhchyan.

Úvod patril hosťom, ktorí sa nebojácne pustili do šošonov a pred Samuelom Petrášom bolo horúco. Staňovci sekundovali prvým výpadom až v 7. minúte, center Matúša Rusnáka upratali hostia do bezpečia. Oveľa bližšie gólu sme boli po zakončení Dávida Ďuriša v 12. minúte, proti ktorému vybehol Jenčo mimo šestnástky. Po vzájomnom strete stihli zblokovaný pokus nášho krídelníka upratať obrancovia Pohronia mimo brány. O niekoľko sekúnd sa situácia takmer identicky zopakovala, tentoraz Ďurišov pokus skončil po teči na rohovom kope. Náš dobrý úsek pokračoval zakončením Enisa Fazlagića, ktoré ale mierilo tesne nad brvno. Pohronie však vedelo nepríjemne pohroziť ako v 19. minúte, keď musel Petráš skrotiť Bimenyimanov pokus. Rovnaký súboj sa opakoval aj o minútu, znova sa vyznamenala Petrášova ruka. Náš gólman sa činil aj v 26. minúte, kedy po rohovom kope a skrumáži chytil súperovi tri stopercentné príležitosti. Zakríknutí šošoni strácali častejšie lopty, čím sa nevedeli dostať do správnej prevádzkovej teploty. Naša prvá strela na bránu prišla až v 43. minúte a ihneď priniesla zmenu skóre. Center na pravú stranu prepadol v súboji ku Kristiánovi Vallovi, ktorý v druhej vlne našiel voľného Jána Bernáta a žltozelení viedli - 1:0. Maximálna efektívnosť tak zaručila šošonov jednogólové vedenie, s ktorým odchádzali do polčasovej prestávky. 

Pohronie začalo aktívnejšie aj po zmene strán, na zadnej tyči hlavičkoval našťastie vedľa Petrák. Brvno hralo s nami v 53. minúte, našťastie sme si vydýchli, keď sme loptu dokázali odpáliť preč. Nervozita z prvého polčasu sa preniesla na naše kopačky aj v tom druhom, Jenčo bol prakticky bez práce. Zasahovať nemusel ani po peknej prienikovej prihrávke striedajúceho Jakuba Paura, ktorý vysunul Valla, ale prízemný center nenašiel nikoho v žltozelenom. Tesne letela aj strela hosťujúceho Petráka na druhej strane, skóre zostalo nemenné. Opäť sme tak trestali súpera gólovo. Chybu Pohronia pri rozohrávke potrestal Kurminowski, ktorý v prečíslení vysunul Ďuriša a ten nás prízemnou strelou posiela do dvojgólového vedenia - 2:0. Potlesk pár prítomných na tribúnach si vyslúžil Samo Petráš aj v 81. minúte, keď vychytal Jacka. Pohronie sa dočkalo až v 89. minúte, krížnou strelou prekonal nášho výborného gólmana Blahút. V závere sme si tesný náskok ustrážili, poistku nepridal v brejku Sluka.

Šošoni tak v náročnom zápase zdolali Pohronie a v odvetnej časti sú naďalej stopercentní. 


HLASY PO ZÁPASE
Pavol Staňo, tréner MŠK Žilina
"Dnes treba naozaj povedať, že proti nám stál motivovaný súper, ktorý ukázal vysokú kvalitu. Pohronie má šikovných hráčov, a preto si toto víťazstvo veľmi ceníme, aj keď nebolo v štýle a spôsobom, na aký sme už zvyknutí. Takéto zápasy je veľmi dôležité zvládnuť, dnes sa to podarilo aj vďaka Samovi, ktorý nás podržal neskutočnými zákrokmi a udržal nás nad vodou. Súper sa dostával do nebezpečných situácií hlavne po našich stratách, až príliš veľa lôpt sme strácali nevynútene. Nebudem hovoriť, či je výhra zaslúžená alebo nezaslúžená. Predtým sme niektoré dominantné výkony nepretavili do troch bodov, dnes sme to zvládli, to je podstatné. Už sa pripravujeme na ďalší duel."
Jan Kameník, tréner FK Pohronie
"Pre nás je vždy hodnotenie horké, pokiaľ stretnutie prehráme. Za výkon, akým sme sa tu prezentovali som sa mojim hráčom poďakoval. Žilina má svoju kvalitu. Dnes nás sklamala ofenzíva. Domácich sme prevýšili v počte gólových šancí i striel na bránu. Oni sú zasa o niečo lepší a kvalitnejší na lopte a dobre kombinovali počas celého zápasu. My sme sa snažili napádať ich a chceli sme im odoberať lopty. Do defenzívy sa nám to darilo a boli sme nebezpeční. Potešilo ma, že sme sa dokázali dostať aj do hlbokého bloku súpera. Možno sme niekde niečo urazili, pretože ten počet nepremenených šancí je veľký. Súper prakticky z dvoch troch ojedinelých príležitostí nás jednoducho potrestal a prehrali sme."
Dávid Ďuriš, krídelník MŠK Žilina

"Bol to pre nás veľmi ťažký zápas, súper bol kvalitný v defenzíve a v útoku rovnako nezaostával, pričom viackrát nás podržal Samo, ktorý pochytal veľmi veľa šancí. Pohronie podalo naozaj výborný výkon, zmenili štýl a hrajú výborný futbal. Nakoniec sme ale využili naše príležitosti, strelili sme dva góly, rozhodla jednoznačne efektivita. Takéto výhry chutia o to viac, že sa na ne nadrieme a musíme hrať až do úplného konca. Som rád za víťazný presný zásah, verím, že to bude padať častejšie."


TLAČOVÁ KONFERENCIA


Fortuna liga,
sobota 28. 11. 2020 od 14:00
Štadión MŠK Žilina
2:1(1:0)
MŠK Žilina - FK Pohronie
Góly: 43. Bernát, 76. Ďuriš - 89. Blahút
ŽK: 60. Fazlagić - 17. Bangala, 37. Bimenyimana, 52. Pavlík, 87. Blahút
Rozhodca: Prešinský - Jekkel, Košecký
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Petráš - Vallo, Minárik (C), Kiwior, Sluka - Gono, Fazlagić, Bernát (62. Paur) - Rusnák (66. Kaprálik), Kurminowski (87. Jambor), Ďuriš (87. Jibril)

FK Pohronie Žiar nad Hronom
Jenčo – Špiriak (12. Bangala), Pavlík (C), Jacko – Petrák (80. Audino), Weir, Chríbik, Blahút – Fadera, Badolo (80. Župa) – Bimenyimana (69. Matić)
SÚVISIACE ČLÁNKY
29.11.2020"Zápas s toľkými zákrokmi som ešte asi nezažil," hovorí hrdina z brány Samuel Petráš
27.11.2020Aby sa hralo proti Pohroniu podľa našich predstáv

Facebook