Aby sa hralo proti Pohroniu podľa našich predstáv
Aj tento víkend bude pod Dubňom futbalový, šošoni hrajú po týždni opäť doma a opäť myslia víťazne. Futbalistom MŠK Žilina sa tentoraz postaví do cesty tím Pohronia, ktorému z augusta máme čo vracať. Zostať na víťaznej sérii - to je jasný cieľ pred 15. kolom Fortuna ligy.

Sobotný duel, ktorý má výkop o 14:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Ladislav Prešinský.


novinky u súpera

Po Trenčíne pricestuje pod Dubeň jeho tabuľkový sused - minuloročný nováčik z Pohronia. Ten sa už stihol etablovať medzi slovenskou elitou a štart do aktuálneho ročníka Žiaru vyšiel. V októbri však nastali v klube viaceré zmeny, čo vyústilo až k výmene trénera. Po roku pôsobenia na lavičke FK skončil Mikuláš Radványi, ktorého nahradil Čech Jan Kameník. Ten sa mužstvu snaží vštepiť inú tvár, pričom úspechy už slávil, napríklad na pôde Dunajskej Stredy, odkiaľ brali Pohrončania bod za bezgólovú remízu, alebo naposledy proti Trnave, kde siahali dokonca na výhru, o ktorú však prišli v nadstavenom čase. 

Nerozhodné výsledky teda jednoznačne patria k nášmu sobotnému súperovi, však až osem stretnutí Žiaru nad Hronom v aktuálnej sezóne nenašlo víťaza. Na prvý vzájomný duel z augusta máme trpké spomienky, keď sme nedokázali pretaviť do gólov viaceré sľubné šance a súperovi sme podľahli 1:2.


poctivou prácou za úspechom

Zverencov trénera Pavla Staňa čaká ďalší domáci zápas. Aktuálne disponujeme najlepšou formou spomedzi tímov Fortuna ligy, tréneri však túto štatistiku neriešia a vždy sa pozerajú iba na najbližší duel.

„Nezameriavame sa na to, či máme najlepšiu formu. Určite je ale dobré, že ťaháme sériu pozitívnych výsledkov. Bolo by pekné ju potiahnuť, ale ideme od zápasu k zápasu a sme si plne vedomí toho, že proti Pohroniu to ľahké nebude. Žiaden duel v lige nie je jednoduchý. Až keď strelíme góly a vyhrávame väčším rozdielom, môžeme sa vtedy dostať do pohody. O góly, o body treba bojovať v každom stretnutí. Stále treba byť ostražití, najmä proti súperom z nižších poschodí tabuľky.“

A práve góly a produktivita nám chýbala naposledy proti Pohroniu, kde sme auguste nebodovali. „Pamätáme si ten zápas, prvé tri gólové šance sme mali my a duel mohol vyzerať úplne inak. Na konci zápasu taktiež nepremenená tutovka. Bol to teda pre nás nešťastný duel. Ukázalo nám to, že sa musíme vedieť postaviť aj silovejšiemu futbalu. Bola to dobrá skúsenosť a verím, že sme si z tohto súboja vzali ponaučenie. Určite ich nepodceníme ani teraz a pôjdeme za víťazstvom poctivou prácou. Musíme sa pripraviť na každú alternatívu, aby nás súper ničím nezaskočil.“

Pohronie od prvého vzájomného stretnutia vymenilo trénera, čím sa zmenil aj ich obraz hry. Očakávať defenzívne ladeného súpera?

„Pohronie hrá pod novým trénerom trochu inakšie, prišlo aj k zmene rozostavenia. Postavenie súpera by však nemalo byť kľúčom k tomu, či vyhráme alebo prehráme. Určite chceme donútiť súpera k hre, aká vyhovuje nám. Je to pre nás výzva. Verím, že obrana celého nášho mužstva bude pozorná, dopredu si totiž dokážeme vytvárať situácie. Dúfam, že sobota nebude výnimkou a opäť sa nám ich podarí premieňať, dodáva rodák z Čierneho, ktorý má v zostave zdratovné otázniky pri Patrikovi Myslovičovi a Patrikovi Iľkovi.


pripravení na každú variantu

Na pravom krídle nastupuje v posledných zápasoch Matúš Rusnák, ktorý je svojou rýchlosťou a dôrazom platným hráčom šošonov. Jeho dôraz a agresivita by mohli platiť aj na Pohronie. Ako vníma sobotného súpera i svoju aktuálnu pozíciu?


rozhodcovia

Sobotný duel 15. kola, ktorý má výkop o 14:00 hod. a sledovať ho môžete aspoň prostredníctvom huste.tv, bude rozhodovať ako hlavný arbiter Ladislav Prešinský, na čiarach asistujú Adam Jekkel a Jakub Košecký.


Duel opäť bez divákov

Upozorňujeme, že na základe aktuálnych nariadení kompetentných orgánov môže najvyššia futbalová súťaž - Fortuna liga nateraz pokračovať, avšak bez prítomnosti divákov.

V sobotu tak budú zatvorené Pokladne MŠK a rovnako zatvorený bude aj Fanshop MŠK.


bulletin pred zápasom

Opäť nebude chýbať Bulletin MŠK, ktorý si namiesto tribúny môžete prečítať v pohodlí domova pred výkopom v elektronickej podobe. Tentoraz si v ňom prečítate o:

  • dôležitosti bežeckých parametrov s hlavným trénerom Pavlom Staňom.
  • Vyspovedáme ligového debutanta Timoteja Jambora. Komu poputuje dres z premiéry proti Trenčínu?
  • Štatisticky sa obhliadneme za výkonom Jána Bernáta proti Trenčínu.
  • A priblížime si aj novinky v tábore súpera.

Facebook