”B”: Pod Tatrami dôležitá výhra, Popradu sme strelili opäť šesť gólov
II. liga,
sobota 17. 4. 2021 od 16:30
NTC Poprad
1:6(0:4)
FK Poprad - MŠK Žilina
Góly: 63. Kenroy - 4. a 43. Jibril, 9. Kaprálik, 37. Ďuriš, 74. Holáň, 79. Suľa
ŽK: 34. Rokyta - 39. Javorček, 83. Slebodník
Rozhodca: Chromý - Zemko, Lauer
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 39% - 61%

Strely/na bránu: 10:34 / 4:16

Priame kopy: 5:11

Rohy: 2:8

Ofsajdy: 1:2

Fauly: 6:15

ZOSTAVY
FK Poprad
Regitko - Živčák, Kuc, Šarišský, Rokyta (46. Legnani) - Pollák (62. Rumanský), Jurčišin (46. Nagy), Slivka, Maliňák - Kuba (C) (74. Zummer), Kenroy (74. Vasiľ)

MŠK Žilina
Teplan - Suľa, Kopas (C), Nagy, Javorček (46. Bari) - Farský (34. Mráz), Myslovič, Slebodník - Kaprálik (46. Vaľovčin), Jibril (76. Kostúr), Ďuriš (46. Holáň)
Zápasové menu
V rámci 25. kola druhej slovenskej ligy sme zavítali pod Tatry. Mimoriadne dôležitý súboj proti FK Poprad sme začali vynikajúco a už v uvode sme rýchlo viedli 2:0. Celý úvodný polčas sme boli aktívni a pramenili z toho aj ďalšie dva góly v sieti Popradu. Do druhého polčasu sme tak vstupovali s pohodlným štvorgólovým vedením, ktorý sme poistili ešte dvomi peknými gólmi a domov cestujeme s vysokou výhrou, keď sme Popradu aj v druhom vzájomnom stretnutí strelili šesť presných zásahov.

Proti súperovi z Popradu sme nastúpili v základnej jedenástke aj s niektorými hráčmi "A"-tímu, čo len podčiarklo dôležitosť duelu pre žltozelených. Po dlhšej pauze sa do zostavy vrátil obranca Richard Nagy. V najlepšom prípade sme chceli odohrať podobné stretnutie ako na jeseň, keď sme doma Poprad zdolali vysoko po výsledku 6:0. Aj tentokrát to bol na naše šťastie gólostroj MŠK.

Úvodného mini-tlaku sa síce zhostili domáci hráči, no rýchlo sme sa z neho dostali a vzápätí aj prvýkrát v zápase udreli. Skvelý rohový kop poslal v 4. minúte do šestnástky s kapitánskou páskou hrajúci Adam Kopas, nikým nekrytý Taofiq Jibril dostal krížnou hlavičkou loptu do siete – 0:1. V 8. minúte sme už mohli viesť dvojgólovým rozdielom. Samuel Suľa prenikol po pravej strane až do pokutového územia, prihral loptu na Jibrila, ten ešte priťukol Tiborovi Slebodníkovi, ktorý napálil proti svojim bývalým spoluhráčom loptu len do brvna brány. Kopali sme ale ďalší roh a znovu sa zopakovala takmer identická situácia ako pri prvom góle. Kopas poslal center do ohňa, kde tentokrát výborne číhal Adrián Kaprálik a v 9. minúte zvýšil naše vedenie už na 2:0. Po drobnej chybe našej obrany sa rútil sám na brankára Mareka Teplana aj domáci hráč, no Richard Nagy ho po výbornom návrate stihol čisto odzbrojiť. Zanedlho po našej akcii znovu zvonila tyč Regitkovej svätyne. Patrik Myslovič si narazil so Slebodníkom, naviedol si loptu na ľavačku a technickou strelou opečiatkoval iba žrď. Neujal sa ani tvrdý projektil Slebodníka, ktorý s problémami vyrazil gólman Popradu. V 31. minúte sme videl z našej strany ďalší nebezpečný záblesk po vysunutí Dávida Ďuriša za obranu a jeho sľubnej, no neúspešnej ponuke do šestnástky, kde na loptu nedočiahol Kaprálik. O tri minúty sme boli svedkami aj prvého a zároveň vynúteného striedania na žltozelenej strane. Zraneného Samuela Farského nahradil Filip Mráz. Ďalší gól visel vo vzduchu a dočkali sme sa ho v 37. minúte. Brankár Marek Teplan exkluzívnym dlhým nákopom našiel rozbehnutého Ďuriša, ktorý po pár rýchlych krokoch nekompromisne zakončil krížnou strelou na zadnú tyč – 0:3. O štyri minúty sme videli sľubnú príležitosť dvojice Javorček a Myslovič. „Javor“ si nabehol na ľavej strane a prudkým zakončením vyprášil rukavice domáceho strážcu brány, po ktorého zákroku sa lopta odrazila k „Myslovi“ a ten len tesne minul odkrytú svätyňu domácich. Čo nevyšlo z ľavej strany, vyšlo ešte do prestávky z pravej. Kaprálik si poradil s obranou Popradu a Jibrilovi pripravili ponuku, ktorá sa neodmieta. Taofiq tak už nemal problém zakončiť do prázdnej brány a zvýšiť naše polčasové vedenie na štyri góly – 0:4. Po prvom dejstve sme si teda vybudovali výbornú východiskovú pozíciu pred druhou polovicou stretnutia.

Tú sme zahájili netradičným trojitým striedaním. Z ihriska putovali dole „Áčkari“ Adrián Kaprálik, Dávid Ďuriš a Dominik Javorček, ktorých mohol tréner Veselý aj vďaka komfortnému náskoku pošetriť. Nahradila ich trojica hráčov René Holáň, Tomáš Vaľovčin a po zranení prvýkrát na jar aj Kristián Bari. Taofiq Jibril bol viditeľne pri chuti a v 54. minúte takmer zavŕšil hetrik. Pri jeho strele zvnútra pokutového územia a následnej dorážke sa ale vyznamenal gólman tmavomodrých Regitko. V 62. minúte sme nedoviedli do úspešného konca akciu práve trojice striedajúcich hráčov po ose Bari-Holáň-Vaľovčin so zakončujúcim Myslovičom, ktorého pokus letel vysoko nad. Skórovať sa naopak podarilo o minútu neskôr domácim. Loptu preniesli cez šírku ihriska, Kenroy z prvej volejom nevymýšľal a znížil stav zápasu.

Po nevýraznej časti hry z oboch strán nás v 74. minúte zahrial René Holáň. Akciu sme potiahli cez pravú stranu, Jibril v šestnástke prestrčil loptu na voľného Holáňa, ktorý sa spýtal brankára, kam to chce a s prehľadom zvýšil na 5:1. Neuplynulo ani päť minút, keď sme domácich znovu dostali pod tlak. Po viacerých zblokovaných pokusoch sa lopta odrazila ku kapitánovi Suľovi a ten exportnou strelou z diaľky vymietol ľavý roh popradskej brány – 1:6. V 85. minúte sa predsa len dostali k slovu ešte aj futbalisti spod Tatier. Striedajúci Legnani sa dostal zoči-voči pred nášho Teplana, ale nezakončil presne. V úplnom závere sa už stav nemenil a domov cestujeme s presvedčivou výhrou o päť gólov.

Po sérii štyroch prehier si tak pripisujeme vytúžené víťazstvo spolu s tromi bodmi do tabuľky druhej ligy. V jej poradí sa posúvame späť na desiate miesto pred Trebišov. Takto o týždeň v sobotu nastúpime na domáce stretnutie proti druhému Liptovskému Mikulášu.


HLASY PO ZÁPASE
Vladimír Veselý, tréner MŠK Žilina
"Kvalita bola jednoznačne na našej strane. Do polčasu sme si stihli vytvoriť dobrý náskok, k tomu sme ešte nastrelili dvakrát konštrukciu brány. V tomto smere sme určite spokojní a sme radi, že sme prelomili nepriaznivú sériu. Rýchle góly vždy pomôžu, aby sa družstvo upokojilo a do polčasu sme následne pridali ešte ďalšie dva. Potom sme prestriedali niektorých hráčov a v závere sme navýšili naše víťazstvo. Mrzí ma gól domácich, ktorý sme nemuseli inkasovať. Toto je pre nás len malý krôčik a my ideme stále od zápasu k zápasu. Čaká nás ešte veľa náročných stretnutí, no verím, že táto výhra nám pomôže."
Adam Kopas, obranca MŠK Žilina
"Od začiatku zápasu sme mali výborný prístup, nedovolili sme súperovi dostávať sa do šancí, naopak, my sme dali gól z prvej možnej príležitosti. Následne sme pridali druhý a o to sa nám hralo lepšie. V druhom polčase sme už podľa mňa išli trochu so silami dole a nehrali sme tak uvoľnene. Po ďalšom góle sme sa však opäť dostali do rytmu a s pokojom dotiahli zápas do víťazného konca. Pri úvodných góloch z rohu sme mali dobrý nábeh do šestnástky, ja som snažil trafiť niekoho z našich hráčov a podarilo sa. Súper hral v bloku, ktorý je vždy náročné prekonať. Myslím si ale, že práve štandardkami si vieme pomôcť a dnes sa nám to vyplatilo."
II. liga,
sobota 17. 4. 2021 od 16:30
NTC Poprad
1:6(0:4)
FK Poprad - MŠK Žilina
Góly: 63. Kenroy - 4. a 43. Jibril, 9. Kaprálik, 37. Ďuriš, 74. Holáň, 79. Suľa
ŽK: 34. Rokyta - 39. Javorček, 83. Slebodník
Rozhodca: Chromý - Zemko, Lauer
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 39% - 61%

Strely/na bránu: 10:34 / 4:16

Priame kopy: 5:11

Rohy: 2:8

Ofsajdy: 1:2

Fauly: 6:15

ZOSTAVY
FK Poprad
Regitko - Živčák, Kuc, Šarišský, Rokyta (46. Legnani) - Pollák (62. Rumanský), Jurčišin (46. Nagy), Slivka, Maliňák - Kuba (C) (74. Zummer), Kenroy (74. Vasiľ)

MŠK Žilina
Teplan - Suľa, Kopas (C), Nagy, Javorček (46. Bari) - Farský (34. Mráz), Myslovič, Slebodník - Kaprálik (46. Vaľovčin), Jibril (76. Kostúr), Ďuriš (46. Holáň)
SÚVISIACE ČLÁNKY
16.04.2021"B": Pod Tatry s cieľom predviesť dobrý výkon a zlomiť nepriaznivú sériu

Facebook