”B”: Pod Tatry s cieľom predviesť dobrý výkon a zlomiť nepriaznivú sériu
V rámci druhej slovenskej ligy čaká našu rezervu počas tohto víkendu stretnutie 25. kola proti tímu FK Poprad. Tím spod Tatier sa momentálne nachádza na poslednom mieste tabuľky. To ale nič nemení na fakte, že pôjdeme do zápasu naplno a so snahou napodobniť jesennú výhru 6:0 na domácom štadióne.

Sobotný súboj v Národnom tréningovom centre v Poprade má výkop o 16:30 hod. Povedie ho hlavný rozhodca Andrej Chromý.


nečaká nás nič jednoduché

Po nevydarenom stretnutí v Trebišove si náš "B"-tím pripísal už štvrtú prehru v poradí. Hráči však určite nemajú hlavy dole a už sa plne sústredia na najbližší zápas proti Popradu. Tréner mužstva Vladimír Veselý objasnil, čo môže hráčom pomôcť opäť sa vrátiť na vlnu dobrých výsledkov.

"Určite každému pomôže dobrý tréning. Pracovali sme v ňom na zakončení aj na defenzíve, aby sme sa vyhli podobným chybám ako v Trebišove. Dostať sa z toho môžeme jedine poctivým a kvalitným tréningom." Práve tieto aspekty hry nás stáli body aj proti minulotýždňovému súperovi z ďalekého východu Slovenska. "V úvode stretnutia sme tam spravili dve chyby, vďaka ktorým súper odskočil na dva góly. Potom sme to síce chceli dohnať, no nepodarilo sa nám to. Náš hlavný problém bola ale ofenzívna časť hry, kde sme sa vôbec nepresadili," poznamenal kouč Šošonov a zároveň náš bývalý hráč.

V rámci postavenia v tabuľke i ďalšieho smerovania je to pre nás jeden z najpodstatnejších duelov tohto ročníka. "Pre nás je každý zápas veľmi dôležitý. Samozrejme, duel proti Popradu je najbližšie a vieme, aká je momentálne situácia v tabuľke. S týmto vedomím tam aj budeme cestovať." V poradí druhej najvyššej súťaže aktuálne figurujeme na jedenástom mieste s päťbodovým náskokom na zostupové priečky.

Naopak, náš najbližší protivník je už jasným zostupujúcim. So ziskom troch bodov sa nachádza na poslednom mieste tabuľky. "V tejto situácii nemôžeme podceniť nikoho. Za Poprad nastupujú mladí a šikovní chalani, ktorí nemajú čo stratiť. Určite nás teda nečaká nič jednoduché." Súperovi už prakticky o nič nejde, a to môže byť pre neho výhoda. "My sa musíme v prvom rade sústrediť na seba, na to, ako ich zdolať a nie na samotného súpera. Na tomto to chceme postaviť," zhodnotil náš prístup k súboju kormidelník žltozeleného "Béčka".

Úspešnú pasáž sezóny s piatimi víťazstvami v rade sme v závere jesennej časti ukončili výhrou 6:0 práve proti Podtatrancom. "Vždy je potrebný dobrý tímový výkon. V minulom stretnutí proti Popradu v jesennej časti sme mali veľmi kvalitný úvod. Rýchlo sme sa dostali do vedenia a potom to už bolo trochu jednoduchšie. Ale každý zápas je iný a len tímovosť nás môže posunúť ďalej." Šošoni sa v najbližších dueloch budú chcieť určite vrátiť k podobnej hre a forme, akou disponovali na konci jesene.

Postupne sa zlepšuje aj zdravotný stav mužstva a do tréningu sa vracajú hráči po dlhodobejších zraneniach. "Zdravotný stav je celkom fajn, uvidíme, ako na tom budú hráči na predzápasovom tréningu," uzavrel lodivod Vladimír Veselý pred veľmi dôležitou cestou pod Tatry, kde nastúpime v sobotu poobede proti miestnemu FK Poprad.


Rozhodcovia

Stretnutie 25. kola II. slovenskej ligy so začiatkom o 16:30 hod. povedie hlavný arbiter Andrej Chromý. Na čiarach mu budú asistovať Matej Zemko a Lukáš Lauer.


Facebook