”B”: Prvý polčas stretnutia nás stál body proti Podbrezovej
II. liga,
nedeľa 4. 4. 2021 od 10:30
Štadión MŠK Žilina
1:2(0:2)
MŠK Žilina - FK Železiarne Podbrezová
Góly: 73. Paur (pok. kop) - 28. Godál (pok. kop), 36, Špyrka
ŽK: 35. Matejčík, 65. Tandara, 70. Paur, 90. Yenne - 26. Ďatko, 70. Paraj, 89. Kukoľ
Rozhodca: Ježík - Vitko, Poracký
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Belko - Tandara, Matejčík, Leitner, Suľa (46. Javorček) - Mráz (46. Gomola), Paur (C), Farský, Holáň - Jambor (59. Kostúr), Hamza (70. Yenne)

FK Železiarne Podbrezová
Ludha - Kováčik, Godál (C), Pajer, Kukoľ - Galčík (75. Grešák), Paraj, Špyrka, Chvátal - Ďatko (60. Grendel), Pavúk (83. Gerebenits)
Zápasové menu
Nedeľný program na Štadióne MŠK Žilina odštartovala naša rezerva súbojom so štvrtým tímom II. ligy - FK Železiarne Podbrezová. Úvodný polčas ale Šošonom nevyšiel. Po dvoch diskutabilných situáciách sme inkasovali hneď dvakrát, čo sa ukázalo ako rozhodujúce. Druhú polovicu sme začal veľmi aktívne, z čoho pramenili aj mnohé šance. Stále však neprichádzal vytúžený gól, až sme sa konečne dočkali po premenenej penalte Paura v 73. minúte. Ani zlepšený druhý polčas a zákroky Belka v našej bráne nám už body nepriniesli. Na svoje konto si tak pripisujeme tretiu prehru v rade.

Po dvoch remízach a rovnakom počte prehier v posledných zápasoch sme nastúpili opäť proti ťažkému súperovi, ktorý stále živí postupové šance. V predchádzajúcich dueloch sme proti dvom ašpirantom na titul a postup neuspeli len tesne, vždy po prehre o gól. V dnešnom stretnutí sme tak chceli prerušiť túto šnúru a začať novú, výhernú sériu. 

Do stretnutia sme vstúpili šancou Jakuba Paura v 5. minúte, ktorý preloboval hosťujúceho brankára, ale obrana ešte stihla loptu odkopnúť do bezpečia. Prudkou strelou z uhla sa prezentoval aj Podbrezovčan Galčík, tú Belko vyrazil a neúspešne pochodil hosťujúci krídelník aj o minútu neskôr. Priebeh hry bol v strede polčasu vyrovnaný a o loptu tímy zápasili predovšetkým okolo poliacej čiary ihriska. V 24. minúte prišla zaujímavá situácia a priamy kop Šošonov, ktorý zahrával Samuel Suľa, no Paur loptu v šestnástke neprepasíroval na voľného Timoteja Jambora. Nešťastný moment pre naše mužstvo sa odohral v 28. minúte a škoda, že na tomto stretnutí ešte chýbal VAR. Náš obranca podľa arbitra zakopol hosťujúcemu útočníkovi o nohu, rozhodca neváhal a nariadil vymyslený pokutový kop. Ten premenil kapitán hostí Godál a poslal Podbrezovú do vedenia. Ďalší nevynútenú chybu v tíme Šošonov vyrobil v 36. minúte aj náš brankár, ktorý tiesnený pri výkope protihráčmi trafil súpera, lopta sa odrazila k Špyrkovi a ten umiestneným pokusom k tyči zvýšil vedenie hostí. Dve minúty pred odchodom do kabím to skúšali aj žltozelení. Jambor preniesol hru na Filipa Mráza, ten vysunul na pravej strane Mariána Tandaru, ale jeho projektil letel vysoko nad bránu. 

Hneď na začiatku druhého dejstva urobil náš tréner Vladimír Veselý dvojité striedanie. Z ihriska putovali dole Filip Mráz a Samuel Suľa, ktorých na hracej ploche nahradili Martin Gomola a Dominik Javorček. V 56. minúte sme sa skoro dostali k zníženiu. Krížna strela Jakuba Paura letela však tesne mimo Ludhovej brány. Už o minútu neskôr sa k lopte znovu dostal Paur, strelu nášho kapitána obrana zblokovala a dorážku Jambora z veľkej blízkosti pokryl brankár železiarov. Okamžite po nástupe na ihrisko mal veľkú príležitosť aj žilinský útočník Adam Kostúr. Po jeho peknej akcii a zakončení však opäť zasiahol hosťujúci gólman. V 68. minúte už sme takmer dvíhali ruky nad hlavu. Odrazenú loptu vypálil Samuel Farský, tá sa ešte odrazila Babovi Hamzovi, no jeho zakončenie zazvonilo iba o brvno Ludhovej svätyne. Po zlepšenej hre a viacerých šanciach Šošonov sme sa dočkali gólu v 73. minúte. Obranca hostí zahral v pokutovom území rukou a rozhodca zapískal druhý pokutový kop v dnešnom stretnutí. Loptu si postavili Jakub Paur a rutinérsky ju poslal do protipohybu brankára - 1:2. Penalty sme sa dožadovali aj v 82. minúte po kontakte Paura s hráčom súpera. Tentokrát ale neúspešne. O ďalšiu minútu sa zase k príležitosti dostala Podbrezová. V tomto prípade sa však pri dobrej strele hosťujúceho útočníka zaskvel Ľubomír Belko. Aj dve minúty pred koncom riadneho hracieho času sme boli svedkom veľkej šance, ktorá mohla viesť k zaslúženému vyrovnaniu. Tento Yenne sa v šestnástke zmocnil lopty po priťuknutí Paura, pokus nášho krídla do stredu brány ale lapil bezpečne do rukavíc Ludha. Už v nadstavenom čase duelu opäť čaroval Belko, ktorý v stopercentnej tutovke vychytal Grendela. Ani tento zákrok nám ale, bohužiaľ, nepriniesol body a zo stretnutia odchádzame bez bodov na konte. 

Po dvoch tesných prehrách si tak aj v dnešnom zápase pripisujeme najtesnejšiu prehru o gól. Po prehre padáme v pelotóne druhej ligy na 10. miesto, v rámci ktorej nás čaká budúci týždeň výjazd do vzdialeného Trebišova.


HLASY PO ZÁPASE
Vladimír Veselý, tréner MŠK Žilina
"Prvý polčas nás asi stál body. Dostali sme góly, aké sme dostali. Vpredu sme boli trochu jaloví. Potom sme zmenili rozostavenie a keby sme boli viac trpezliví, tak by to možno vyšlo. Mali sme aj veľa strát, takže súper sa dostával do brejkových situácii. Jednu využili na odskočenie, keď sa presadili z penalty. Kontakt tam asi bol. Druhýkrát skórovala Podbrezová po spornom momente. Musím si to ešte lepšie pozrieť. Hostia dosť blokovali nášho brankára. Určite by sme ale takéto góly nemali dostávať. V druhom polčase sme znovu zmenili rozostavenie, prestriedali sme hráčov, oživili hru a bolo to vidno. Mali sme tlak aj šance. Hrali sme už prakticky iba na jednu bránu, i keď súper stále hrozil. Mal tam dve nebezpečné situácie. Hru sme otvorili, ale veľká škoda, že sa nám podarilo dať iba jeden gól."
Martin Matejčík, obranca MŠK Žilina
"Myslím si, že úvod zápasu sme trochu nezachytili. Súper nás v prvom polčase zatlačil. K rozhodcom sa nechcem vyjadrovať, na to tu ja nie som. Cez polčas sme si v šatni povedali, kde musíme zabrať. Chceli sme hrať svoju hru a viac aj do tela. Do druhého polčasu sme nastúpili veľmi dobre, chceli sme dať rýchly gól. To sa nám aj podarilo a súpera sme k ničomu nepustili. Len škoda, že sme si z dnešného duelu nezobrali aspoň bod. Za premiéru v zostave som vďačný, bohužiaľ, nebola víťazná. My ale ideme ďalej a budeme bojovať."
II. liga,
nedeľa 4. 4. 2021 od 10:30
Štadión MŠK Žilina
1:2(0:2)
MŠK Žilina - FK Železiarne Podbrezová
Góly: 73. Paur (pok. kop) - 28. Godál (pok. kop), 36, Špyrka
ŽK: 35. Matejčík, 65. Tandara, 70. Paur, 90. Yenne - 26. Ďatko, 70. Paraj, 89. Kukoľ
Rozhodca: Ježík - Vitko, Poracký
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Belko - Tandara, Matejčík, Leitner, Suľa (46. Javorček) - Mráz (46. Gomola), Paur (C), Farský, Holáň - Jambor (59. Kostúr), Hamza (70. Yenne)

FK Železiarne Podbrezová
Ludha - Kováčik, Godál (C), Pajer, Kukoľ - Galčík (75. Grešák), Paraj, Špyrka, Chvátal - Ďatko (60. Grendel), Pavúk (83. Gerebenits)
SÚVISIACE ČLÁNKY
02.04.2021"B": Nedeľný program odštartuje súboj našej rezervy s Podbrezovou

Facebook