”B”: Nedeľný program odštartuje súboj našej rezervy s Podbrezovou
Na Veľkonočnú nedeľu nás čaká až dvojitá porcia zápasov, v ktorých sa predstavia žltozelení Šošoni. Prvým stretnutím futbalového programu na Štadióne MŠK Žilina bude duel našej rezervy proti súperovi z Podbrezovej. "Železiarom" sa budeme určite chcieť revanšovať za prehru 0:5 zo septembra minulého roka.

Súboj 23. kola II. ligy s výkopom o 10:30 hod. a priamym prenosom na futbalnet.tv povedie Martin Ježík.


Zlepšiť hru v súperovej i našej šestnástke

V nedeľnom stretnutí narazíme už v treťom týždni po sebe na súpera z prvej štvorky. Po lídrovi z Banskej Bystrice a výjazde v Skalici privítame na domácom trávniku momentálne štvrtý tím prebiehajúcej sezóny a ďalšieho z ašpirantov na titul - FK Železiarne Podbrezová. Po dvoch nezdaroch budeme chcieť konečne zabodovať naplno, čo potvrdil aj tréner "B"-tímu Šošonov Vladimír Veselý. Prezradil nám aj, na čom musíme zapracovať.

"Musíme sa hlavne vyvarovať zbytočným chybám v okolí našej šestnástky, lebo súperi to vedia potrestať. Nemôžeme ponúkať súperom ľahko získané štandardné situácie a, naopak, musíme jednoduchšie riešiť situácie blízko nášho pokutového územia. Toto bude základ. Čo sa týka ofenzívy, tak stále chceme hrať našu útočnú hru a byť viac sebavedomejší, dôraznejší v zakončení," opísal náš kormidelník dôležité atribúty, ktoré budeme musieť zlepšiť.

V minulo-týždňovom súboji na Záhorí nás súper porazil predovšetkým svojou agresívnou hrou. Je toto miesto, kde sa musíme zlepšiť? "Nemyslím si, že by sme v tomto smere zaostávali, vieme sa s tým vyrovnať. My v zápase musíme predovšetkým ukázať viac futbalovosti a kreativity, ktorá je v našich chalanoch," zhodnotil šéf žilinskej lavičky.

Ak chce Podbrezová pomýšľať na titul a postup, tak určite nebude chcieť odísť domov bez bodov, tréner tam navyše sám pôsobil. "Je to ašpirant na postup, majú najvyššie ambície, ale aj my potrebujeme body. Myslím si, že to bude vyrovnaný a zaujímavý duel. Verím, že v ňom začneme novú sériu a zvíťazíme." V polovici sezóny sa Podbrezová rozhodla pre zmenu trénera, keď Vladimíra Cifraniča nahradil Mikuláš Radványi. "Do mužstva súpera prišiel nový tréner, tým aj trochu zmenili herný štýl. Sústrediť sa však musíme na svoje veci, hrať jednoduchšie, nekomplikovať si to zbytočne v šestnástke a byť nebezpeční vpredu. V poslednom stretnutí s Podbrezovou sme si veľa šancí nevytvorili, ale dúfam, že teraz to bude iné." V septembrovom dueli sme z Horehronia odišli po najvyššej prehre v sezóne v pomere 0:5.

U najbližšieho protivníka je momentálne na hosťovaní dvojica našich kmeňových hráčov - Roland Gerebenits a Vladimír Barbora. "Každý zápas je iný, takže to nepovažujem za výhodu, či už pre nich alebo pre nás. Poznáme ich, ale ako hovorím, my sa stále sústredíme na seba." Z nedeľného duelu bude môcť ťažiť aj náš "A"-tím, ktorý nastúpi v stredu v rámci Slovnaft Cup-u proti rovnakému súperovi. "Určite áno, i keď tie zápasy budú trochu rozdielne. Tréneri prvého tímu však budú, okrem iného, vychádzať isto aj z tohto nedeľného stretnutia." Duel piateho kola slovenského pohára sa však po nariadení Slovenského futbalového zväzu odohrá na neutrálnej pôde v Topoľčanoch.

Reprezentačná prestávka našich hráčov a prípravu na nedeľu nijako výrazne neovplyvnila. "Hráči sú nastavení veľmi dobre. Chalani z 21-tky prišli pozitívne naladení z víťazného turnaja v Turecku. Nehlásili ani žiadne zdravotné problémy, čo znamená, že sú pripravení na sto percent," skonštatoval spokojne skúsený lodivod "B"-tímu MŠK.


Priamy prenos


Rozhodcovia

Nedeľné stretnutie 23. kola druhej najvyššej slovenskej ligy so začiatkom o 10:30 hod. povedie hlavný arbiter Martin Ježík. Na čiarach mu bude asistovať dvojica Martin Vitko a Roman Poracký.


Facebook