Výborný futbal, rozlúčka Viktora a výhra 5:0 znamenajúca naše 2. miesto
Fortuna liga,
sobota 11. 7. 2020 od 18:00
Štadión MŠK Žilina
5:0(2:0)
MŠK Žilina - MFK Zemplín Michalovce
Góly: 12. Iľko, 29. Paur, 53. Sluka, 64. Bernát, 74. Ďuriš
ŽK: 29. Neofytidis (Michalovce)
Diváci: 1458
Rozhodca: Smolák - Benko, Žákech
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Petráš - Vallo, Minárik, Kiwior, Sluka - Bernát, Pečovský (C) (12. Gono), Myslovič - Ďuriš, Paur (54. Kurminowski), Iľko (68. Bichakhchyan)

MFK Zemplín Michalovce
Dráb – Konstantinidis, Kolesár, Grič (C), Vojtko, Mendez – Kvocera (71. Pásztor), Neofytidis, Begala (76. Lukčo), Popovits – Hovhannisyan (61. Diarra)
Zápasové menu
Rozlúčka so sezónou 2019/2020 dopadla na výbornú. Futbalisti MŠK Žilina podali dominantný výkon, ktorý podčiarkli konečne aj pozitívnym výsledkom. Našu výhru naštartoval lúčiaci sa rekordér Viktor Pečovský, ktorý si užil svoj posledný zápas. Celkovo sme Michalovčanom strelili až päť gólov, ktoré sú najlepšou pozvánkou na novú sezónu, ktorá začne už 8. augusta.

ZOSTRIH ZÁPASU


Pred samotným výkopom nasledovalo hneď niekoľko oficialít, vrcholom bolo pochopiteľne odovzdanie pamätného dresu s číslom 422 lúčiacemu sa rekordérovi a kapitánovi šošonov Viktorovi Pečovskému, ktorému poďakovalo vedenie MŠK aj v sprievode jeho rodiny.

Do posledného zápasu sezóny neurobil tréner Pavol Staňo príliš veľké zmeny, v obrane dostal namiesto Adama Kopasa príležitosť Jakub Kiwior, stred poľa i útok ostal prakticky nezmenený, na hrote začínal Jakub Paur, Poliak Dawid Kurminowski bol v pozícii striedajúceho žolíka. Kapitánska páska nesmela chýbať poslednýkrát na rukáve Viktora Pečovského, ktorý si vyslúžil potlesk od celého štadióna.

Úvodný hvizd mali šošoni a hneď prvý útok skončil rohových kopom. Po ňom sme zakončovali z kopačky Patrika Mysloviča, ale jeho ľavačka z prvej mierila vysoko nad. Po ňom to skúsil z diaľky aj ospevovaný kapitán Pečovský, ktorý strieľal tesne nad brvno. V 9. minúte sme mali ďalšiu šancu po priamom kope Jána Bernáta, jeho pravačka našla Jána Minárika, ale ten hlavičkoval mimo. Lepšie sa to nedalo naplánovať v 12. minúte, kedy začal akciu kapitán Pečovský, posunul loptu Bernátovi, ktorý vypálil. Jeho strelu Dráb iba vyrazil pred seba, kde dobehol nekrytý Patrik Iľko a poslal nás do vedenia - 1:0. Vzápätí sme sa za mohutného potlesku definitívne rozlúčili s profesionálnou kariérou Viktora Pečovského, ktorý prenechal kapitánsku pásku Jakubovi Paurovi a striedaním si vychutnal posledné sekundy v žilinskom drese. Následne sme znova hrozili pred bránou Michaloviec, Myslovič si to chystal na strelu, no jeho pokus mieril iba do miest, kde stál brankár Dráb. Na druhej strane pohrozil súper Popovitsom, na zadnej tyči číhajúci Hovhannisyan našťastie na loptu nedočiahol. Biliardovú akciu predviedli šošoni v 29. minúte, kedy sa naozaj bleskovo dostali od polovice ihriska na jeden dotyk až do päťky súpera, odkiaľ zvýšil Paur pohodlne do prázdnej brány na 2:0 po ideálnej prihrávke Bernáta. Tretí gól mal na kopačke Bernát v 33. minúte, no jeho pokus iba tesne míňal ľavú tyč súperovej svätyne. Výborný prvý polčas už góly nepriniesol napriek snahe agilného Bernáta či Iľka.

Po zmene strán otestoval brankára hostí jedovatou strelou Miro Gono, ktorá znamenala pre nás rohový kop. V 53. minúte sme sa radovali po tretíkrát - z priameho kopu sa po signále dostala lopta na hranicu šestnástky k Braňovi Slukovi, ktorý bombou nedal šancu Drábovi - 3:0. Petráš musel byť v pohotovosti najmä pri výpadoch Popovitsa, v 63. minúte zvnútra šestnástky našťastie minul. Naopak, presne mierená strela, ktorá zapadla do siete, prišla v 64. minúte. Dávid Ďuriš našiel spätnou prihrávkou nášho najlepšieho strelca Jána Bernáta a ten nekompromisne zvýšil už na 4:0. Bavili sa aj fanúšikovia na tribúnach, ktorí niekoľkokrát skandovali meno Viktora Pečovského a hnali šošonov za ďalšími gólmi. Ten mal na kopačke Ďuriš, ktorý v sklze v 74. minúte ale neusmernil loptu medzi tri žrde. Nemuselo ho to však mrzieť, keď už o niekoľko sekúnd upratal do siete center z pravej strany presnou hlavičkou - 5:0. Čisté konto, prvé v lige, nepokazil Samovi Petrášovi ani ďalšou nebezpečnou strelou Grék Popovits, ktorý v 84. minúte chcel prekvapiť nášho gólmana technickým pokusom. Prevahu sme už nekorunovali ďalším gólom, no to už nikomu z prítomných neprekážalo.

So sezónou 2019/2020 sme sa tak rozlúčili dominantným víťazstvom, ktorým sme si zároveň poistili druhú priečku v tabuľke.

Ďakujeme za podporu počas celej sezóny. Tešíme sa na vás už 8. augusta, kedy štartuje nový ročník 2020/2021.


HLASY PO ZÁPASE
Pavol Staňo, tréner MŠK Žilina
"Myslím si, že dnes sme ukázali kus pekného futbalu. Boli sme priamočiari, snažili sme sa nabiehať, byť celý čas v ponuke. Podľa mňa sme hrali moderný futbal, na ktorý sa dá pozerať. Dúfam, že cesta, ktorú sme si spoločne vybrali bude mať úspešné pokračovanie, hráči ostanú spolu a môže z toho byť v budúcnosti jedno veľmi dobré mužstvo. Sme veľmi radi, že to dnes všetko vyšlo a že sme sa s Viktorom rozlúčili víťazne."
Jozef Majoroš, tréner MFK Zemplín Michalovce
"Žilina vyhrala zaslúžene. Ale my sme im k tomu ľahkému víťazstvu pomohli svojim výkonom. Určite bez nasadenia, bez súboja nemôžeme s nikým vyhrať. Opakujú sa nám zápasy, v ktorých inkasujeme po hrubých individuálnych chybách, ale musíme to hodiť za hlavu. V utorok nás čaká zápas play-off a na to sa teraz musíme sústrediť."
Jakub Paur, stredopoliar MŠK Žilina

"Dnes to bola explózia. To, čo sme si povedali - že treba premieňať šance - to sa aj potvrdilo. Sme veľmi radi aj za Viktora, ktorý sa mohol v takomto zápase a pri takomto výsledku rozlúčiť s kariérou. Nemohlo to byť ani lepšie, dokonca v 12. minúte bol pri víťaznom góle, krajšie by to ani osud nenapísal. Druhé miesto za celú sezónu je zaslúžené. Dúfam, že do novej sezóny bude môcť byť na štadióne viac ľudí. V nej budeme potrebovať ich podporu, pretože máme mladý, ale dravý tím. Verím, že aj dnešným výkonom sme im dali pozvánku na nový ročník, pretože bez nich to nepôjde."


TLAČOVÁ KONFERENCIA


Fortuna liga,
sobota 11. 7. 2020 od 18:00
Štadión MŠK Žilina
5:0(2:0)
MŠK Žilina - MFK Zemplín Michalovce
Góly: 12. Iľko, 29. Paur, 53. Sluka, 64. Bernát, 74. Ďuriš
ŽK: 29. Neofytidis (Michalovce)
Diváci: 1458
Rozhodca: Smolák - Benko, Žákech
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Petráš - Vallo, Minárik, Kiwior, Sluka - Bernát, Pečovský (C) (12. Gono), Myslovič - Ďuriš, Paur (54. Kurminowski), Iľko (68. Bichakhchyan)

MFK Zemplín Michalovce
Dráb – Konstantinidis, Kolesár, Grič (C), Vojtko, Mendez – Kvocera (71. Pásztor), Neofytidis, Begala (76. Lukčo), Popovits – Hovhannisyan (61. Diarra)
SÚVISIACE ČLÁNKY
13.07.2020"Sme radi, že sme sa rozlúčili so sezónou víťazstvom," hovorí Branislav Sluka
12.07.2020Peči, ďakujeme
12.07.2020"Bola to paráda, ďakujem všetkým," hovorí lúčiaci sa Viktor Pečovský
10.07.2020Cieľ pred sobotou jasný: Zakončiť sezónu víťaznou rozlúčkou a 2. miestom
09.07.2020Viktor Pečovský pred rozlúčkou: "Slzám sa asi neubránim."

Facebook