Cieľ pred sobotou jasný: Zakončiť sezónu víťaznou rozlúčkou a 2. miestom
So sezónou 2019/2020 sa futbalisti MŠK Žilina rozlúčia v sobotu na domácom štadióne proti Michalovciam. Ročník, v ktorom môžeme pri zisku troch bodov obsadiť striebornú priečku, skončíme s rovnakým súperom, s ktorým sme aj odštartovali túto sezónu.

Posledný zápas sezóny, ktorý bude zároveň rozlúčkovým pre legendu Viktora Pečovského, má v sobotu výkop o 18:00 hod. a rozhodovať ho bude ako hlavný arbiter Michal Smolák

Kvôli nariadeniam a pokynom kompetentných orgánov bude duel 5. kola nadstavby znova v osobitnom režime. Vstup na Štadión MŠK ale majú garantovaný všetci držitelia permanentných kariet, zvyšné vstupenky sú v predaji.


východniari bezo zmien v kádri

Aktuálnu, skrátenú sezónu ukončíme s tímom, s ktorým sme ju takmer presne pred rokom v júli odštartovali. Michalovce prežili nútenú prestávku bez otrasov v kabíne, a tak mohol po reštarte MFK nastúpiť v plnej sile. V skupine o titul sa však nášmu dnešnému súperovi zatiaľ nedarilo. Michalovciam najskôr Dunajská Streda oplatila rovnakou mincou päťgólový výprask z jesene, nasledovali dve domáce remízy (s Ružomberkom 1:1, s Trnavou 2:2) a Zemplínčania si nepripísali výhru ani proti Slovanu, keď na Tehelnom poli prehrali hladko 0:4. Viac si o súperovi povieme v predzápasovom Bulletine MŠK.


rozlúčiť sa so sezónou i viktorom víťazne

Hoci tréner Pavol Staňo nebodoval posledné tri zápasy, so všetkými výkonmi svojho tímu je stotožnený. Podľa neho hráči plnia pokyny, výkonmi sme vyrovnaným súperom pre všetkých a je len otázkou času, kedy sa to prejaví aj na výsledku.

"Po neobjektívnej kritike, kedy sme podľa niektorých hrali naivný futbal v Dunajskej Strede, sme si spravili dôkladnú analýzu. Mali sme naozaj veľa šancí, kedy sme sa mohli dostať do finálnej fázy a následne skórovať. Objektívnu kritiku prijímam, ale vždy sa snažím obhájiť si svoj tím, keď mužstvo podá dobrý výkon. Góly sú rozhodujúce, všetci to vieme," otvorene priznáva kormidelník MŠK.

Už to len pretaviť do koncovky, aby sme zotrvali na striebornej pozícii. "Ani v jednom zápase sme neboli vyslovene slabším tímom. Vieme, čo chceme na trávniku robiť, dosiahnuť. V sobotu budeme bojovať o tri body, tak sme nastavení. Chceme sa rozlúčiť so sezónou víťazne."

Bonusom pre kabínu bude prítomnosť Viktora Pečovského. "Tak určite. Viktor si takúto rozlúčku zaslúži a určite bude na trávniku bojovať, ako mu to bolo vždy vlastné. Peči je profesionál a aj v kabíne bude mať čo povedať mladším spoluhráčom. Gratulujem mu aj touto cestou. Pevne verím, že po zápase sa budeme všetci radovať."

Michalovce síce nevyhrali v nadstavbe, no rovnako majú slušný herný prejav. "Takisto je to kvalitný súper, je v prvej šestke, takže je tam oprávnene. Čaká nás náročný protivník na záver." Zdravotný stav tímu je pred posledným súbojom potešujúci. "Máme tam len malé šrámy, ktoré by však nemali ohroziť štart nikoho z chalanov." 

Pozitívnou správou je aj návrat šošonov na tribúny. „Je úžasné, keď za vami stoja diváci. V Dunajskej Strede ukázali fanúšikovia, že futbal sa dá robiť aj na Slovensku. Divákovi odovzdáme na trávniku všetko pre to, aby bol spokojný. Je dôležité, aby nás podporili. Už dlho tu neboli, pevne verím, že nám prídu pomôcť a budú hrdí na mladých chlapcov, ktorí to hrajú aj pre nich."


Poďakovať sa pečimu výhrou

Najdlhšie slúžiacim hráčom v kabíne je kapitán Jakub Paur, ktorý tým pádom zažil Viktora Pečovského takmer od začiatku pôsobenia pod Dubňom. Ako vníma sobotný duel?


vyhrať a potvrdiť, že ideme dobrou cestou

Do všetkých štyroch doterajších stretnutí zasiahol stredopoliar Patrik Myslovič. Proti Slovanu sa presadil aj strelecky, teraz by s celou kabínou bral radšej tri body po stretnutí.

"Všetci v šatni chceme vyhrať za každú cenu a udržať si tak druhé miesto v tabuľke," rezolútne odpovedá mladý ľavák, ktorý môže proti Michalovciam nastúpiť premiérovo v lige. "Doma hráme vždy ofenzívne, trávnik nám velí útočiť a pokúsiť sa streliť čo najviac gólov. Verím, že v sobotu nám to padne a že hlavne budú góly znamenať aj naše tri body. V každom zápase si vytvárame šance, stačí ich premieňať. Čím viac si ich vytvoríme, tým je väčšia šanca na gól."

V kabíne bude Viktor Pečovský, ktorého vnímajú mladí spoluhráči ako inšpiráciu a motiváciu. "Som v Žiline dlho, sledoval som ho ešte ako dorastenec. Viem, aký to je človek, viem, aký je to hráč. Veľa som si od neho zobral. Je pre nás motiváciou a sme radi, že s nami môže byť naposledy v šatni. Chceme tento duel vyhrať pre neho, pre fanúšikov, pre kabínu a trénerov, pretože všetci makáme a ideme dobrou cestou."

Tribúny sú konečne otvorené, fanúšikov očakáva aj kabína. "Veríme, že na posledný zápas sezóny, na ktorý už môžu prísť fanúšikovia vo väčšom počte, príde divácka kulisa a podarí sa nám zvíťaziť," dodáva Patrik Myslovič.


rozhodcovia

Záverečné 5. kolo nadstavby, ktorý má jednotný výkop spolu s ďalšími stretnutiami v sobotu o 18:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Michal Smolák, na čiarach asistujú Miroslav Benko a Rastislav Žákech.


pre fanúšikov

Pred samotným vstupom na štadión sa konečne môžete tešiť na Bulletin MŠK v tlačenej podobe:

  • S trénerom Pavlom Staňom o šanciach z Dunajskej Stredy, Viktorovi Pečovskom i fanúšikovskej podpore z tribún.
  • Nesmie chýbať rozsiahly rozhovor s odchádzajúcou legendou Viktorom Pečovským.

Pred stretnutím bude otvorený už aj Fanshop MŠK (16:00 - 20:00), kde si môžete zakúpiť jeden z dvanástich špeciálnych zápasových dresov Viktora Pečovského aj s jeho podpisom.

Na stretnutí bude konečne aj náš maskot Šošon, ktorý okrem fotenia sa s vami bude mať aj kartičky Viktora Pečovského, ktoré vám s radosťou porozdáva a vy si ich môžete spolu s Bulletinom nechať podpísať od rekordéra po stretnutí.

Pred výkopom sa poďakujeme priamo na ploche Viktorovi Pečovskému, ktorý si pripíše rekordný 422. štart v najvyššej súťaži. 


sedenie pre fanúšikov

Na základe aktuálnych nariadení a pokynov z Úradu verejného zdravotníctva sa môže zúčastniť hromadného podujatia maximálne 50% divákov z kapacity štadióna. Od tohto týždňa sa ale zmenili pravidlá pri sedení, a to tak, že šachovnicové sedenie je nahradené sedením v každom druhom rade.

Na základe týchto nariadení bude ZÁPADNÁ TRIBÚNA vyhradená pre organizačné zložky zápasu, médiá, Business boxy a držiteľov permanentných kariet do sektoru VIP-C a VIP-D, ktorým však nemôžeme garantovať ich miesta. Sedenie preto bude riadené usporiadateľmi.

Pre všetkých ostatných držiteľov permanentiek bude vyhradená VÝCHODNÁ TRIBÚNA, pričom rovnako budú dohliadať a riadiť alternatívne sedenie usporiadatelia zápasu. Rovnako nemôžeme garantovať fanúšikom ich miesta. Kto príde na štadión skôr, bude mať možnosť sadnúť si, resp. vybrať "lepšie" miesto na tribúne.

Pre fanúšikovskú skupinu Ultras bude otvorená SEVERNÁ TRIBÚNA.

Dôrazne žiadame o rešpektovanie a dodržiavanie všetkých predpisov, aby sme si mohli všetci bez problémov užiť po dlhej dobe futbalový zápas na Štadióne MŠK v plnom počte a podporiť šošonov v boji o 2. miesto.


Vstupenky

Zvyšné vstupenky na zápas si môžete zakúpiť cez Ticketportal alebo priamo pred zápasom na pokladni nasledovne:

SOBOTA 11. júla | 16:00 - 18:45 | POKLADŇA MŠK (Uhoľná ulica | pri Fanshope MŠK).

Zvyšné vstupenky sa budú predávať iba na východnú tribúnu. V prípade väčšieho záujmu aj na južnú tribúnu.


Facebook