Aj do tretice sme bodovali naplno, Trenčín sme porazili 2:1
Fortuna liga,
sobota 3. 8. 2019 od 19:00
Štadión MŠK Žilina
2:1(1:0)
MŠK Žilina - AS Trenčín
Góly: 8. Sluka, 74. Tomič - 59. Zubairu
ŽK: 43. Bernát, 51. Vallo, 75. Káčer - 5. Kleščík, 79. Ligeon
Diváci: 3037
Rozhodca: Marhefka – Bednár, Jekkel
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Holec - Kaša, Králik, Minárik - Vallo, Káčer (C) (90. Ďuriš), Demiri, Bernát (46. Pečovský), Sluka - Boženík, Balaj (59. Tomič)

AS Trenčín
Šemrinec – Ligeon, Šulek, Kleščík (C), Keston – Zubairu, Koolwijk (70. Čataković), Roguljić (76. Corryn) – Bukari, Depetris (46. Kadák), Comvalius
Zápasové menu
Aj tretí ligový zápas sezóny začali futbalisti MŠK Žilina gólovo. Nevyspytateľný Trenčín však mal loptu na kopačkách častejšie a po zmene strán vyrovnal. O treťom víťazstve MŠK rozhodla napokon 74. minúta a striedajúci žolík Michal Tomič, ktorý utešenou strelou spoza šestnástky rozveselil fanúšikov šošonov tromi bodmi aj tretíkrát v sezóne.

Zostrih zápasu


V treťom dueli sezóny musel tréner Jaroslav Kentoš urobiť vynútené zmeny, prvýkrát sa tak v základnej zostave objavil Ján Minárik, na hrote od začiatku operoval Filip Balaj.

Prvé akcie na oboch stranách nepriniesli vážnejšie nebezpečie, to isté sa dá povedať aj o akcii z 8. minúty, ktorá však prekvapivo skončila gólom. Ján Minárik poslal dlhú loptu až pred trenčianskeho brankára Šemrinca, ktorý zaváhal pred napádajúcim Braňom Slukom. Náš obranca stihol loptu vypichnúť a pohodlne ju dopravil až do siete súpera - 1:0. Trenčín už typicky hrozil po krídlach, kde zamestnávali obranu šošonov rýchli africkí krídelníci. Bukari v 21. minúte skúšal pozornosť Dominika Holeca, ale ten nemusel zasahovať. My sme odpovedali vzápätí dlhou loptou za obranu na Roba Boženíka, ktorý vystrelil iba do nôh brankára AS. Šancí začalo pribúdať, v 23. minúte Roguljić z priameho kopu poriadne natiahol Holeca, ktorý musel vyrážať loptu na roh. Trenčania hrozili aj naďalej, o dve minúty si zbehol za obranu Bukari, zoči-voči Holecovi neuspel, Domino vytiahol reflexívny zákrok nohou. Hostia boli častejšie na našej polovici, po polhodine hry nasledoval ďalší priamy kop hostí, ktorý odvrátila naša obrana do bezpečia. Žltozelení sa dostali pred Šemrinca na dlhší časový úsek až pred koncom prvého dejstva, z priameho kopu ani následného rohu však "nezapršalo". V posledných sekundách mal po nenápadnom centri gólovku na kopačke Robo Boženík, ale z pravej strany prestrelil Šemrincovu bránu. 

Po prestávke striedali hneď obe mužstvá, našu stredovú formáciu posilnil Viktor Pečovský, ktorý nahradil mladého Bernáta. Ako prví strieľali po zmene strán hostia, z veľkej diaľky preveril Holeca obranca Julien. Sľubnejšia bola naša akcia z 50. minúty, agilný Sluka si zbehol z ľavej strany, tvrdá strela skončila na nohách Šemrinca. Z následného rohu hrala s trenčianskym gólmanom žrď po hlavičke Boženíka. Šťastie hralo aj so šošonmi v 53. minúte, kedy Comvalius napálil loptu po rohu do brvna, Koolwijk ju síce dopravil do siete, no pískal sa ofsajd. O dve minúty na seba zobral zodpovednosť kapitán Miro Káčer, no jeho sólo skončilo iba technickou strelou mimo priestoru brány. Hostia sa dočkali gólu v 59. minúte, kedy sa odrazený center dostal na hranicu šestnástky k Zubairovi, ten neváhal, vystrelil a napol sieť, keď využil aj Holecov zakrytý výhľad. Šošoni reagovali striedaním a zmenou systému, na trávnik vybehol premiérovo v novej sezóne Michal Tomič za útočníka Filipa Balaja. Po uplynutí hodiny hracieho času mal gól na hlave Kaša, ale Šemrinec skrotil jeho pokus. Český stopér to skúšal aj svojím typickým individuálnym prienikom, no jeho finálna prihrávka bola nepresná. Kentošovci mohli ísť do vedenia po akcii Tomiča, jeho ľavačka však napla iba bočnú sieť. Náš krídelník si to vynahradil v 74. minúte, tentoraz si loptu zasekol na stred ihriska a spoza šestnástky jeho strela zapadla presne do horného rohu trenčianskej brány - 2:1. Stále sme sa však museli mať na pozore pred rýchlonohými hráčmi AS. Rozhodnutie mal na kopačke Robo Boženík, no znova v dobrej pozícii mieril nad. Vo fyzicky náročnom zápase už dochádzali v závere sily, šošoni však siahli na ich dno a obetavým výkonom to zvládli.

Kentošovci tak aj v treťom dueli sezóny bodovali naplno a v tabuľke ich majú už deväť. 

Ďakujeme za podporu.


HLASY PO ZÁPASE
Jaroslav Kentoš, tréner MŠK Žilina
"Trenčín ukázal vysokú kvalitu, nám navyše v prvom polčase nefungovalo rozostavenie, nehrali sme dobre, v defenzíve sme boli príliš hlboko. Napriek tomu sme išli do vedenia, no nehrali sme tak priamočiaro, nevyužívali sme slabiny súpera pri rýchlom prechode do ofenzívy. Aj tak sme si vytvorili dostatok gólových šancí, celkovo však musí byť náš herný prejav lepší. Striedania nám dnes pomohli, po zmene strán a hlavne po zmene rozostavenia sme pôsobili oveľa lepšie. Boli sme pohyblivejší, v prechodových fázach sa nám viac darilo a viac sme podržali loptu. Strelec víťazného gólu Mišo Tomič si prešiel slabšou výkonnosťou. Verím, že gól mu pomôže a nabudí ho. Body s Trenčínom sú veľmi cenné, pretože je len otázkou času, kedy pôjde v tabuľke nahor. Všetci doterajší súperi boli nároční, sme radi, že sme to výsledkovo zvládli, hoci máme v našej hre ešte stále rezervy."
Roman Marčok, tréner AS Trenčín
„Dnešný zápas sa nám, z hľadiska vecí, ktoré sme chceli zlepšiť, vydaril. Krok po kroku sa zlepšujeme v aktivite, v organizácii hry, napádali sme súpera a boli sme nebezpeční. V momentoch, kedy sme mali loptu v moci, sme striedali horšie momenty so slabšími a rýchle pasáže s pomalými. Od tohto výkonu sa dá odraziť ďalej a je to spôsob, ako sa zlepšovať.“
Branislav Sluka, obranca MŠK Žilina

„Víťazstvo sa rodilo ťažko, pretože nás súper zatlačil. V obrane sme bránili kompaktne a podstatné je, že sme ich nepustili do vyložených šancí, aj keď sme rátali s tým, že ich krídla budú nebezpečné. Dnes sme sa snažili hrať na protiútoky a nehrať otvorenú partiu. Viac roboty sme mali vzadu a smerom dopredu sme už nemali veľa síl. Chýbalo tam viac pohybu a lepšie držanie lopty. Pri mojom góle som zakričal Maťovi Králikovi, brankár zakiksoval, ja som to využil a dopravil bezpečne loptu až do brány. Aj keď sme neuhrali nulu, myslím si, že vzadu to bolo celkom fajn. Som rád, že sme to ubojovali do víťazného konca.“


Tlačová konferencia


Fortuna liga,
sobota 3. 8. 2019 od 19:00
Štadión MŠK Žilina
2:1(1:0)
MŠK Žilina - AS Trenčín
Góly: 8. Sluka, 74. Tomič - 59. Zubairu
ŽK: 43. Bernát, 51. Vallo, 75. Káčer - 5. Kleščík, 79. Ligeon
Diváci: 3037
Rozhodca: Marhefka – Bednár, Jekkel
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Holec - Kaša, Králik, Minárik - Vallo, Káčer (C) (90. Ďuriš), Demiri, Bernát (46. Pečovský), Sluka - Boženík, Balaj (59. Tomič)

AS Trenčín
Šemrinec – Ligeon, Šulek, Kleščík (C), Keston – Zubairu, Koolwijk (70. Čataković), Roguljić (76. Corryn) – Bukari, Depetris (46. Kadák), Comvalius
SÚVISIACE ČLÁNKY
04.08.2019Som rád, že som splatil dôveru trénerovi
02.08.2019Opäť doma, tentoraz už v sobotu proti Trenčínu

Facebook