Opäť doma, tentoraz už v sobotu proti Trenčínu
Po víťaznom vstupe do sezóny zažije Štadión MŠK aj tento víkend príchuť ligového futbalu. Futbalisti MŠK Žilina privítajú po Trnave ďalšieho atraktívneho súpera, v považskom derby proti Trenčínu budeme chcieť potvrdiť výborný vstup do sezóny a pokračovať na víťaznej vlne.

Sobotný súboj má výkop o 19:00 hod., hlavným rozhodcom bude Boris Marhefka.


Atraktívny súboj, ktorý v posledných rokoch prinášal množstvo akcií, gólov a zaujímavé divadlo pre divákov. Zápasy s Trenčínom zvykli byť poriadne prestrelky, uvidíme, s čím vyrukujú obe mužstvá v sobotu. 

Trenčín zažil počas minulej sezóny naozaj turbulentné obdobie, keď na jej začiatku dokázal zdolať slávny Feyenoord, no na jej konci musel bojovať v baráži o ligovú príslušnosť. Za hektickým obdobím súpera možno hľadať aj rekonštrukciu nového štadióna, čím museli hrať Trenčania počas celého ročníka na Myjave a aktuálne majú prechodný domov práve pod Dubňom. Do novej sezóny vstúpilo AS so staronovým trénerom Matthiasom Kohlerom, ktorý mužstvo viedol aj pred krátkou výpomocou Ivana Galáda v závere minulého ročníka. Mladý Nemec však nespĺňa všetky administratívne náležitosti, a preto v pozícii hlavného trénera vystupuje na zápasoch Roman Marčok.

V prvých dvoch kolách získal súper jeden bod, keď najskôr podľahol Senici 1:3 a našu umelú trávu si premiérovo vyskúšal rovnako počas uplynulého víkendu, kedy remizoval s Ružomberkom 1:1.


správne reagovať na dve výhry

Kabína trénera Jaroslava Kentoša nelieta po prvých dvoch úspešných výsledkoch sezóny v oblakoch a pokorne sa pripravuje na tretieho protivníka, ktorým bude Trenčín.

"V tíme dnešného súpera sú hráči, ktorí tam hrajú už dlhšie pokope. Majú svoju vysokú kvalitu, stále je to rovnaký Trenčín, ktorý chce hrať aktívne, kombinačne," začal rozprávanie pred tretím vystúpením sezóny hlavný tréner, ktorý vie, že jeho tím môže podávať ešte lepšie výkony. "Hoci máme na svojom konte pomerne vysoký počet strelených gólov, chceme byť ešte nebezpečnejší vpredu. Každé mužstvo ešte má na začiatku ligy rezervy. Nezameriavame sa iba na odstránenie nedostatkov, no dbáme na zlepšovanie našich silných stránok." Na videorozbore sa venovali kentošovci najmä začiatku oboch polčasov. "Tie sa mi nepáčili. Proti Trnave sme v začiatkoch oboch polčasov pôsobili pasívne." Domáci trávnik je pre obe mužstvá v jesennej časti rovnaký. Umelý povrch tak nebude výhodou ani pre jeden z tímov. "S Trenčínom sú to stále veľmi dobré zápasy na vysokej úrovni. Nič iné nepredpokladám ani v sobotu." Tréner mal možnosť sledovať pred týždňom duel pod Dubňom, v ktorom AS hostilo Ružomberok. "Nesmieme podceniť žiaden detail, pretože Trenčín má vo svojich radoch veľmi silné individuality. Určite však chceme pokračovať v načatej ceste, dobre sme rozbehli ligu, čaká nás ďalší zápas pred vlastnými fanúšikmi. Dôležitá bude naša reakcia na dve výhry, akým výkonom dokážeme zareagovať." Do tretice tak chcú šošoni bodovať naplno. "Pred každým kolom sa bavíme o víťazstvách, sme v Žiline. Ambície ani nemôžu byť iné. My ale zameriavame pozornosť našich chalanov na spôsob, ako sa dopracovať k trom bodom. Neupustíme z náročnosti a dbania na výkon samotný."

V prvých dvoch kolách sa základná zostava šošonov nemenila, pred sobotou dôjde s určitosťou k vynútenej zmene kvôli zraneniu Enisa Fazlagića. "Máme dostatočne široký káder, v hlave už mám isté varianty. Viacerí chalani čakajú na šancu, sú namotivovaní a chcú hrať. Verím, že vyberieme tú správnu zostavu, ktorá nás poženie k trom bodom." Zdravotný stav mužstva je známy. "Stále je mimo dlhodobo zranený Vlado Majdan, chýbať bude aj Ivan Diaz a spomínaný Enis Fazlagić, ktorý už má po operácii. Ostatní chalani sú pripravení nastúpiť," ozrejmil aktuálnu situáciu v kabíne hlavný kormidelník MŠK. 


na góly nemyslím, hlavná je výhra

V úvodných dvoch kolách nechýbal na hrote útoku náš najlepší minulosezónny strelec Róbert Boženík, ktorý sa síce ešte gólovo nepresadil, no pre tím odvádza penzum práce. Proti Trenčínu skóroval v predošlej sezóne v oboch dueloch. Premlčí tak strelecké mlčanie už v sobotu?


zápasy proti trenčínu ma bavia

Obrana žltozelených podáva v doterajšom priebehu sezóny spoľahlivé výkony, v ktorých si svoje miesto zastáva aj stopér Filip Kaša. Kde vídí rodák z Ostravy dôvody? 

"Naštartovali sme súťaž dobrým výkonom. Ani jeden z dvojice doterajších súperov nebol jednoduchý. Ukázali sme však, že sme tím a už v príprave sa nám darilo, čo sme teraz preniesli do ligy. Stále je na čom pracovať, čo zlepšovať. Hráme slušne a chceme uspieť aj v sobotu," hovorí "Kašmen", ktorý zvládol s obranou prípravné zápasy proti účastníkom Ligy majstrov a so spoluhráčmi skrotili aj už bývalého slovenského zástupcu z Európskej ligy. "Trnava hrala futbal plný súbojov, od Trenčína môžeme očakávať podobný štýl, aký produkujeme aj my. Vieme s nimi hrať," myslí si Čech, ktorý po minulom týždni mohol svietiť v tabuľke našich strelcov, no jeho sólo neskončilo v trnavskej sieti. "Rozhodol som sa, že zapresujem. Vyšlo to, dostal som sa do samostatného nájazdu na brankára, no chýbali mi už sily a potom som už zbytočne špekuloval. Nevyšlo to," priznáva Filip, ktorý si môže napraviť streleckú chuť proti jednému zo svojich obľúbených súperov. "Proti Trenčínu ma stretnutia bavia, navyše už sa mi proti nemu podarilo dať pekný gól. Rád by som to zopakoval," želá si Kašmen, ktorý proti AS nastúpil celkovo v ôsmich dueloch a zaznamenal dva góly. 


pre fanúšikov

Aj pred ďalším domácim zápasom bude pre všetkých žltozelených fanúšikov prichystaná Fanzóna MŠK spolu s Fanshopom MŠK. Vo Fanzóne tentoraz vystúpi Jazzové trio skupiny Devenan, ktoré vám spríjemní pri dobrom jedle čakanie na výkop stretnutia.

Nezabudnite opäť na Bulletin MŠK, kde sa bližšie pozrieme na posily súpera. S hlavným trénerom Jaroslavom Kentošom rozoberieme našich netradičných strelcov v úvode sezóny, emócie z Trnavy aj to, kto bude mať s Trenčínom výhodu domáceho prostredia. V rozhovore vyspovedáme jedného z najskúsenejších šošonov, ktorý aktuálne nosí kapitánsku pásku - Mira Káčera. Čomu podľa "Kačku" vďačíme za dobrý vstup do sezóny? Prečo s ním nelomcovali proti Trnave emócie? Čo hovorí na svoje gólové asistencie a čo sa stalo pri jeho sóle, ktoré neskončilo gólom? K tomu všetkému aj prehľadný kalendár na august.


Sobotný duel, ktorý má naplánovaný výkop na 19:00 hod., bude mať na starosti ako hlavný rozhodca Boris Marhefka, na čiarach asistujú Peter Bednár a Adam Jekkel. 

Facebook