Žltozelené tribúny sa tešia z prvého domáceho víťazstva v sezóne nad Trnavou 4:2
Fortuna liga,
nedeľa 28. 7. 2019 od 19:00
Štadión MŠK Žilina
4:2(2:0)
MŠK Žilina - FC Spartak Trnava
Góly: 16. Vallo, 40. Králik, 69. Balaj, 77. Bernát - 52., 88. Mitrea (z pok. kopu)
ŽK: 44. Boženík, 87. Kaša, 90. Vallo - 47. Mitrea, 55. Halilović, 87. Kelemen, 90. Lovat
ČK: 71. Halilović (po druhej ŽK - mimo ihriska)
Diváci: 3254
Rozhodca: Sedlák - Hrčka, Ádám
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Holec - Vallo, Kaša, Králik, Sluka - Káčer (C), Fazlagić (46. Minárik), Bernát (83. Pečovský) - Jánošík (65. Balaj), Boženík, Demiri

FC Spartak Trnava
Rusov – Turňa, Mesík, Mitrea, Lovat – Jakúbek – Diogo (65. Van Kessel), Halilovič (70. Dangubić), Tesija, Oršula – Tavares (81. Kelemen)
Zápasové menu
V ligovej premiére pod Dubňom sme privítali rivala zo Spartaka Trnava. Tréner Jaroslav Kentoš dôveroval rovnakej základnej jedenástke ako v Michalovciach. Opäť nám vyšiel úvodný polčas, ktorý položil základ nášho druhého víťazstva v sezóne. Viac ako 3200 fanúšikov videlo zaslúženú výhru nad Spartakom 4:2.

ZOSTRIH ZÁPASU


Šošoni začali vo výbornej atmosfére, ktorú vytvorili oba fanúšikovské tábory, s ľahkými stratami lôpt, čo však súper nepotrestal. Náš prvý rýchly brejk založil v 8. minúte Besir Demiri, váhal však s prihrávkou, ktorá napokon nenašla spoluhráča vo fosforovom. Rusov už musel zasahovať po hlavičke Róberta Boženíka, ktorú si postrážil. Kentošovci išli do vedenia v 16. minúte, loptu si zobral na pravej strane Kristián Vallo, nabral rýchlosť, kľučkou oklamal súperovho obrancu a presne mierenou strelou rozveselil prvýkrát v sezóne domáce tribúny - 1:0. V 26. minúte urobil pri rozohrávke chybu brankár Trnavy, lopta sa dostala pred osamoteného Jána Bernáta, ktorý však chybu cez húštinu tiel nepotrestal. V pohotovosti musel byť aj Dominik Holec, našu obranu zamestnával najmä Brazílčan Tavares. Potlesk si zaslúžila nepríjemná strela Jána Bernáta z 39. minúty, ktorú musel vytlačiť na roh. Z neho však prišla druhá gólová radosť šošonov. Zo skrumáže sa lopta odrazila od Martina Králika do siete a žltozelení viedli o dva góly - 2:0. Na prestávku sme tak odchádzali s dvojgólovým náskokom, no tesne pred polčasovým hvizdom sa zranil Enis Fazlagić, ktorému sa pravdepodobne obnovilo predchádzajúce zranenie.

Do druhého dejstva sme tak nastúpili už s defenzívnou posilou Jánom Minárikom, pričom sa zmenilo aj rozostavenie v obrane kentošovcov. V 53. minúte prišiel po priamom kope súpera najskôr reflexívny zákrok Holeca, lopta sa však nedostala do bezpečia a hostia z tesnej blízky dotlačili loptu do našej siete. Odpovedať sme mohli po presnom diagonálnom centri Besira Demiriho na Lukáša Jánošíka, no náš krídelník neprekonal vybiehajúceho Rusova. Hostia hrozili aj naďalej zo štandardiek, Mitrea hlavičkoval nebezpečne v 59. minúte, o minúty neskôr sa lopta rovnako nepríjemne krútila okolo ľavej žrde našej brány. V 64. minúte sa odrazená lopta dostala k Bernátovi, ale jeho pokus ľavačkou smeroval ďaleko mimo trnavskej brány. Škoda nasledujúcej akcie šošonov, kedy sme dobre prečíslili obranu Spartaka, no finálnu prehrávku Jánošíka hostia prečítali. Individuálne sa snažil presadiť Miroslav Káčer, ktorý sa dostal až pred Rusova, no ten sa mu stihol hodiť pod nohy. Trnavský brankár nemal nárok v 69. minúte, kedy spravil dobrú robotu pred Rusovom obranca Králik, lopta sa odrazila k Filipovi Balajovi a po jeho strele sme si tretíkrát zakričali gól - 3:1. Tento zásah nám pomohol a otupil tlak hostí. V 77. minúte poslal do šestnástky ideálny center kapitán Káčer na nabiehajúceho Bernáta, ktorý sa prízemnou strelou nepomýlil a aj v druhom ligovom zápase sezóny zaznamenal gól - 4:1. Gólový účet sa nezastavil, v 87. minúte hralo s nami najskôr brvno, po ktorom sme sa dopustili faulu v šestnástke a pískala sa penaltu. Tú premenil svojím druhým gólom v zápase kapitán hostí Mitrea. V závere sa ešte vyznamenal Dominik Holec pri šanci striedajúceho Van Kessela. Stav sa už nemenil a šošoni sa tak radujú aj v druhom zápase z trojgólového zápisu do tabuľky.


HLASY PO ZÁPASE
Jaroslav Kentoš, tréner MŠK Žilina
"Veľmi ťažký zápas, som rád, že sme ho zvládli. Dnes sa znova ukázalo, že slovenská liga má dobrú kvalitu. Zápas sa vyvíjal fajn, trochu nás poznačil nešťastný moment - zranenie Enisa Fazlagića bolo emočne náročné pre všetkých. Zanechalo to na nás stopy a aj preto sme naskočili po polčase trochu rozhodení. Každý súper, ktorý strelil kontaktný gól za stavu 0:2, ožije. Išli sme dole, no dobrými striedaniami sme pomohli tímu a znova sme to vrátili na našu stranu. Sme radi, že góly strieľajú viacerí hráči, neťahá to iba Robo Boženík, vedia ho nahradiť aj iní, čo je výborné. Cenné víťazstvo, ktoré venujeme zranenému Enisovi Fazlagićovi."
Ricardo Cheu, tréner FC Spartak Trnava
„O víťazstve Žiliny rozhodli prvé dva celkom lacné góly, ktoré sme inkasovali po individuálnych chybách našich hráčov. Do druhého polčasu sme šli s tým, že chceme so zápasom niečo spraviť, aj sa nám to podarilo, dali sme gól a mali sme šancu vyrovnať. Žilina potom však pridala, zmenila rozostavenie a o všetkom rozhodol tretí gól. Máme v nohách náročný zápasový program, ešte dva dni dozadu sme cestovali z Bulharska a proti takému silnému tímu ako je Žilina, sa to prejavilo. Chceli sme urobiť všetko pre to, aby sme v Žiline bodovali, ale nepodarilo sa nám to. Žilina má mladý tím, rovnako ako my. Budujeme ho, sme na začiatku cesty a verím, že budeme len silnejší.“
Filip Balaj, strelec víťazného gólu MŠK Žilina

"Pre diváka výborný zápas, padlo šesť gólov, bolo to vybičované, agresívne, išlo sa na doraz. Sme veľmi radi, že sme našich fanúšikov po dlhom čase mohli potešiť dobrou hrou a najmä tromi bodmi. Môj gól bol zásluhou kombinácie spoluhráčov, bola to pre nás hlavne obrovská vzpruha, upokojili sme sa. Pridali sme aj štvrtý gól a potom sme si to už ustrážili. Tešime sa z ďalšej výhry, ideálne sme naštartovali ligu, treba to potvrdiť v ďalšom zápase. Forma rastie, no stále máme čo zlepšovať."


TLAČOVÁ KONFERENCIA


Fortuna liga,
nedeľa 28. 7. 2019 od 19:00
Štadión MŠK Žilina
4:2(2:0)
MŠK Žilina - FC Spartak Trnava
Góly: 16. Vallo, 40. Králik, 69. Balaj, 77. Bernát - 52., 88. Mitrea (z pok. kopu)
ŽK: 44. Boženík, 87. Kaša, 90. Vallo - 47. Mitrea, 55. Halilović, 87. Kelemen, 90. Lovat
ČK: 71. Halilović (po druhej ŽK - mimo ihriska)
Diváci: 3254
Rozhodca: Sedlák - Hrčka, Ádám
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Holec - Vallo, Kaša, Králik, Sluka - Káčer (C), Fazlagić (46. Minárik), Bernát (83. Pečovský) - Jánošík (65. Balaj), Boženík, Demiri

FC Spartak Trnava
Rusov – Turňa, Mesík, Mitrea, Lovat – Jakúbek – Diogo (65. Van Kessel), Halilovič (70. Dangubić), Tesija, Oršula – Tavares (81. Kelemen)
SÚVISIACE ČLÁNKY
29.07.2019Takto sme si predstavovali vstup do ligy, výhru venujeme "Fazlovi"
26.07.2019Šošoni privítajú v premiérovom domácom zápase sezóny rivala z Trnavy
19.07.2019Prvý domáci zápas s Trnavou až v nedeľu

Facebook