Šošoni sa tešia z prvej výhry, o premiérových troch bodoch rozhodli ešte v prvom polčase
Fortuna liga,
sobota 20. 7. 2019 od 18:00
Mestský štadión Michalovce
0:3(0:3)
MFK Zemplín Michalovce - MŠK Žilina
Góly: 4. Demiri, 20. Bernát, 45. Králik
ŽK: 26. Trusa, 27. Kolesár - 22. Vallo, 26. Boženík, 85. Sluka
Diváci: 1523
Rozhodca: Ochotnický – Roszbeck, Vitko.
ZOSTAVY
MFK Zemplín Michalovce
Kira – Kolesár (78. Mavretić), Grič, Carrillo, Vojtko – Turik – Diarra, Danko, Žofčák (C) (80. Petro), Kolesár (46. Kountouriotis) – Trusa

MŠK Žilina
Holec - Vallo, Kaša, Králik, Sluka - Káčer (C), Fazlagić, Bernát (65. Ďuriš) - Jánošík (69. Minárik), Boženík (81. Balaj), Demiri
Zápasové menu
Šošoni odštartovali fortunaligový ročník 2019/2020 na Zemplíne proti domácim Michalovciam. O osude stretnutia a aj prvých troch bodoch do tabuľky rozhodli zverenci trénera Jaroslava Kentoša ešte v prvom polčase. Premiérové ligové góly pritom zaznamenali hneď dvaja hráči - Besir Demiri a mladý Ján Bernát.

ZOSTRIH ZÁPASU


V úvodnom vystúpení nového ročníka zostal tréner Jaroslav Kentoš verný zostave z generálkového zápasu proti Shmone, ktorá vybojovala víťazstvo pred týždňom a trojbodový cieľ začala napĺňať hneď od začiatku aj na východe.

Prvá strela na bránu smerovala na našu svätyňu v 3. minúte, Dominik Holec však so strelou Danka nemal vážnejšie problémy. Oveľa presnejšie zakončili svoju prvú akciu šošoni, kapitán Miro Káčer posunul na krídlo loptu Kristiánovi Vallovi, ktorý krížnym centrom našiel na zadnej tyči Besira Demiriho a ten sa uviedol vo svojom premiérovom ligovom štarte za žltozelených ihneď gólovo. Ľavačkou od brankára Kiru rozvlnil sieť - 0:1. Rýchly gól nám pomohol, šošoni v úvode držali loptu častejšie na kopačkách, aktívne hral mladý Ján Bernát, ktorý zamestnával obranu žlto-modrých. V 17. minúte pohrozili Michalovčania spätnou prihrávkou na Danka, no Holecovi pomohli spoluhráči pred ním a strelu domácich zblokovali. Albánec v našom drese bol pri chuti a z následného protiútoku sa takmer rútil sám na Kiru. V 20. minúte nám vyšla druhá rýchla akcia po pravej strane. Tentoraz ideálne odcentroval do druhej vlny Lukáš Jánošík a tínedžer Ján Bernát to trafil nechytateľne. Vo výskoku to pravou nohou umiestnil od brvna do siete domácich a zaznamenal tak prvý ligový gól - 0:2. Kentošovci hrali koncentrovane, pričom im vychádzali rýchle prechody do útoku, tentokrát to však bez gólového efektu skúšali Braňo Sluka a Robo Boženík. Domáci hrýzli svojím typickým kombinačným futbalom, kapitán Žofčák to vymyslel v 36. minúte pre svojich spoluhráčov ideálne, ale ani dvojica Michalovčanov v žltom nedočiahla na jeho center. Z protiútoku sme sa takmer tešili po tretíkrát, loptu vybojoval Boženík, ktorý to zobral na seba a jeho strela iba tesne minula ľavú žrd domácej brány. V 43. minúte vybojoval práve náš hrotový útočník možnosť priameho kopu, k lopte sa postavil Káčer, no jeho pravačka mierila nad. To ešte nebolo všetko z našej strany v prvom dejstve, po štandardke kentošovcov a niekoľkonásobnom odraze lopty v šestnástke si našiel priestor pred bránou netradične stopér Martin Králik a ľavačkou napol sieť MFK po tretíkrát - 0:3.

Po zmene strán mali náznak šance ako prví znova domáci, opäť však naši obrancovia stihli pristúpiť k nebezpečnému Kolesárovi. V 52. minúte už musel ukázať svoju kvalitu samotný Holec, v čistej šanci reflexívnym zákrokom vychytal Danka. Hra sa následne upokojila, loptu ale držali častejšie na kopačkách domáci. V 63. minúte po nenápadnej akcii Žofčáka zakončoval v dobre pozícii Trusa, našťastie nemieril do priestoru troch žrdí. Domáci o dve minúty takmer potrestali drobné zaváhanie Holeca, avšak lopta smerovala iba za čiaru. Dominik to odčinil o pár sekúnd, keď skryl v náručí strieľaný center Diarru. Aktivita domácich narastala, trénerský zbor Žiliny na to reagoval posilnením obrany stopérom Jánom Minárikom. Michalovce dobýjali našu bránu, no obetavosť šošonov pri zakončení Griča v 71. minúte nedovolila domácim skórovať.  O niekoľko minút to skúšal ďalekonosným pokusom ešte z vlastnej polovice Boženík, ale vybehnutého Kiru neprekvapil, keď padla lopta iba na hornú sieť brány. Michalovčania nás v závere zvierali na vlastnej polovici, ale prvému čistému kontu Dominika Holeca v sezóne nezabránili. Šošoni si tak do tabuľky pripisujú prvé tri body, o ktorých rozhodli tromi gólmi ešte v prvom dejstve.


HLASY PO ZÁPASE
Anton Šoltis, tréner MFK Zemplín Michalovce
"Do zápasu sme vstúpili aktívne, mali sme sľubnú šancu, ale súper nás potrestal z efektivity. Polčasový rozdiel troch gólov bol pre nás krutý, ale futbal sa hrá na góly. Keby sme skórovali na 1:3, možno by sme sa vrátili do zápasu. Súper si náskok ustrážil. Mňa teší, že sme sa dostali do šancí, musíme však zlepšiť efektivitu. Máme svoje problémy a verím, že sa postupne začnú riešiť."
Jaroslav Kentoš, tréner MŠK Žilina
"Sme veľmi radi za víťazný vstup do sezóny. Vedeli sme, že Michalovce majú pomalšiu obranu, preto sme nasadili rýchle typy, čo na ňu fungovalo. Dvakrát prišla ideálna finálna prihrávka a dve princípové veci nám zabezpečili vedenie. V polčase som hráčov naďalej nabádal k ostražitosti, aby boli koncentrovaní. Michalovce v druhom polčase potvrdili svoju kvalitu, no my sme dnes hrali v defenzíve kompaktne. Prvé zápasy sezóny sú naročné, no chalanov sme nabádali na cestu, ako dosiahnúť dobrý výsledok, nie na samotný rezultát. Neuspokojujeme sa, stále máme priestor na zlepšenie."
Besir Demiri, autor viťazného gólu MŠK Žilina

"Veľmi dôležité víťazstvo a výborný vstup do nového ročníka. Vyšli nám hneď úvodné akcie, potom sa už hrá ľahšie. Ani som nesníval o tom, že hneď z prvej akcie a z prvého dotyku s loptou strelím svoj premiérový gól za Žilinu. Prvý polčas nám naozaj vyšiel, v takýchto výkonoch musíme pokračovať. V obrane sme si pomáhali, preto si myslím, že naše víťazstvo je úplne zaslúžené. Skvelý štart do nového ročníka, ktorý nás musí ešte viac naštartovať."


TLAČOVÁ KONFERENCIA


Fortuna liga,
sobota 20. 7. 2019 od 18:00
Mestský štadión Michalovce
0:3(0:3)
MFK Zemplín Michalovce - MŠK Žilina
Góly: 4. Demiri, 20. Bernát, 45. Králik
ŽK: 26. Trusa, 27. Kolesár - 22. Vallo, 26. Boženík, 85. Sluka
Diváci: 1523
Rozhodca: Ochotnický – Roszbeck, Vitko.
ZOSTAVY
MFK Zemplín Michalovce
Kira – Kolesár (78. Mavretić), Grič, Carrillo, Vojtko – Turik – Diarra, Danko, Žofčák (C) (80. Petro), Kolesár (46. Kountouriotis) – Trusa

MŠK Žilina
Holec - Vallo, Kaša, Králik, Sluka - Káčer (C), Fazlagić, Bernát (65. Ďuriš) - Jánošík (69. Minárik), Boženík (81. Balaj), Demiri
SÚVISIACE ČLÁNKY
21.07.2019Môj gól? Takto nezakončujem ani na tréningu
18.07.2019Šošoni odštartujú ročník 2019/2020 súbojom v Michalovciach

Facebook