MŠK Žilina - MFK Zemplín Michalovce 4:0 (1:0)
Fortuna Liga,
sobota 16. 3. 2019 od 17:00
Štadión MŠK Žilina
4:0(1:0)
MŠK Žilina - MFK Zemplín Michalovce
Góly: 14. Králik, 65. Balaj, 70. Mihalík, 73. Káčer (pok. kop)
ŽK: 33. Grič, 60. Beskorovainyi, 72. Špiriak
Diváci: 1694
Rozhodca: Somoláni
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Holec - Kaša, Králik, Minárik - Majdan, Káčer, Diaz, Sluka - Tomič (66. Bernát), Balaj (75. Boženík), Mihalík (76. Škvarka)

MFK Zemplín Michalovce
Kira – Žofčák (C), Špiriak, Beskorovainyi, Vojtko – Grič – Diarra, Danko, Kolesár (70. Trusa), Kountouriotis – Tounkara (55. Sulley)
Zápasové menu
V úvodnom kole nadstavbovej časti nastúpili šošoni proti Michalovciam, tréner Jaroslav Kentoš pozmenil oproti predošlým ligovým zápasom samotnú zostavu i rozostavenie. Na hrote dostal prednosť Filip Balaj, na stopérovi posilnil obrannú líniu Ján Minárik.

Hneď prvá nebezpečnejšia akcia žltozelených mohla skončiť v sieti, Filip Balaj tiesnený zakončil no Kira bol proti. Z následného rohu hlavička Martina Králika skončila tesne nad brvnom. Aktivita domácich nebola korunovaná gólom ani v 5. minúte, keď Vladimír Majdan zbehol za obranu, ideálne to naservíroval Balajovi, no z mikrosúboja vyšiel opäť víťazne michalovský brankár. Pohybom zamestnával obranu východniarov najmä Balaj, no jeho tretie zakončenie letelo vysoko nad. Na opačnej strane sa kentošovci po strate lopty museli brániť brejku, strela súpera skončila iba na dobre postavenom Minárikovi. Šošoni boli blízko gólu aj v 13. minúte, no kombinácia Mira Káčera a Jara Mihalíka znamenala iba roh. Úvodná aktivita šošonov bola po ňom predsa len odmenená gólom. Po rohu sa v päťke dostala lopta k obrancovi Martinovi Králikovi, ktorý ju pohotovo poslal do siete - 1:0. Michalovce potvrdili svoju kvalitu v 21. minúte, kedy sa k odrazenej lopte dostal , ale Dominik Holec vytiahol parádny zákrok. Pri chuti hrajúci Mihalík predviedol svoju typickú krídelnú akciu v 24. minúte, ktorú Michalovčania museli odvrátiť na roh. Výborne mu sekundoval "jeho" dvorný asistent Káčer, ktorý mu znova ponúkol gól. Jeho obhodenie míňalo ľavú žrď o centimetre. Šošonom vychádzali prihrávky za obranu, v 34. minúte sa znova rútil z uhla na Kiru krídelník Mihalík, ale skóre sa nemenilo. Kentošovci si vytvárali šancu za šancov, v 37. minúte z niekoľkých metrov neupratal spätnú prihrávku Káčera zbiehajúci Majdan. Prvý polčas priniesol ešte dostatok vzruchu, no góly sme do prestávky nevideli.

Druhý polčas opäť začal aktivitou našich, hneď v 48. minúte sa rútil sám na Kiru aj Michal Tomič, no gólman hostí skorým vybehnutím zmaril strelu nášho krídelníka. Hostia čakali na svoju príležitosť, v 57. minúte sa naskytla Kountouriotisovi, ktorý si zasekol nášho obrancu, no, našťastie, nenamieril medzi tri žrde. Michalovce sa po hodiny hry nadýchli k menšiemu náporu, ktorý ukončil zákrok Holeca a z protiútoku sme tlak Michaloviec otupili druhým gólom. Z pravej strany sa predral k centru Tomič, ktorý to hodil ideálne Filipovi Balajovi. "Bali" nevymýšľal a prudkou strelou pod brvno konečne prekonal Kiru - 2:0. Následne sa spustil gólový uragán. Opäť Balaj vyhral hlavičkový súboj, jeho zakončenie už smerovalo do brány, Mihalík to však ešte poistil a za výborný výkon si aj on vyslúžil gólové ovácie - 3:0. To nebolo všetko, už o tri minúty sa predieral pomedzi obrancov v bielych dresoch Sluka, hosťujúci Špiriak ho zastavil nedovolene a ponúknutú penaltu s istotou premenil Káčer - 4:0. Náskok využil tréner aj na striedania, po dlhom zranení premiérovo vybehol na trávnik Michal Škvarka. Piatym strelcom mohol byť v 81. minúte Minárik, avšak po rohu neskrotil loptu, ktorá letela iba nad bránu. Šancu navýšiť skóre mal aj striedajúci Robo Boženík, no hlavou namieril rovnako vedľa. Piaty gól neprišiel ani v 87. minúte akcii Káčera, ktorý veľmi chcel nájsť voľného Škvarku, ale obrana stihla loptu upratať do bezpečia.

Nadstavbovú časť sme tak po výbornom výkone odštartovali výhrou nad Michalovcami. Zároveň sme predĺžili jarnú bodovú šnúru minimálne o dva týždne, keďže na programe je budúci víkend prvá reprezentačná prestávka.

Ďakujeme za podporu.

HLASY PO ZÁPASE
Jaroslav Kentoš, tréner MŠK Žilina

"Dnes sme podali určite najkomplexnejší a najlepší výkon jari. Možno sme trochu zaskočili súpera pozmeneným rozostavením, hrali sme však ešte útočnejšie. Je to dobrá alternatíva a do nadstavby výhoda pre hráčov i nás trénerov. Sme radi, že sme si vytvorili naozaj veľké množstvo šancí, môžem hráčov iba pochváliť za prístup a samotný výkon. V prestávke som hlavne chalanov povzbudzoval, že prídu aj ďalšie šance a hlavne, aby sa naďalej koncentrovali. Druhým gólom sme stretnutie zlomili a potom to už bolo v našej réžii. Pred reprezentačnou prestávkou je to cenné víťazstvo. Futbal je o góloch, šanciach, dnešný futbal sa musel divákom páčiť. Škoda, že ich na štadióne nebolo o pár tisíc viac, malo by to iné grády."

Filip Balaj, útočník MŠK Žilina

"Mali sme vynikajúci vstup do zápasu, behom desiatich minút sme mali tri tutovky, ktoré sme ešte nepremenili. Nepoľavili sme a strelili sme dôležitý vedúci gól. Cez polčas sme si prizvukovali, že treba byť obozretní a ďalej makať a prídu aj góly. To sa aj potvrdilo, druhý polčas sme mali rovnako kvalitný. Strelili sme ešte tri pekné góly a potešili sme fanúšikov. S brankárom Kirom tam už boli podpichovačky po nepremenených šanciach, no neklesal som na duchu. Som veľmi rád, že sa mi podarilo napokon streliť gól. Aktuálne sa triafame obaja aj s "Božom", čím trénerovi príjemne zamotávame hlavu. Celkovo to však padá tímu a zlepšujeme aj výkony. Dnes to bol naozaj výborný herný prejav z našej strany a odzrkadlilo sa to aj na konečnom výsledku."

Anton Šoltis, tréner MFK Zemplín Michalovce

"Domáci išli v prvom polčase zaslúžene do vedenia, v druhom polčase sme mali za najtesnejšieho náskoku domácich nejaké šance, no nepadlo to. Tam sa zápas lámal, druhý gól bol rozhodujúci, potom si to súper ukočíroval. Výsledok je možno krutý, no Žilina zaslúžene vyhrala. Futbal sa hral hore-dole, chceli sme hrať otvorene, šancí bolo na jednej i druhej strane naozaj dostatok. Stále je to o ľuďoch, ktorí by vo väčšom počte hráčov ešte viac vyburcovali."

Fortuna Liga,
sobota 16. 3. 2019 od 17:00
Štadión MŠK Žilina
4:0(1:0)
MŠK Žilina - MFK Zemplín Michalovce
Góly: 14. Králik, 65. Balaj, 70. Mihalík, 73. Káčer (pok. kop)
ŽK: 33. Grič, 60. Beskorovainyi, 72. Špiriak
Diváci: 1694
Rozhodca: Somoláni
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Holec - Kaša, Králik, Minárik - Majdan, Káčer, Diaz, Sluka - Tomič (66. Bernát), Balaj (75. Boženík), Mihalík (76. Škvarka)

MFK Zemplín Michalovce
Kira – Žofčák (C), Špiriak, Beskorovainyi, Vojtko – Grič – Diarra, Danko, Kolesár (70. Trusa), Kountouriotis – Tounkara (55. Sulley)
SÚVISIACE ČLÁNKY
15.03.2019Pred štartom nadstavby: ako prvé privítame Michalovce

Facebook